Exchange meat for sex? Θα πρόσφερες σεξ ως αντάλλαγμα για ένα ποτάκι; - Point of view

Εν τάχει

Exchange meat for sex? Θα πρόσφερες σεξ ως αντάλλαγμα για ένα ποτάκι;


Οι θηλυκοί χιμπατζήδες προσφέρουν σεξ 
ως αντάλλαγμα για λίγη τροφή

Ουάσινγκτον

Οι περισσότερες γυναίκες δεν θα δέχονταν να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες ως αντάλλαγμα για ένα κέρασμα, ωστόσο οι θηλυκοί χιμπατζήδες δεν βρίσκουν καθόλου προσβλητική αυτού του είδους τη συναλλαγή.







Γερμανοί ανθρωπολόγοι που παρατήρησαν τους χιμπατζήδες σε εθνικό πάρκο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Αφρική διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά της ομάδας ζευγάρωναν συχνότερα με τα αρσενικά που μοιράζονταν μαζί τους το κυνήγι.

«Τα αποτελέσματά μας αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι οι άγριοι χιμπατζήδες ανταλλάσσουν το κρέας με το σεξ, και το κάνουν αυτό σε μακροπρόθεσμη βάση» δήλωσε στο Reuters η Κριστίνα Γκόμεζ του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Λειψία.

Η τακτική αυτή ωφελεί και τα δύο φύλα, εκτιμά η ερευνητική ομάδα: «Τα αρσενικά που μοιράζονται το κρέας με τα θηλυκά διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στο ζευγάρωμα, ενώ τα θηλυκά, που δυσκολεύονταν να αποκτήσουν κρέας μόνα τους, αύξησαν τη θερμιδική τους πρόσληψη χωρίς το ενεργειακό κόστος και το δυνητικό κίνδυνο τραυματισμού που συνδέεται με το κυνήγι».

Σημαντική είναι και η διαπίστωση ότι η συναλλαγή μεταξύ αρσενικών και θηλυκών δεν είναι περιστασιακή πρακτική, αλλά εφαρμόζεται σε σταθερή βάση: «Τα ευρήματά μας έρχονται να προστεθούν στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι χιμπατζήδες σκέφτονται για το παρελθόν και το μέλλον και οι σκέψεις αυτές επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους στο παρόν» εκτίμησε ο Κρίστοφ Μπόες, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Υπέθεσε μάλιστα ότι οι διαπιστώσεις της μελέτης θα μπορούσαν να ισχύουν και για τις πρωτόγονες κοινωνίες των ανθρώπων: «Τα ευρήματα αυτά θα έχουν αντίκτυπο όσον αφορά τις γνώσεις μας για τις σχέσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Και παρόμοιες μελέτες θα αποσαφηνίσουν το κατά πόσο το άμεσο διατροφικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες σε ανθρώπινες κοινωνίες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών θα μπορούσε να καθορίζει τη σχέση ανάμεσα στην αναπαραγωγική επιτυχία και την κυνηγετική ικανότητα» είπε.

 Το αλκοόλ αυξάνει την επιθυμία για sex και επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει μια σαφής συσχέτιση μεταξύ της ποσότητας που καταναλώνει μια γυναίκα ώστε να γίνει επιρρεπής σε σεξουαλική συμπεριφορά που μπορεί αργότερα να μετανιώσει.

Προσφέρει σεξ σε οποιονδήποτε που θα της αγοράσει μια μπύρα


Public sex: British woman gives blow jobs to 24 men in exchange for drinks in Magaluf, Spain (Video)

Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One.


via

Pages