Απόδοση Δικαιοσύνης: Η απόλυτη διαφθορά - Point of view

Εν τάχει

Απόδοση Δικαιοσύνης: Η απόλυτη διαφθορά





Το Ανώτερο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Ε.Ε.: "Δικαίως έχασαν τις καταθέσεις τους οι Κύπριοι για να σωθούν οι Τράπεζες της Κύπρου γιατί θα κινδύνευαν όλες οι τράπεζες της Ε.Ε.".



Προσέξετε, προσέξετε, όλοι οι καταθέτες στις τράπεζες της Ελλάδας δεν είστε πια καταθέτες αλλά μέτοχοι. Μέτοχοι στα οικονομικά παιχνίδια και ίντριγκες που παίζουν οι τραπεζικοί απατεώνες και φυσικά πλησιάζει η μέρα που θα σας φάνε τους κόπους μιας ζωής!

Με το αζημίωτο και με τις ευλογίες των δικαστηρίων της Ε.Ε.

Μέχρι ώρας τα ανώτερα δικαστήρια της Ελλάδας υπερασπίζονταν το κράτος σε όλες τις λίγο πολύ αντισυνταγματικές αποφάσεις που έπαιρνε, όπως το ΕΝΦΙΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα με ελάχιστο κέρδος της δημόσιας περιουσίας και πάει λέγοντας.

Τώρα ξέρουμε και το παρακάτω, αν προσφύγει ο αδικημένος ή ακόμη και χιλιάδες αδικημένοι καταθέτες στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ.

Ο λόγος ότι υπερπληθύνθηκε ο πλανήτης και πρέπει να κατέβει από τα 6.5 δις στα 800.000! Για να είναι άνετη η ζωή σε όσους επιζήσουν. Για να παύσουν να γίνονται επαναστάσεις και σοσιαλιστικού τύπου πειράματα στην φιλελεύθερη αστική οικονομία και ο καπιταλισμός να κυριαρχήσει επί παντός επιστητού. Ακόμη πόσα παιδιά να κάνετε θα σας υπαγορεύει. Ακόμη κι αν χρειαστεί να σας εξαερώσει με κάποιες από τις έξυπνες βόμβες δεν θα χρειαστεί ποτέ να το μάθετε γιατί, είπαμε ο κυρίαρχος στρατός του ΝΑΤΟ και της ηγέτιδας χώρας στον πλανήτη, θα σας έχει εξαερώσει χωρίς να ζητήσει την άδειά σας.

Άλλωστε αυτό κάνει από την εποχή του Ναγκασάκι και της Χιροσίμα… στις υπό ανάπτυξη χώρες, άσχετο για πόσο ακόμα θα είναι υπό ανάπτυξη. Που δεν πρόκειται να αναπτυχθούν μάλλον ποτέ, γιατί δεν το θέλει η κυρίαρχη Ελίτ. Η ίδια κυρίαρχη Ελίτ που πουλάει βόμβες και όπλα στα υπό διάλυση έθνη και λαούς για να σκοτώνονται σε εμφύλιους μεταξύ τους.

Και όταν σταματάει ένας εμφύλιος ξεκινάει η εισβολή των επικυρίαρχων με κάποια δικαιολογία πανεύκολη στο να εφευρεθεί και να στηθεί με την πανίσχυρη μιντιακή προπαγάνδα που διαθέτουν. Θυμηθείτε τα πυρηνικά όπλα του Σαντάμ Χουσείν που ποτέ δεν βρέθηκαν. Αυτό δεν έπαιξε κανένα βέβαια ανασχετικό ρόλο στον Μπους και στον Μπλαιρ που είχαν προαποφασίσει να εισβάλουν στο Ιράκ.

Έτσι και στα δικαστήρια της Χάγης αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη είναι για τους αδύναμους τυφλή αλλά για τα μεγάλα συμφέροντα και τους ισχυρούς βλέπει και την βελόνα στον αχυρώνα!

Παρακολουθείστε την απόφαση βόμβα της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για τις στρατιές των Κυπρίων καταθετών που έχασαν τους κόπους μιας ζωής επειδή και αυτοί όπως κι εμείς δεν πιστέψανε ότι από την ημερομηνία εκκαθάρισης της εβραϊκής τράπεζας Lehman Brothers το παγκόσμιο κεφάλαιο κήρυξε τον πρώτο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο στους πολίτες της ανθρωπότητας τους οποίους έχει προ πολλού καταδικάσει σε θάνατο και μη εξαγοράσιμη δουλεία. Μετά από όλα αυτά, επόμενο ήταν
ΕΣΚΑΣΕ… η πιο κάτω ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ


%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf



ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ… Tο «καλώς έχειν» στο πρώτο ευρωπαϊκό bail in μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης, δηλαδή στο κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, έδωσε ανώτερο ευρωπαϊκό δικαστήριο της Ε.Ε. όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg.


Συγκεκριμένα το δικαστήριο αναφέρει ότι ομάδα Κυπρίων καταθετών δεν δικαιούνται αποζημίωσης για τις ζημίες που απορρέουν από τη διάσωση τραπεζών της χώρας.Το δικαστήριο στο Λουξεμβούργο δεν αναγνωρίζει ιδιοκτησιακά δικαιώματα, τα οποία όπως υποστήριζε η ομάδα των Κυπρίων παραβιάστηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναδιάρθρωσης που εφαρμόστηκε στην οικονομία και στις τράπεζες της χώρας.

Οι ιδιώτες προσέφυγαν στο συγκεκριμένο δικαστήριο μετά την απορριπτική απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Ε.Ε. το 2014 στις αγωγές τους μέσω των οποίων διεκδικούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της ΕΕ που τους οδήγησε σε απώλειες στο πλαίσιο της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου και των τραπεζών της.
Οι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου έχασαν με στοχευμένες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στο πλαίσιο της διάσωσης , τις καταθέσεις τους που υπερέβαιναν τις 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα.
Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο και για άλλες περιπτώσεις που μέλει να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ….
Το Δικαστήριο της Ε.Ε «επικύρωσε την απόρριψη των προσφυγών ακυρώσεως καιαπέρριψε επί της ουσίας τις αγωγές αποζημιώσεως σχετικά με την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «μολονότι αναιρεί τις διατάξεις του Γενικού Δικαστηρίου όσον αφορά τις αγωγές αποζημιώσεως, το Δικαστήριο απορρίπτει, εντούτοις, τις αγωγές αυτές καθόσον διαπιστώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνέβαλε σε προσβολή του δικαιώματος ιδιοκτησίας των προσφευγόντων, όπως αυτό κατοχυρώνεται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Όσον αφορά στις αιτήσεις αναιρέσεως οι οποίες αφορούσαν τις προσφυγές ακυρώσεως κατά της δηλώσεως του Eurogroup του Μαρτίου του 2013 (συνεκδικασθείσες υποθέσεις C-105/15 P έως C-109/15 P), το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι το Γενικό Δικαστήριο ορθώς έκρινε ότι η δήλωση του Eurogroup δεν ήταν δυνατό να θεωρηθεί ως κοινή απόφαση της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Συγκεκριμένα, τα καθήκοντα που ανατίθενται στην Επιτροπή και στην ΕΚΤ στο πλαίσιο της Συνθήκης για τον ΕΜΣ (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα) δεν παρέχουν ιδία εξουσία λήψεως αποφάσεως, πολλώ δε μάλλον που οι ενέργειες των εν λόγω δύο οργάνων στο πλαίσιο της ως άνω Συνθήκης δεσμεύουν μόνον τον ΕΜΣ». Το γεγονός ότι η Επιτροπή και η ΕΚΤ συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Ευρωομάδας δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα των δηλώσεων της τελευταίας, και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η δήλωση της Ευρωομάδας του Μαρτίου 2013 αποτελεί έκφραση της εξουσίας λήψεως αποφάσεων των δύο αυτών θεσμικών οργάνων της Ένωσης. Τέλος, το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η θέσπιση, από τις κυπριακές αρχές, του αναγκαίου νομικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των τραπεζικών ιδρυμάτων δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί ως επιβληθείσα από μια υποτιθέμενη κοινή απόφαση της Επιτροπής και της ΕΚΤ η οποία έλαβε τη μορφή της δηλώσεως της Ευρωομάδας του Μαρτίου του 2013. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο απορρίπτει τις αιτήσεις αναιρέσεως και επικυρώνει τις διατάξεις του Γενικού Δικαστηρίου της 16ης Οκτωβρίου 2014.
Όσον αφορά στις αιτήσεις αναιρέσεως οι οποίες αφορούσαν στις αγωγές αποζημιώσεως το Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Γενικό Δικαστήριο υπέπεσε σε πλάνη περί το δίκαιο καθόσον έκρινε ότι δεν είχε αρμοδιότητα να αποφανθεί επί των αγωγών αποζημιώσεως που στηρίζονται στον παράνομο χαρακτήρα ορισμένων διατάξεων του μνημονίου κατανόησης. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο αναιρεί τις διατάξεις της 10ης Νοεμβρίου 2014. Επί της ουσίας ωστόσο των αγωγών αποζημιώσεως, το Δικαστήριο επεσήμανε ότι «η υπογραφή του επίμαχου μνημονίου κατανόησης ανταποκρίνεται σε σκοπό γενικού συμφέροντος που επιδιώκει η Ένωση, ήτοι στη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της. Λαμβανομένου υπόψη του σκοπού και της φύσεως των υπό εξέταση μέτρων καθώς και του άμεσου κινδύνου οικονομικής ζημίας τον οποίο θα διέτρεχαν οι καταθέτες των οικείων τραπεζών σε περίπτωση πτωχεύσεως αυτών, τα εν λόγω μέτρα δεν συνιστούν υπέρμετρη και απαράδεκτη παρέμβαση θίγουσα την ίδια την ουσία του δικαιώματος ιδιοκτησίας των καταθετών, το οποίο κατοχυρώνεται από το άρθρο 17, παράγραφος 1, του Χάρτη. Κατά συνέπεια», προσθέτει το Δικαστήριο, «δεν είναι δυνατό να θεωρηθούν ως αδικαιολόγητοι περιορισμοί του εν λόγω δικαιώματος. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή δεν συνέβαλε σε προσβολή του δικαιώματος ιδιοκτησίας των προσφευγόντων. Δεδομένου ότι η πρώτη προϋπόθεση για τη θεμελίωση της εξωσυμβατικής ευθύνης της Ένωσης δεν πληρούται, το Δικαστήριο απορρίπτει τις αγωγές αποζημιώσεως».
via

Pages