'Ένας τρόπος υπάρχει, για να μην σε πληγώνει κανένας! - Point of view

Εν τάχει

'Ένας τρόπος υπάρχει, για να μην σε πληγώνει κανένας!




  Προσφέρεις τα πάντα στον άνθρωπο που αγαπάς χωρίς δεύτερη σκέψη!!! Πολλές φορές δίνεις παραπάνω από αυτά που μπορείς…. αλλά δεν σε νοιάζει… αφού το σημαντικότερο για σένα είναι να αισθάνεται χαρούμενος και ήρεμος!!! 



  Προσπαθείς λοιπόν να το πετύχεις κάνοντας οποιαδήποτε θυσία χρειάζεται!!! Συμβιβάζεσαι με τα «θέλω» του αλλάζοντας συνήθειες χρόνων επειδή δεν ταιριάζουν με τις δικές του...βάζοντας σε προτεραιότητα τις επιθυμίες του!!!


  Φτάνεις ακόμα στο σημείο να απομακρύνεις συγγενείς ή φίλους που σου έχουν σταθεί σε δύσκολες στιγμές επειδή… δεν τους συμπαθεί το κελεπούρι που έχεις δίπλα σου και ως εκ τούτου…. αφού αρνείται να κάνει παρέα μαζί τους…. επιλέγεις να μην τους βλέπεις ούτε εσύ!!!


Γνωρίζεις πόσο τεράστιο λάθος είναι αυτό…. αλλά στην παρούσα φάση το μοναδικό που σε ενδιαφέρει είναι να αποδείξεις… πόσο νοιάζεσαι για δαύτον… περιμένοντας να το εκτιμήσει!!!


Αμ δε!!!


Μόλις καταφέρει να σε απομονώσει απ’ όλους… ώστε να σε έχει του χεριού του…. διαπιστώνεις ξαφνικά πως αυξάνονται οι απαιτήσεις του ενώ λιγοστεύουν τα δικά σου δικαιώματα!!!!


Εκείνος μπορεί να βλέπει όποιον επιθυμεί… αλλά μόνος!!! Αρνείται να σε πάρει μαζί… εξ αιτίας του δύστροπου χαρακτήρα σου, όπως υποστηρίζει με θράσος, που έγινε η αιτία…. να μην μιλάς πλέον ούτε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!!!


Η υπενθύμιση πως αυτό… όπως τόσα άλλα τα επέλεξες ΕΣΥ για να του κάνεις το χατίρι…. ούτε τον ενδιαφέρει…. ούτε τον πτοεί!!!!


Έχεις πέσει πλέον στην παγίδα… για να μπει στην διαδικασία να δώσει εξηγήσεις τόσο για τα ανόητα επιχειρήματα που επικαλείται… όσο και για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του!!!





Είναι σίγουρος πως αποκλείεται να σε χάσει…. οπότε οτιδήποτε παράλογο θα το δεχτείς… αφού ΔΕΙΧΝΕΙΣ με την ηττοπαθή στάση σου… να μην έχεις άλλη επιλογή!!!


Αντί λοιπόν να τον βγάλεις από την ζωή σου με συνοπτικές διαδικασίες…. τον αφήνεις να σε πληγώνει αναζητώντας απάντηση… γιατί ύστερα από τόσες θυσίες που έκανες…. φέρεται τόσο πρόστυχα!!!


Επειδή… είναι παλιάνθρωπος!!!!
Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις;;;;;


Άτομο συναισθηματικά κενό…. που όχι μόνο αδυνατεί να δώσει….. αλλά είναι τελείως ανίκανο να εκτιμήσει στο ελάχιστο… ότι παίρνει!!!


Ενοχλείται από το «ωραίο» που «κουβαλάς» που σου δίνει δύναμη να αγαπάς… ενώ σε κείνον υπενθυμίζει κάθε στιγμή την κατάντια του… γι’ αυτό επιδιώκει να σε «εξαφανίσει»!!!


Αυτό συμβαίνει όσο δέχεσαι τις ασχήμιες του…. νομίζοντας πως θα καταλάβει πόσο σημαντικά είναι όσα προσφέρεις!!!!
Πιστεύεις πως είναι εφικτό;;;


ΟΧΙ… βέβαια!!! Ίσα ίσα που όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα χειροτερεύουν… επειδή το επιτρέπεις!!!


Όσο δεν αντιδράς… δηλώνεις αδυναμία να υπερασπιστείς τον εαυτό σου… και ο άλλος το εκμεταλλεύεται για να σε ρίξει ακόμα πιο χαμηλά!!! Χάνοντας εντελώς το κουράγιο σου… αφήνεις να ικανοποιεί το «αρρωστημένο εγώ» του… βγάζοντας όλα τα συμπλέγματα που τον βασανίζουν!!!


Μην θαρρείς πως διαθέτει έστω ίχνος ανθρωπιάς… για να λυπηθεί που σε βλέπει χάλια!!! Τουναντίον!!!!


Έτσι επιβεβαιώνει την «αξία» του…. αφού κατάφερε αν και υποδεέστερος….. να σε φτάσει σε σημείο απόγνωσης!!!!


Αν υπομείνεις παραπάνω αυτή την κατάσταση…. είναι πλέον βέβαιο πως πολύ σύντομα θα χάσεις τον εαυτό σου… με απρόβλεπτες συνέπειες!!! Δύσκολα θα μαζέψεις πάλι τα «κομμάτια» σου… χωρίς να γνωρίζει κανείς… πόσο χρόνο θα χρειαστείς να τα καταφέρεις!!!


Και όλα αυτά… επειδή επιμένεις να συμβεί το αδύνατον…..
Να σταματήσει δηλαδή ο θύτης…. να πληγώνει το θύμα του!!!!
Είναι λογικό;;;;


Αν πραγματικά το θέλεις…. μόνο ένας τρόπος υπάρχει…..
ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ έξω από την ζωή σου!!!!




Κλείσε ερμητικά την πόρτα πίσω σου… προχωρώντας παρακάτω χωρίς να κοιτάξεις καν πίσω!


Αποδέξου με σθένος πως έκανες λάθος επιλογή…. με συνέπεια να ξεγελαστείς από έναν τυχάρπαστο!


Λοιπόν;
Διεκδικείς το αλάθητο.. και ντρέπεσαι που έσφαλες;


Συνειδητοποίησε επιτέλους…. πως η ζωή δεν παρέχει βιβλίο με οδηγίες χρήσης για να ξέρεις εκ των προτέρων ποιος είναι ο σωστός δρόμος να ακολουθήσεις!!!! 


Καλείσαι κάθε φορά να επιλέξεις… ώστε να μαθαίνεις για να έχεις προσωπική άποψη με σκοπό να μην επαναλάβεις… ότι σε βλάπτει!!!! Η πείρα δεν διδάσκεται…. την αποκτάς κάνοντας λάθη… που όταν τα καταλάβεις…. σε βοηθούν να αποκτήσεις σφαιρική αντίληψη καταστάσεων και γεγονότων!!!


Μην τα βάζεις λοιπόν με τον εαυτό σου… ούτε να τον τιμωρείς για «εγκλήματα» άλλων!!!!


Βλάκας δεν είναι αυτός που εκμεταλλεύονται στιγμιαία την καλοσύνη του…


Αλλά εκείνος που παρά τα παθήματα…. αρνείται να μάθει ποιος πραγματικά είναι… με αποτέλεσμα να προσφέρει ανεξέλεγκτα ότι πολυτιμότερο έχει μέσα του για να αγαπηθεί…. περιμένοντας οποιονδήποτε να του δηλώσει πως το αξίζει... ώστε να καλύψει την τεράστια ανασφάλεια του!!!!


Μόνο που η αγάπη για να στηριχτεί... χρειάζεται ΔΥΟ ανθρώπους ώριμους να την εκτιμήσουν και δυνατούς...για να την αντέξουν!!!




Αν το θυμάσαι αυτό… είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να σε πληγώσει ξανά κανένας!





[full_width]

Pages