Τα χαρακτηριστικά των συναισθηματικά ισορροπημένων ανθρώπων. - Point of view

Εν τάχει

Τα χαρακτηριστικά των συναισθηματικά ισορροπημένων ανθρώπων.



Η συναισθηματική ισορροπία μπορεί να είναι μια δύσκολη ευθεία γραμμή για να την περπατήσουμε. Δεν είναι το ίδιο με το να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε αισθήματα. Επίσης δεν είναι το ίδιο με το να επιτρέπουμε στα συναισθήματά μας να μας κυριεύουν ολοκληρωτικά, χωρίς να δίνουμε σημασία στη λογική ή τα δικαιώματα των άλλων.
Επομένως, πώς ορίζουμε μια έννοια που είναι συχνά τόσο παρεξηγημένη;
Ακολουθούν 22 παραδείγματα πραγμάτων που κάνουν οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι
  1. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους. Τα νιώθουν βαθιά. Δεν υποκρίνονται ότι τα συναισθήματά τους δεν υπάρχουν.
  2. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι λένε όχι όταν χρειάζεται. Δε νιώθουν ενοχές για αυτό.
  3. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι βλέπουν την αλλαγή ως ευκαιρία. Δεν μένουν κολλημένοι σε κάτι οικείο και συνηθισμένο, από φόβο.
  4. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αποδέχονται τον γνήσιο εαυτό τους. Δεν παριστάνουν κάποιον άλλον.
  5. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αποδέχονται τους άλλους έτσι όπως είναι. Δεν απαιτούν τελειότητα από τους αγαπημένους τους.
  6. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι κλαίνε. Δεν καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.
  7. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αποδέχονται την ελευθερία και την υπευθυνότητα με ισορροπία. Δεν δέχονται το ένα χωρίς το άλλο.
  8. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι το γρασίδι δεν είναι πιο πράσινο στην άλλη πλευρά. Είναι πράσινο όπου το ποτίζουν και το φροντίζουν.
  9. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι είναι ευγνώμονες για αυτά που έχουν. Σταματάνε για να τα απολαύσουν. Δεν φθείρονται υπέρμετρα για να απολαύσουν επιπλέον πολυτέλειες, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να χαρούν και να ζήσουν τη στιγμή.
  10. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους τις χαζομάρες και τη διασκέδαση. Δεν μπερδεύουν την στωικότητα με την ωριμότητα.
  11. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι ακούνε τους άλλους. Δεν περιμένουν απλά τη σειρά τους για να μιλήσουν.
  12. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι καλλιεργούν το σθένος και την αντοχή. Δεν επιτρέπουν σε εμπόδια να τους κρατάνε μακριά από την επίτευξη των στόχων τους.
  13. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι εστιάζουν στους ανθρώπους που τους αγαπάνε. Δεν χάνουν χρόνο και ενέργεια για να κερδίσουν εκείνους που δεν τους αγαπάνε.
  14. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι παραδέχονται τα λάθη τους όταν τα κάνουν. Δεν τα βάζουν με τον εαυτό τους όταν σφάλλουν.
  15. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι επενδύουν με σοφία στον χρόνο τους και την ενέργειά τους. Δεν υπερβάλλουν εαυτόν.
  16. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι πασχίζουν να κάνουν το σωστό. Ξέρουν ότι το σωστό είναι σπάνια το ίδιο με το εύκολο.
  17. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται βαθιά τον εαυτό τους. Δεν παραδίδονται στην αυτολύπηση και στο αυτομίσος.
  18. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι ζούνε τη στιγμή. Δεν επιτρέπουν στο παρελθόν τους να καθορίσει το μέλλον τους.
  19. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αποκρίνονται στους άλλους με σύνεση και προσοχή. Δεν αντιδρούν με οργή.
  20. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι φέρονται σωστά όταν οι άλλοι γίνονται επιθετικοί. Αρνούνται να πέσουν στο επίπεδό τους.
  21. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους. Δεν επιτρέπουν στους άλλους να καθορίσουν τις επιλογές τους.
  22. Οι συναισθηματικά ισορροπημένοι άνθρωποι αποδέχονται ότι οι άλλοι μερικές φορές συμπεριφέρονται άσχημα. Δεν πιστεύουν ότι αυτή η συμπεριφορά αντικατοπτρίζει την πραγματική τους αξία.
Και να θυμάστε:
Όταν είστε αντιμέτωποι με ένα δύσκολο συναίσθημα, μην φοβάστε να προσπαθήσετε να το κατανοήσετε.
Το να είστε ευαίσθητοι δεν σας κάνει ανισόρροπους. Το να αρνείστε όμως να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας, σας κάνει.
via

Pages