Η ηρεμία στο ζευγάρι οφείλεται στη γυναίκα

Ένα από τα μυστικά του ευτυχισμένου γάμου φαίνεται να συνδέεται με την ικανότητα των γυναικών να ηρεμούν πιο γρήγορα, έπειτα από μια έντονη διαφωνία, υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου στο Berkeley. 

Από την άλλη, η ίδια ικανότητα στους άνδρες φαίνεται να μην έχει καμία επίδραση σε μακροχρόνια βάση όσον αφορά την ικανοποίηση ενός ζευγαριού.Πιο ευτυχισμένα φαίνεται να είναι τα ζευγάρια, στα οποία η γυναίκα ηρεμεί πιο γρήγορα μετά από ένα καβγά

Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσαν έπειτα από έναν καβγά περισσότερα από 80 ετερόφυλα ηλικιωμένα ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι και οι δύο σύντροφοι ήταν εξίσου ικανοί να ηρεμήσουν μετά από κάθε λεκτική σύγκρουση. 

Ωστόσο, οι γάμοι, στους οποίους οι γυναίκες ηρεμούσαν πιο γρήγορα ήταν και πιο ευτυχισμένοι τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.


Αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός και η περιφρόνηση, μπορεί να φαίνονται πολύ απειλητικά για ένα ζευγάρι, αλλά η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Emotion» υποστηρίζει ότι αν οι σύντροφοι – κυρίως οι γυναίκες – είναι σε θέση να ηρεμούν μόνοι τους, τότε ο γάμος τους μπορεί να συνεχίσει να θριαμβεύει.


«Οι γυναίκες θεωρούνται οι «ειρηνοποιοί» σε μια σχέση», δήλωσαν οι ερευνητές, που εξετάζουν την επίδραση που έχει η ικανότητα αυτή σε βάθος χρόνου.

via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ούτε ένα δάκρυ, ενώ 74 εκατομμύρια ζωές του χρωστάνε την ζωή τους

Tεχνητή Διακοπή της εγκυμοσύνης (έκτρωση) και απόξεση του ενδομητρίου

Φοβερά πράγματα γίνονται στο πλοίο «Ο Μέγας Ανατολικός»

Η Επι Του Όρους Ομιλία - Ποιοί είναι "Οι Μακαρισμοί του Κυρίου " ;

Βαρθολινίτιδα: φλεγμονή βαρδολίνειου αδένα

Η ανατομία της ερωτικής πράξης

Δείξε μου το σωματότυπό σου, να σου πω ποιά είσαι

Αν Θες Κάτι Δικό Σου για Πάντα, Δώρησε Το

Μπορείτε να έχετε ωορρηξία δύο φορές σε ένα κύκλο;

Σμηγματογόνες κύστεις πέους - οσχέου (όρχεων)