Πότε η εμφάνιση είναι chic; - Point of view

Εν τάχει

Πότε η εμφάνιση είναι chic;





   Υπάρχουν πολλές κομψές γυναίκες στον κόσμο: μερικές διάσημες όπως η σικ εικόνα της Ώντρευ Χέμπορν, άλλες όχι τόσο γνωστές. Θα έχετε πιθανόν συναντήσει κάποιες με αυτό το κομψό στύλ γυναίκες, τις θαυμάσατε και ίσως ακόμη και να προσπαθήσατε να τις αντιγράψετε, χωρίς όμως να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.Το πρόβλημα είναι, ότι όλα αποπνέουν από ένα βέβαιο «Je ne sais quoi», ένα απατηλό «κάτι», που είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Μάλλον είναι κάτι που ξεκινά εσωτερικά.


   Οι κομψές γυναίκες πιστεύουν στον εαυτό τους, έχουν ένα ταλέντο στο να βελτιώνονται συνεχώς και την πειθαρχία για να εφαρμόζουν αυτά που μαθαίνουν. Είναι γνωστό όμως, πώς κάθε γυναίκα μπορεί να είναι chic, εάν το βάλει στο μυαλό της και προσπαθεί να κάνει καλύτερη την παρουσία και την εικόνα της.

   Δείτε μερικές βασικούς κανόνες:

   Ορισμός του chic

   Για να αρχίσουμε να έχουμε μια πιο κομψή εμφάνιση, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτό που λέγεται κομψό.Πώς ορίζετε το chic; Πώς να ξεκινήσει κανείς να ορίσει εκείνο το αόριστο κάτι που μερικές γυναίκες έχουν και άλλες όχι;

   Ένα εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε, είναι με ένα λεξικό για τον ορισμό του:

   – chic :

   Ένα άτομο που είναι σοφιστικέ και κομψό, τόσο στην εμφάνιση όσο και στους τρόπους. Η λέξη chic χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1856 και κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τη γερμανική λέξη Schick, που σημαίνει την ικανότητα , την καταλληλότητα, την κομψότητα και τη φινέτσα .

   – το ντύσιμο :

   Μια κομψή γυναίκα είναι πάντα απλή και ελκυστική στην εμφάνιση της. Δείχνει έξυπνη, καθαρή και περιποιημένη. Τα ρούχα της είναι συνήθως απλά, όχι κραυγαλέα, εφαρμόζουν σωστά και ταιριάζουν στην ηλικία της.

   – η συμπεριφορά:

   Έχει καλούς τρόπους, δεν είναι επιτηδευμένη και φανταχτερή, γενικά δεν επιδεικνύεται. Είναι πνευματώδης, με μια διασκεδαστική αίσθηση του χιούμορ και την ικανότητα να χαίρεται και να απολαμβάνει απλά πράγματα. Έχει μια ήρεμη αύρα και αυτοπεποίθηση, εμπνέοντας εμπιστοσύνη.

   -η μινιμαλιστική ντουλάπα:

   Μάθετε ποιά από τα βασικά είδη ένδυσης είναι απαραίτητα και πώς να τα συνδυάσετε με αξεσουάρ, ώστε να κάνουν τη μινιμαλιστική ντουλάπα σας κομψή.

   -πειθαρχία:

   Εφαρμόστε ό,τι αποφασίσατε να κάνετε. Το να είναι κανείς κομψός, είναι ένα συνεχές ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης, που συμβαίνει τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό μας κόσμο.

   Ξεκινήστε από τον να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί θέλετε να είστε chic. Θέλετε απλά να φοράτε μόνο μοντέρνα ρούχα ; Ή μήπως θέλετε να αναλάβετε τον έλεγχο της ζωής σας, κάνοντας chic επιλογές και ως εκ τούτου, να αλλάξετε προς το καλύτερο;

   Το να είσαι κομψός σημαίνει το να κάνεις κομψές επιλογές. Η σχεδιάστρια Κοκό Σανέλ, είχε πει:

 «Η πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της φτώχειας, αλλά της χυδαιότητας».

   Δοκιμάστε μερικές απλές συμβουλές που ακολουθούν οι γαλλίδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μία έμφυτη κομψότητα.. Η κλασική Παριζιάνα δεν επιτρέπει στον εαυτό της στυλιστικές ακρότητες και φροντίζει να κυκλοφορεί απλή και ανεπιτήδευτη.

   – Φροντίστε να διατηρείτε μια κανονική –αν δεν μπορείτε λεπτή – σιλουέτα. Κατά ένα περίεργο τρόπο,οι λεπτοί άνθρωποι διατηρούν το ίδιο στυλ μέχρι το βαθύ γήρας.

   – Τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας πρέπει να είναι πολύ απλά: Φούστα, παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο και ένα απλό κλασσικό φόρεμα, κατά προτίμηση μαύρο. Θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του «τί να φορέσω» σε οποιαδήποτε εκδήλωση, έξοδο, γιορτή.

   – Τα παραπάνω μπορούν να αναδειχθούν ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου σε διαφορετικά, φορώντας τα κατάλληλα αξεσουάρ.

   – Προτιμήστε τα ουδέτερα και «εύκολα» χρώματα, όπως σκούρο καφέ, γκρι, μπλε, μπεζ της άμμου, χακί, λευκό και φυσικά μαύρο.

   – Τα αξεσουάρ, όπως τσάντες και παπούτσια – καλής ποιότητας- καθώς και πολύχρωμα φουλάρια και κοσμήματα, μεταμορφώνουν τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας. Τα ρούχα μπορεί να είναι λίγα, οι κομψές εμφανίσεις που μπορούν να αποδώσουν, πολλές.

  -Μετατρέψτε το ρούχο που φοράτε σε απόλυτα δικό σας, γνωρίζοντας πώς να το φοράτε.

   -Το εκκεντρικό – αν σας αρέσει – είναι κάτι δύσκολο. Αφήστε το για κάτι πιο χαλαρό, κλασσικό, που δεν θα τραβάει την προσοχή, αλλά θα προσδίδει μόνο φινέτσα. Οι πειραματισμοί δεν είναι κάτι απαγορευτικό, αλλά προϋποθέτουν γνώσεις, καλό γούστο και αποφυγή υπερβολών.

    -Δεν υπάρχουν πια απόλυτοι κανόνες για το τί φοράμε και πού. Για παράδειγμα, μπορείτε να εμφανιστείτε στο γραφείο με ένα καλό σας φόρεμα συνδυασμένο σωστά και σε μια βραδινή σας έξοδο ή ρομαντικό ραντεβού, κάτι πιο καθημερινό, όπως ένα μαύρο τζιν, συνδυασμένο με T-shirt και σακάκκι ή δερμάτινο τζάκετ.

   -Μην παραλείπετε το μακιγιάζ. Βρείτε τί σας ταιριάζει και κρατήστε το σε απλό και φυσικό τόνο, χωρίς ακρότητες.

   -Διατηρείστε την κομψότητά σας καθώς και το χαμόγελό σας υπό όλες τις συνθήκες με μεγάλη φυσικότητα.Ανεξάρτητα από τη δύσκολη καθημερινότητα, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, καταφέρνοντας να έχετε μια περιποιημένη και κομψή εμφάνιση. Τρέχοντας πίσω από τον χρόνο και τις δυσκολίες ξεχνάμε κάποιες φορές κάποια βασικά πράγματα: Ποτέ με τζιν και σπορ παπούτσια… εκτός από το Σαββατοκύριακο!

   -Οι γαλλίδες είναι σπανίως βαμμένες, χτενισμένες ναι ντυμένες άψογα, έχουν όμως ένα προσωπικό στυλ και μια αίσθηση της κομψότητας, που δεν αντιγράφεται εύκολα.

  –Αναδείξτε τα προσόντα σας, χωρίς να κυνηγάτε την τελειότητα, προτιμήστε τη φυσικότητα που είναι το άλφα και το ωμέγα. Το lessismore, είναι ένας γνωστός κανόνας που δεν πρέπει να τον ξεχνάτε ποτέ.

   -Δεν χρειάζεται τα παπούτσια ή η τσάντα, να τραβούν την προσοχή των ανθρώπων απέναντί σας. Είναι προτιμότερο να προσέχουν εσάς και όχι τί φοράτε.

   -Τα τακούνια προσπαθήστε να είναι γενικά χαμηλά ή μέτρια. Τα ψηλά είναι υπέροχα, αλλά κουράζουν εύκολα, δεν είναι για όλες τις ώρες και πρέπει να συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής σας. Φορέστε τα εκεί που χρειάζεται και όταν είναι απαραίτητα να δώσουν χάρη σ’ αυτό που φοράτε.

   -Μπορείτε να δείχνετε σέξι, αλλά όχι προκλητική. Το στυλ μπορεί να είναι κομψό και χαλαρό, αλλά ταυτόχρονα και μοντέρνο ή ρόκ.

Tip: Μή δείχνετε ποτέ «στην τρίχα».

Pages