Πως να γίνεις πόρνη περιωπής - Point of view

Εν τάχει

Πως να γίνεις πόρνη περιωπής




Έσκασε σαν κουτσομπολιό. Θα μου πείτε, έτσι γίνεται συνήθως. Μεγαλοεπιχειρηματίας -70 φεύγα- στο πλευρό της νέας αγαπημένης του 20 something. Αυτοί το έγραψαν ανάποδα, αλλά ποιος χρειάζεται υποστήριγμα -κυριολεκτικά- έβγαζε μάτι. Το ξέχασα το θέμα.
Πριν από λίγες μέρες είμαι σε μαγαζί με φίλους για φαγητό. Ένα παρόμοιο ζευγάρι απέναντι. Παρατηρούσα. Άνετος στη χλίδα του, άβολος στα χάλια του. Αυτή, άνετη σε όλα. Χμμμ… κάποιες ματιές φευγαλέας ενοχής γύρω-γύρω τις έριχνε. Μάλλον ήταν καινούρια στον ρόλο. Που γίνεται ρόλος ζωής.


Δεν θα την κατακρίνω. Ούτε τη συγκεκριμένη, ούτε τις εκατοντάδες bimbo γκόμενες που έκαναν καριέρα σε οποιοδήποτε χώρο, ειδικά της τηλεόρασης, με παρόμοιο τρόπο. Δηλαδή, της πουτάνας. Απλά ο πελάτης είναι ένας και καλός. Μαγκιά τους – και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν. Σέρνουν. Το ‘χεις λίγο;
Αυτό που μου σακατεύει τη λογική, είναι ο αφορισμός, το κράξιμο, η ποινικοποίηση, ο εξευτελισμός, ένα «βρώμικο» όνομα της κάθε πραγματικής πόρνης. Ο αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης.
Η πουτάνα στον δρόμο θα έρθει αντιμέτωπη με απόλυτα θηρία. Αυτές είναι οι πουτάνες των 20 ευρώ πλέον και των 15. Οι κοπέλες στα στούντιο και τα μπουρδέλα με τον εκάστοτε νταβατζή-έμπορο κάθε χρώματος σαρκός. Αυτές παίρνουν αυτόφωρα, χειροπέδες, πρόστιμα, δικαστήρια, φυλακίσεις.
Είναι και οι οροθετικές «πόρνες», που μόνο πόρνες δεν ήταν, που διαπομπεύτηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και η χώρα σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτές έμεινε το στίγμα. Όχι στην μπίμπο ξανθιά σιλικονάτη με τα Hermes συνολάκια. Και προς Θεού δεν έχω τίποτα με τη σιλικόνη. Την αγαπώ.
Την ηλιθιότητα την επιτηδευμένη δεν αντέχω και την υποκρισία όλων, σχεδόν ανεξαιρέτως.
Τον αγάπησε; Ως τι; Ως μπαμπά; Βρήκαμε την καραμέλα του πρότυπου του πατέρα και βουρ στον πατσά; Ή στις πατσές, για να κυριολεκτώ.
Στο Hilton ένα βράδυ -τότε που οι βίζιτες εκεί μέσα ήταν καθημερινότητα- με πήγε ένας «φίλος» για να μου δείξει ότι καθότι εγώ κλασάτη γκόμενα, θα μπορούσα να πλασαριστώ εκεί με όποιο προφίλ γούσταρα και μου πήγαινε ως φιζίκ.
Κάθισα καμιά ώρα στο μπαρ μαζί του. Λίγο παραπέρα μια παρόμοια γκόμενα, μιλούσε με κάποιον παππού ακκίζοντας ωσάν χαλασμένη κούκλα. Συνάντησα το βλέμμα της αρκετές φορές. Τη λυπήθηκα, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ήθελε να φύγει, αλλά… ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη. Πρέπει να πουλήσεις και την ψυχή σου, κοπελιά.
Νομίζεις λίγες φορές ήθελα να σπρώξω με τα τακούνια μου, όποιον βρωμερό ή σιχαμένο είχα πάνω μου σε τόσα κρεβάτια, τόσα χρόνια; Η διαφορά είναι… ότι το έκανα. Και έπαιξα και ξύλο. Αλλά έχασα μόνο 30, 50 ευρώ. Όχι εμένα. Αλλά τη χυδαιότητα των ανθρώπων οι «απλές» πόρνες την εισπράττουν μια ζωή. Αιώνες τώρα. Εκεί έγκειται η αντίρρησή μου λοιπόν και μόνο εκεί. Να δηλωθούν ως πόρνες, έστω πολυτελείας.
Να φορολογούνται, να περνούν γιατρό κάθε 15 μέρες και απλά ο χαρακτηρισμός να γράφει «εκδιδόμενο πρόσωπο» και όχι η Τάδε, σε κάθε έντυπο και μεσημεριανή εκπομπή.
Στην τελική και η Χειλουδάκη εκμεταλλεύτηκε, με δική της ομολογία, έναν εισαγγελέα, αλλά ήταν δηλωμένη πόρνη. Αυτή είναι μαγκιά και πάνω απ' όλα ειλικρίνεια και όχι μάσκα περιωπής. Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο… σημείο.
Πως να γίνεις πόρνη περι- οπής
Φυσικά, το να έχεις κάποιον άντρα στη ζωή σου και να συνδέεσαι με τον οποιονδήποτε τρόπο μαζί του είναι όμορφο, αλλά δεν είναι κι απαραίτητο. Μπορεί να σου ακουστεί κάπως, αλλά κι η single ζωή έχει τα καλά της. Μάλιστα ίσως να έχει περισσότερα καλά από το να είσαι τελικά σε σχέση. Μέχρι να βρεις τον «ιδανικό« για σένα, θα περάσεις από σαράντα κύματα, θα πληγωθείς, θα αναλωθείς και τελικά θα δεις ότι δεν άξιζε τον κόπο.
Οι προτεραιότητες στις μέρες μας, έχουν αλλάξει και οι ώριμες γυναίκες γνωρίζουν ότι το να τρέχεις μία ζωή πίσω από αντρικά παντελόνια δεν είναι κι η πιο σοφή επιλογή που μπορείς να κάνεις. Γι' αυτό, επιλέγουν να κυνηγήσουν άλλα πράγματα, πιο ουσιαστικά και τα παρακάτω είναι μερικά από αυτά:
1. Την καριέρα των ονείρων τους
Ναι, τα όνειρα υπάρχουν για να πραγματοποιούνται. Σπουδάζεις, όχι μόνο για να διευρύνεις τις γνώσεις και την παιδεία σου, αλλά και για να βρεις μία δουλειά που να σου προσφέρει όλα όσα ποθείς, πάνω στο αντικείμενό σου. Μία γυναίκα στις μέρες μας, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από έναν άντρα και φυσικά έχει εξισωθεί μ' αυτόν, οπότε έχει κάθε δικαίωμα στην ίση ευκαιρία κι ανέλιξη.
2. Τις υγιείς σχέσεις σε κάθε επίπεδο
Όχι μόνο από ερωτικής άποψης, αλλά και σε σχέση με τους φίλους, την οικογένεια, τους συμφοιτητές/συναδέλφους και γνωστούς. Από μία στιγμή και μετά, πρέπει να αρχίσεις να γίνεσαι πολύ επιλεκτική σχετικά με τους ανθρώπους που σε πλαισιώνουν. Να σου λείπει η κακία, η μιζέρια κι η τοξικότητα. Επίλεξε σωστά ποιοι θα σε περιτριγυρίζουν και προσπάθησε να δημιουργήσεις σχέσεις ικανές να αντέξουν στο χρόνο, σχέσεις υγιείς.
3. Τις προκλήσεις
Ο δρόμος προς την επιτυχία, είναι γεμάτος προκλήσεις. Για να φτάσεις στην αντίπερα όχθη, θα μοχθήσεις, θα κουραστείς, θα πέσεις και θα ξανασηκωθείς. Η μαγκιά σου είναι στο να βλέπεις κάθε εμπόδιο για καλό και να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις κάθε πρόσκληση που θα βρεθεί στο δρόμο σου, με πυγμή και θάρρος.

4. Το να μαθαίνουν από τα λάθη τους
«Όσοι δε μαθαίνουν από την Ιστορία, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν»λέει το γνωμικό. Δε χρειάζεται να σκεφτείς πολλά παραδείγματα, πάρε μονάχα το σημερινό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο και υγιές. Κανείς, άλλωστε, δεν είναι τέλειος. Μάθε από τα λάθη σου κι απόφυγέ τα με κάθε κόστος στο μέλλον.
5. Νέες εμπειρίες
Τα πάντα είναι εμπειρίες. Όσο περισσότερες από αυτές κατέχεις, τόσο πιο γεμάτος κι ολοκληρωμένος άνθρωπος θα αισθάνεσαι και θα είσαι. Εμπειρίες μπορείς να μαζεύεις ακόμη κι από τα απλά και καθημερινά, από εκείνα δηλαδή που κανείς δε δίνει σημασία και τα θεωρεί αμελητέα. Εσύ ωστόσο πρέπει να είσαι σαν το σφουγγάρι. Ρούφηξε όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείς.
6. Το να αποδέχονται τον εαυτό τους
Σε μία κοινωνία που οι γυναίκες είναι λίγο πιο πίσω από τους άντρες και στερούνται δικαιώματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα, καταλαβαίνεις, πως αυτές πασχίζουν να αποδεχτούν τον εαυτό τους και την κατάσταση στην οποία έχουν τεθεί, δίχως τη θέλησή τους. Το να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, δεν είναι εύκολο πράγμα.
7. Το να νιώθουν ασφάλεια μέσα στη μοναξιά τους
Είναι απίστευτα δύσκολο να είσαι μόνη ή μοναχική και παρόλα αυτά να αισθάνεσαι ασφάλεια. Δεν εννοώ μόνη, δηλαδή single, αλλά μόνη με τις σκέψεις και τον εαυτό σου. Για να φτάσει κανείς σ' αυτό το στάδιο, έχει προηγηθεί απίστευτη ψυχολογική διεργασία με τον εαυτό του. Απαιτείται δύναμη, ενέργεια, υπομονή, εξάσκηση και φυσικά η απλή παραδοχή ότι οι άνθρωποι έχουν πολλές φορές την ανάγκη να μένουν μόνοι τους.

Pages