Ο καλός καλό δεν βλέπει - Point of view

Εν τάχει

Ο καλός καλό δεν βλέπει





  Βοηθώντας τους άλλους και πάντα να βρίσκεται εκεί για κάποιον δεν σας κάνει πραγματικά ένα ευτυχισμένο άτομο. Η ευτυχία δεν πηγάζει επειδή προσφέρουμε στους άλλους και η καλοσύνη δεν είναι πάντα ο δρόμος προς την ευδαιμονία.

   Εξηγώ γιατί...





    1. Έχουν επίσης επιθυμίες

   Ένας καλός άνθρωπος δεν σκοτώνει τις επιθυμίες του. Ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι, οι καλοί άνθρωποι έχουν πολυεπίπεδες ιδιοσυγκρασίες. Υπάρχουν αναμφίβολα πράγματα που μπορούν να ικανοποιήσουν την ψυχή σας. Αυτό που σας προσφέρει χαρά εξαρτάται από τις επιθυμίες που κρύβονται μέσα σας.


    2. Προσφέρουν πολλά στους άλλους

   Οι καλοί άνθρωποι πιστεύουν στη προσφορά και δεν σταματούν καθόλου. Συνεχίζουν να προσφέρουν πέρα ​​από τις δικές τους ικανότητες. Μερικές φορές η γενναιοδωρία τους τους φέρνει προβλήματα, ξεχνούν ότι έχουν κάποιες ανάγκες και κάθε φορά που προσφέρουν κάτι σε κάποιον, στερούνται οι ίδιοι. Αν και δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα για την καλοσύνη τους, χάνουν τον έλεγχο του πότε να σταματήσουν. Αυτό τους γεμίζει με ευχαρίστηση για λίγο, αλλά μακροπρόθεσμα, εύχονται να έπαιρναν κάτι σε αντάλλαγμα.


    3. Προσδοκούν δίκαιη μεταχείριση 

   Αναμένουν να αντιμετωπίζονται με την ίδια καλοσύνη, γεγονός που τελικά οδηγεί σε λύπη και απογοήτευση. Ο κόσμος είναι ανελέητος και δεν είναι τόσο συμπονετικός όσο οι καλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι. Αυτό συχνά τους αναστατώνει και τους προκαλεί απελπισία.


    4. Κάνουν θυσίες

   Οι άνθρωποι που νοιάζονται συχνά υποφέρουν από στέρηση ύπνου και δεν ενδιαφέρονται για την άνεση ή την υγεία τους και αφήνουν ακόμη και κάποια σημαντική δουλειά για να βοηθήσουν τους άλλους και να τους κάνουν ευτυχισμένους. Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από τις πράξεις τους. Στην πραγματικότητα είναι εχθροί του εαυτού τους.


    5. Έλλειψη αυτοπεποίθησης 

   Οι καλοί άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με ό,τι κάνουν. Δουλεύουν πιο σκληρά, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν ακόμα παραπάνω κάποιον. Θέλουν πάντα να δίνουν όλο και περισσότερα. 


   6. Σκέφτονται υπερβολικά

 Η θλίψη είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής σκέψης τους. Το πρόβλημα με τους καλούς ανθρώπους είναι ότι όταν δεν βοηθούν τους άλλους ή δεν έχουν καμία δουλειά αρχίζουν να σκέφτονται υπερβολικά. Παρακολουθούν την κοινωνικοπολιτική κατάσταση του κόσμου και σκέφτονται όλα τα άσχημα του κόσμου και πέφτουν σε κατάθλιψη. Και επίσης αναθεωρούν τον εαυτό τους και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αρκετά καλοί. 


   7. Δουλεύουν πολύ σκληρά 

   Είναι τελειομανείς. Οι καλοί άνθρωποι τείνουν να βάζουν όλο το χρόνο και τις προσπάθειές τους σε ένα μόνο έργο. Δεν συνειδητοποιούν ότι δεν αξίζει τον κόπο. 


   8. Ανησυχούν αν προσβάλλουν κάποιον 

  Πάντα αμφιβάλλουν για τις πράξεις τους. Σκέφτονται στο μυαλό τους συζητήσεις που έχουν κάνει και ανησυχούν αν τυχαία προσέβαλλαν κάποιον. 


   9. Οι καλοί άνθρωποι είναι ευφυείς 

  Η νοημοσύνη τους δεν τους επιτρέπει να είναι ευτυχισμένοι. Το μυαλό τους είναι πάντα απασχολημένο στην ανάλυση των καταστάσεων και των σοβαρών συνεπειών τους. Αγνοούν τα θετικά αποτελέσματα. Η νοημοσύνη των καλών ανθρώπων συνοδεύεται από κατάθλιψη. 




Αν είσαι καλός άνθρωπος και νιώθεις ότι απέτυχες, θυμήσου. Κάθε δράση έχει μια αντίδραση. Κάνε τη διαφορά. Συνέχισε να βελτιώνεις τη ζωή, εσένα και των άλλων μέσα από τις πράξεις σου. Αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα σε ευγνωμονεί για τον καρπό που έσπειρες.




Ο καλός καλό δεν είδε λέει ο σοφός λαός, 
αλλά κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει?



Και γιατι να μην συμβαδιζει με φρασεις οπως karma is a bitch ή ροδα ειναι και γυρναει? 



Μια απο τις πιο συχνες ερωτησεις στο κεφαλι του καθενος, ειναι αν η καλοσυνη και οι καλες προθεσεις ειναι λαθος κινησεις ή αδυναμιες που πρεπει να απομακρυνθουν συντομα απο το λειτουργικο ΑθλiOS.


Μεγαλωνουμε με καποιες στανταρτ αξιες, με εναν συγκεκριμενο τροπο σκεψης, τροπους εκφρασεις και συνηθειες καλες ή ισως κακες μιας που μπορει να ειναι σαν ρωσικη ρουλετα με μοναδικο παιχτη τον εαυτο μας. Μιλαω για στιγμες συγχωρεσης, δεν πειρα-ζει/σμού, επιλεκτικης αμνησιας λεπτομερειων που κανουν την διαφορα ... την κακη διαφορα.

Φαινεται σαν να βαφτιζω μονιμα θυματα τετοια ατομα λες και οι "καλοι" δεν κανουν μαλακιες...

 Κανουν σαφως και κανουν ολοι κανουμε αλλα οποιος γνωριζει ενα τετοιο "θυμα" ή πιστευει οτι ειναι ενα, θα γνωριζει πολυ καλα οτι αυτα τα "θυματα" παλευουν με τους δαιμονες τους.

 Δαιμονες οπως αμφιβολιες, δυσπιστια, τεραστια αν και με διαφορες αρνητικες σκεψεις μα διαολε παντα ξεχνανε και τα αφηνουν ολα πισω τους απο επιλογες, επιλογες που γινονται αιτια να βαφτιζουν τα ατομα αυτα ως "καλους μαλακες" ή ακουνε φρασεις τυπου "εισαι ηλιθια κοπελα μου που τα ανεχεσαι".


Η δυναμη της ψυχης να συγχωρει επειδη αγαπαει, η δυναμη καποιος να ξεχναει επειδη δεν θελει να θυμαται τα ασχημα, θεωρειται αδυναμια και γινεται η βασικοτερη προδιαγραφη για καποιον που ηθελημενα ή αθελα εκμεταλευεται σε καθε δυνατη περιπτωση.



Στις μερες μας δεν ειναι καθολου ασυνηθιστο να βλεπεις τοιχους, προφιλ, αναρτησεις και φωτογραφιες, γεματο υλικο με μηνυματα ειρωνικα ή πραγματα που καποιος θα ηθελε να ξεστομισει καταμουτρα σε συγκεκριμενα προσωπα αλλα "πρηζει" ολους τους αλλους οπως θα ελεγε ο καθενας μας, αφου δεν γνωριζει για ποιον παει και γιατι, οποτε δεν εχει κανενα νοημα για το 90% σχεδον, αφου σσσσσσμππουτζα μας ή σας. Μα υπαρχει αυτο το 10% που νιωθει κατα ενα μεγαλο κομματι οσα διαβαζει ή βλεπει στην αναρτηση αυτη με την φουλ πικρια. xD


Αλλα ας ασχοληθω τωρα με το μπασταρδακι που σκοπιμα εχει κανει ρουτινα το "συγνωμη δεν το θελα ξερεις πως δεν ειναι ετσι οπως νομιζεις..." ΡΕ go fuck yourself! 


Αν εχεις μεγαλωσει με το σκεπτικο οτι, οι ανθρωποι ειναι αντικειμενα προς χρηση, οταν εσυ το εχεις αναγκη και αφου τελειωσει η χρηση, υστερα ξεχνας κατα λαθος παντα ...κοιτα να αλλαξεις.


Αν εσυ εισαι τοσο αναισθητο ον που εχεις μαθει να μην σε πειραζει τιποτα, να μην ενοχλεισαι σχεδον με τιποτα ή να μην σε απασχολει σχεδον τιποτα περα απο την παρτη σου, τοτε προσπαθησε να αναγνωρισεις το γεγονος οτι καποιοι ειναι, οτι εσυ δεν εισαι, ...Άνθρωποι.


Για εσενα μια συγνωμη ισως να ειναι αρκετη πολλες φορες, για καθε τι που γινεται, αλλα καποιες φορες δεν ειναι ουτε καν ανεκτη στα αυτια ενος τετοιου ατομου, αφου την εχει ακουσει σε λουπα απειρες φορες.


Σαφως δεν θα πω οτι δεν εννοεις την συγνωμη σου αλλα ελαχιστες οι περιπτωσεις που κραταει η ταπεινοφροσυνη σου πανω απο 1-2 μερες. 


Αν μπεις στον κοπο να γνωρισεις λιγο καλυτερα τους "υπερβολικους" ανθρωπους που σπαζονται ευκολα, θα καταλαβεις οτι εχεις να κανεις με ατομα που δυστυχως διαβαζουν τα μικρα γραμματα σε διαφημισεις που δειχνουν κατι τοσο wow, μα στο βαθος ειναι μια γαμημενα ψευτικη εικονα, αν εσυ βαριεσαι το κλαψομουνιασμα του fb, φαντασου αυτοι ποσο βαριουνται την εγωιστικη συμπεριφορα σου, που δεν τολμας καν να αποδεχτεις ως πραγματικοτητα γιατι "ετσι εισαι εσυ και σε οποιον αρεσει" ...




Λοιπον οι "καλοι μαλακες" και οι "ηλιθιες" εκει εξω ειναι πιο πολλοι απο οτι νομιζετε και προσπαθουν πολυ περισσοτερο απο οτι νομιζετε να κανουν την καθημερινοτητα σας λιγο καλυτερη και ας μοιαζουν τοσο με μια ψευτικη συμπεριφορα για να φανουν διαφορετικοι, ως αποτελεσμα να μπαινουν στο ιδιο σακι με ολη την υπολοιπη σαπιλα.


Οπως ειπα και σε ενα στατους "Το γάματα με το γαμάτα ειναι ενας τονος αποσταση" φροντισε αν εσυ εισαι το ατομο που βαζει τον τονο στο -γά, σκοπικα ή απερισκεπτα να αλλαξεις, γιατι μετα την 3 φορα ειναι επιλογη να υπομενει για την παρταρα σου, οποτε ειναι και εσενα επιλογη σου να αλλαξεις. Οσο για σενα που γινεσαι ο λογος ο τονος να μπαινει στο -μά, σε αγαπαω λιγο παραπανω ! :) 


Ειμαστε ανθρωποι, εξελισομαστε, αλλαζουμε, διαφερουμε, ειναι ολα στο χερι μας, κανεις δεν εχει το δικαιωμα να εκμεταλευεται καμια δυναμη ή αδυναμια, γιατι μπορει να εισαι εσυ ενα απο τα δυο ή και τα δυο! 


Tεστ - Είσαι καλός άνθρωπος;



Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Απάντησε στις επόμενες ερωτήσεις και ανακάλυψε αν είσαι καλός άνθρωπος!

Πάτησε εδώ για να κάνεις το τεστ.


See ya ;)



Νικόλας Άσιμος ‎– Είμαι Παλιάνθρωπος











Charles Bukowski - Παλιάνθρωπος



«Όποιον και να ρωτήσετε, θα σας πει ότι δεν είμαι και πολύ καλός άνθρωπος. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η λέξη. Πάντα συμπαθούσα τους παλιανθρώπους, τους παράνομους και τα ρεμάλια... Δε τα γουστάρω εκείνα τα καλοξυρισμένα αγοράκια, με τη γραβάτα και την καλή δουλειά. Μου αρέσουν οι απελπισμένοι άνθρωποι, οι άνθρωποι με τα σπασμένα δόντια, τα σπασμένα μυαλά και τους σπασμένους τρόπους. Αυτοί με ενδιαφέρουν. Είναι γεμάτοι εκπλήξεις και εκρήξεις. Για μένα οι έκφυλοι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από τους αγίους. Οι αλήτες με ξεκουράζουν, γιατί και ‘γω αλήτης είμαι. Δε γουστάρω τους νόμους, τη θρησκεία, την ηθική και τους κανόνες. Δε γουστάρω να με φορμάρει η κοινωνία στα μέτρα της...»





via

Pages