Ανόητοι άνθρωποι κατασκευάζουν άθλιες ιστορίες και τις χρεώνουν στο Θεό - Point of view

Εν τάχει

Ανόητοι άνθρωποι κατασκευάζουν άθλιες ιστορίες και τις χρεώνουν στο Θεό


  Bιοποικιλότητα, ή βιολογική ποικιλότητα, ορίζουμε κυρίως το σύνολο των γονιδίων, των βιολογικών ειδών, των οικοσυστημάτων και των πολιτισμών μιας περιοχής. Ο μεγάλος αριθμός και η ποικιλομορφία των σύγχρονων μορφών ζωής στη γη είναι το αποτέλεσμα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρόνων εξελικτικής ιστορίας.
Είτε έχουν ονόματα είτε όχι τα είδη υπάρχουν ανέκαθεν και ο Θεός δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Μια παγκόσμια πλημμύρα είτε σε βάρκα βρίσκεσαι είτε σε στεριά είτε στην ίδια την θάλασσα θα κατέστρεφε οποιαδήποτε βιοποικιλότητα. Το βιβλίο 'βιολογίας' όμως έχει διαφορετική άποψη...

Είναι πραγματικά απίστευτο τι ανοησίες διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο. Αν είναι δυνατόν εν έτη 2012 να υπάρχει τέτοια τριτοκοσμική αντιμετώπιση. Η Βίβλος είναι ένα θρησκευτικό βιβλίο και δεν έχει καμιά σχέση η οριοθέτηση του με ιστορικά ή επιστημονικά γεγονότα εκτός από το σημείο που αναφέρετε για τον Ναό του Σολομώντα. Πώς είναι δυνατόν ένα βιβλίο θρησκευτικών πεποιθήσεων να χρησιμοποιείται για να διδάξει επιστήμη; Μα φυσικά όταν θέλουμε να παραποιήσουμε την αλήθεια και να διδάξουμε θρησκευτικά παρά βιολογία με δήθεν "ανώτερες ηθικές αξίες".
"Η διδασκαλία της Βιολογίας, αποτελεί ακόμη, ασφαλή οδό ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας του συναισθηματικού κόσμου αλλά και άριστο μέσο για την υιοθέτηση αξιών, στάσεων και συμπεριφορών που θα καταστήσουν το νεαρό άτομο, τον αυριανό, ελεύθερα και κριτικά σκεπτόμενο, ενεργό και δημιουργικό Ευρωπαίο πολίτη της Κύπρου του 21ου αιώνα."
Τραγελαφική η υπόθεση αλλά ας αναλύσουμε το θέμα και ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος με στοιχειώδη γνώση και κριτική σκέψη να κατανοήσει την ανοησία που υπαινίσσεται το βιβλίο της παραβιολογίας.





Γένεση 6:5
Εδώ αναφέρεται ότι ο θεός ήθελε να τροποποιήσει ολόκληρη την δημιουργία γιατί οι άνθρωποι έγιναν 'κακοί'. Παρόλο ότι έπνιξε τους πάντες, κακοί άνθρωποι (όντως παραδόξως) συνέχισαν να υπάρχουν. Ουσιαστικά, σαν παντογνώστης, αυτή η κίνηση τον κάνει να φαίνεται τουλάχιστον αφελής γιατί ήξερε ότι οι άνθρωποι θα συνέχιζαν να είναι κακοί έτσι και αλλιώς. Αλλά και από την άλλη, γιατί να πνίξει τον κόσμο όλο; Να τους πάρει όλους το ποτάμι; Μόνο από αυτήν την κίνηση ο θεός με το καλημέρα του βιβλίου του παρουσιάζεται σαν αιμοβόρος γενοκτόνος που τιμωρεί βάση συσχετισμού και όχι αντικειμενικά. Σκότωσε τους πάντες, από αθώους μέχρι γυναικόπαιδα και παράλυτους γιατί απλά μερικοί ήταν κακοί. Σκεφτείτε να ζείτε σε μια χώρα όπου μια συμμορία σας τρομοκρατεί σε όλες τις πόλεις και ο πρόεδρος αποφασίζει να σας βομβαρδίσει όλους για να "καθαρίσει" η βρώμα. Μόνο από αυτήν την απλή λογική μπορούμε να καταλάβουμε ότι μερικοί ανόητοι άνθρωποι κατασκεύασαν άθλιες ιστορίες και τις απέδωσαν ως θεϊκή έμπνευση. Δεν κάθισαν καν να σκεφτούν ότι τα χαρακτηριστικά που του έδωσαν έφασκαν και αντίφασκαν με την ροή των μύθων που επινοούσαν. Ε τι; Ήτανε ένας πανάγαθος γενοκτόνος που στην τελική, βαριόταν την τελειότητα τους και...ζήλευε? (10 Εντολές).





Γένεσις 6:11-13
Ο ισχυρισμός ότι ο Νώε μάζεψε 10 δισεκατομμύρια είδη ζωής μέσα σε μια βάρκα για 40 μέρες και 40 νύχτες και μετά τα σκόρπισε πίσω από εκεί που τα μάζεψε (από τα καγκουρό της Αυστραλίας στους πιγκουίνους του Νοτίου Πόλου) είναι απλά γελοίος. Είναι τόσο γελοίος που ο οποιοσδήποτε άνθρωπος βιολόγος ή μη που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι αυτό έγινε στην πραγματικότητα, πρέπει να αρχίσει να αναθεωρεί είτε τις γνώσεις είτε τη νοητική του υγεία. Η ιστορία μπορεί να έχει μόνο κάποιο αντίκρισμα ως προς την πλευρά κάποιας πλημμύρας που έγινε κάπου κοντά στον Ευφράτη ποταμό το 200.πχ. Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά τεκμήρια που έχουμε, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε περίπου 15 μέτρα και πολλοί άνθρωποι πνίγηκαν. Ένας από τους επιζώντες ήταν ένας Σουμέριος βασιλιάς εν ονόματι Ζιουσούτρα. Αυτός ο βασιλιάς κατάφερε και εξασφάλισε μια βάρκα γεμάτη πλούτο και ταξίδεψε μέσα από τον ποταμό κάτω στον Περσικό Κόλπο ('Επικό του Γκιλγκαμές' που γράφτηκε 1000 χρόνια πριν από την ιστορία της βίβλου). Θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς τους θεούς που κατάφερε και επέζησε, θυσίασε ένα ζώο σε ένα τοπικό ναό. Αυτή η ιστορία είναι επίσης τροποποιημένος μύθος με μερικά ιστορικά στοιχεία, αλλά αυτό που δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα, είναι τα γεωλογικά και αρχαιολογικά τεκμήρια που υποστηρίζουν την πλημμύρα στην περιοχή. Έξι πολιτισμοί από την γύρω περιοχή αναφέρουν παρόμοιες ιστορίες πλημμυρών επειδή ήταν απλά κοντά στον συγκεκριμένο ποταμό. Επίσης έχουμε γραπτές αποδείξεις από Κίνα, Αίγυπτο, Βαβυλώνα και Μεσοποταμία πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την πλημμύρα της περιοχής και κανένας δεν αναφέρει τίποτα για παγκόσμια πλημμύρα ή καν πλημμύρα! Αυτή λοιπόν είναι και η διαφορά της σύγχρονης επιστήμης και της αντικειμενικής ανάλυσης από την τυφλή πίστη σε ένα βιβλίο γεμάτο μύθους που γράφτηκε από άγνωστους τσοπάνους πριν μερικές χιλιάδες χρόνια.

Γεωλογική Πλευρά
– Δεν υπάρχει αρκετό νερό στη γη για να την καλύψει ολόκληρη και το νερό δεν μπορεί να εξατμιστεί στο διάστημα. Επίσης η κορυφή του Έβερεστ είναι 5 μίλια πάνω από τη θάλασσα. Αν το ήξεραν αυτό εκείνοι που τα φαντάστηκαν τότε θα άλλαζαν και την ιστορία τους.
– Το νερό που πρέπει να πέσει στη γη για να την καλύψει εξολοκλήρου, πρέπει να είναι 99 φορές περισσότερο απ'ό,τι υπάρχει στους ωκεανούς! Αυτό είναι πέρα για πέρα γελοίο αν σκεφτεί κανείς ότι περίπου το 75% της γης...είναι θάλασσα!
– Για να καλυφτεί η γη με τόσο νερό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να πέφτουν περίπου 10 εκατοστά νερού παγκοσμίως μέσα σε κάθε λεπτό. Αυτή η βροχόπτωση είναι αρκετά δυνατή για να βουλιάξει οποιαδήποτε πρωτόγονη βάρκα καμωμένη από ξύλο. Συγκριτικά, όταν υπάρχει τυφώνας κατηγορίας 5, η βροχόπτωση είναι 10 εκατοστά την ώρα! (όχι το λεπτό)
– Η πίεση από το νερό που θα έπεφτε θα ήταν αρκετή για να απελευθερώσει το θειικό οξύ που είναι παγωμένο στα βάθη των ωκεανών μας. Αν απελευθερωνόταν αυτό το οξύ η γη θα γινόταν ακατοίκητη.
– Ακόμη και αν υπολογίσουμε ότι ολόκληρο το νερό των ωκεανών εξατμίστηκε ταυτόχρονα (λόγω της τρομερής πίεσης του νερού που έπεφτε μαζί με την έκρηξη ηφαιστείων) η θερμοκρασία τέτοιας ποσότητας νερού, θα ήταν αρκετή για να αφανίσει την ατμόσφαιρα της γης.
– Οι 'πηγές του ουρανού' που περιγράφονται στην Γένεση 7:11 θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από την ατμόσφαιρα για να καταφέρουν να υπάρχουν. Αλλά αν ακόμα και να υπήρχαν η ατμοσφαιρική πίεση θα ήταν τόσο ψηλή που τα ποσοστά του οξυγόνου και του αζώτου θα καθίσταντο δηλητηριώδη για ζωή.
– Εκατοντάδες μίλια από κοράλλια με πάνω από 100 πόδια πάχος υπάρχουν στα βάθη των ωκεανών και χρονολογούνται για πάνω από 100.000 χρόνια. Αν υπήρχε τέτοια παγκόσμια πλημμύρα αυτά απλά δεν θα υπήρχαν. Ειδικά με πλημμύρα που βάση της βίβλου έγινε πριν μόλις 6.000 χρόνια!
– Η βροχόπτωση θα έλιωνε τον Βόρειο και Νότιο πόλο ενώ έχουμε στοιχεία ότι υπάρχουν εκεί για πάνω από 40.000 χρόνια.
Βιολογική Πλευρά
– Το κάθε ζώο θα έπρεπε να συλλεχθεί από τον βιότοπο του (Ανταρκτική, Αφρική, Λατινική Αμερική, Κίνα κλπ) και μετά να τοποθετηθεί σε ειδικό ατμοσφαιρικό θάλαμο (με τον αντίστοιχο σύντροφο του ή ομάδα) για εξομοίωση του δικού του οικοσυστήματος έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώσει. Τα περισσότερα ζώα στη γη θα πέθαιναν αμέσως αν εκτίθονταν στο κλίμα της Μέσης Ανατολής. Αυτή η πράξη και μόνο (ταξίδι για αιχμαλώτιση των ζώων) θα έπαιρνε αιώνες και εκατοντάδες ανθρώπους να δουλεύουν νυχθημερόν. Μιλάμε για 10.000.000.000 είδη ζωής! Να μην αναφέρουμε καν και το φρέσκο φαγητό που θα έπρεπε να προμηθευτεί όπως επιπλέον γαζέλες π.χ. για τα λιοντάρια (αφού μόνο ένα ζευγάρι ζώων μάζεψε).
– Υπάρχουν ζώα που είναι ερμαφρόδιτα ή ασεξουαλικά και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι αναπαραγωγής. Επίσης πολλά αλλάζουν το φύλο τους συνεχώς. Εκτός και αν ο Νώε ήταν και βιολόγος εκτός από εξερευνητής, η συλλογή αυτών των ειδών και η κατηγοριοποίησή τους ήταν τότε αδύνατη.
– Πολλά ζώα χρειάζονται 100% υγρασία για να επιβιώσουν. Σίγουρα δεν θα είχαν αυτή τη δυνατότητα στη βάρκα του Νώε.
– Πολλά ζώα τρώνε το ένα το άλλο ή εξαρτώνται από τη συνεχή συνύπαρξή τους για να δημιουργήσουν οικοσυστήματα με βιοποικιλότητα (όπως αφελώς αναφέρει τον όρο το παράδειγμα της σελίδας του βιβλίου του Υπουργείου Παραπαιδείας Κύπρου).

– Υπάρχουν είδη που εξαφανίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια και που έχουμε επιστημονικά τεκμήρια για αυτά. Πολλά από αυτά είναι οι δεινόσαυροι (κάτι που δεν είχαν υπόψη τους οι συγγραφείς της 'θεόπνευστης' βίβλου)
– Ακόμα και αν υποστηρίξουμε την άποψη των απολογητικών χριστιανών για 'ένα είδος γάτας' , 'ένα είδος σκύλου' αυτό δεν εξηγεί την βιοποικιλότητα που έχουμε σήμερα σε όλα τα είδη.
– Το σκατό που θα μαζευόταν στην βάρκα μαζί με την πυκνή συγκατοίκηση θα ήταν αρκετό για να σκοτώσει όλα τα ζώα με δηλητηρίαση μεθανίου ή ασφυξία ή συνδυασμό των δύο.
– Πολλά ζώα τρώνε μόνο φρέσκο φαγητό. Αυτό συμπεριλαμβάνει και σαρκοφάγα αλλά και φυτοφάγα. Εκτός από τα ζώα ο Νώε θα έπρεπε να δημιουργήσει πάνω στη βάρκα και τεχνητά ανοιχτά περιβάλλοντα που θα περιλάμβανε όλα τα οικοσυστήματα της γης. Φυσικά οι συγγραφείς δεν το σκεφτήκανε ούτε αυτό γιατί νόμιζαν ότι να μαζέψεις όλα τα ζώα σε μια βάρκα (αυτά που ήξεραν από τη γειτονιά τους) θα ήταν αρκετό για να τα σώσεις. Αλλά ακόμη και αυτό το σενάριο με τις μερικές χιλιάδες είδη της περιοχής της Μεσοποταμίας δεν θα ήταν εφικτό για λόγους που προαναφέραμε.
– Μερικά είδη όπως τα μυρμήγκια και οι μέλισσες χρειάζονται αποικίες για να επιβιώσουν και όχι ζευγάρια.
– Τα παράσιτα θα ήταν αδύνατο να επιβιώσουν με μόνο ένα ζευγάρι από το κάθε είδος.
– 8 άτομα πάνω σε μια βάρκα δεν είναι αρκετά για να φροντίζουν εκατομμύρια είδη ζώων και να φροντίζουν το ένα να μην επιτίθεται στο άλλο.
– Ακόμη και μετά την πλημμύρα τα ζώα δεν θα έβρισκαν φαγητό γιατί τα περισσότερα οικοσυστήματα (αν όχι όλα) θα ήταν κατεστραμμένα.
– Όλα τα ψάρια σχεδόν θα πέθαιναν λόγω της πίεσης του νερού αλλά και της μίξης του αλμυρού και του γλυκού νερού.
– Τα φυτά και τα δέντρα θα πέθαιναν ως επί το πλείστον και ακόμη και οι σπόροι θα θάβονταν εκατοντάδες μέτρα κάτω από λάσπη με καμιά πιθανότητα να βλαστήσουν. Επίσης πολλά φυτά δεν χρησιμοποιούν καν σπόρους για αναπαραγωγή.
– Και τέλος, και αυτό πάει και για τον Αδάμ και την Εύα: Ένα ζευγάρι από κάθε είδος δεν είναι αρκετά για υπάρχει βιοποικιλότητα ή για οποιοδήποτε είδος να επιβιώσει. Οι αρρώστιες και οι γενετικές ανωμαλίες θα σκότωναν όλα τα είδη. Είναι λυπηρό ένα βιβλίο βιολογίας που αναφέρει για 'βιοποικιλότητα΄ να κάνει το πιο τραγικό λάθος στο πιο βασικό στοιχείο της βιολογίας.
Το συμπέρασμα που ευελπιστώ να βγάλατε είναι ότι η βίβλος είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 2000 χρόνια από βοσκούς και νομάδες (πιθανόν κάτω από την επήρεια αλκοόλ, χόρτου ή συνδυασμό των δύο) και πιθανόν από μια απελπισμένη προσπάθεια να εξηγήσουν τον κόσμο βάση φοβέρας στα υποκείμενα που μάντριζαν. Η επιλογή του καθένα μας να το διαβάσει ας μείνει αυτο-Επιλογή. Όταν όμως το Υπουργείο Παιδείας ζητά να πιστέψουμε και να το διδάσκουμε, όχι σαν παραμύθι, αλλά σαν επιστημονική αλήθεια, τότε με κάνει και αναρωτιέμαι γιατί ο  Χάρι Πότερ (αγγλικά: Harry Potter) δεν διδάσκεται σαν 'ενισχυμένα θρησκευτικά'.



via

Pages