Τι «φρενάρει» τις γυναίκες και δεν ζουν τη ζωή στο έπακρο; - Point of view

Εν τάχει

Τι «φρενάρει» τις γυναίκες και δεν ζουν τη ζωή στο έπακρο;



 «Φόβος μη χάσεις το τι συμβαίνει

 (FoMO: Fear Of Missing Out)»

 [Επίσης σημαίνει: 

α) Φόβος της λύπης και 

β) Φόβος για λάθος επιλογές]

είναι ένα συναίσθημα με το οποίο όλοι, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι και πολλές φορές μας κρατά μακριά από το να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο και από το να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από τις σχέσεις μας ή την εργασία. 



Νέα παγκόσμια έρευνα της Global WebIndex που πραγματοποιήθηκε από την Google για λογαριασμό της Danone Activia, έδειξε ότι όταν οι γυναίκες δε διαχειρίζονται σωστά τον «εσωτερικό τους κριτή», αυτό τις «φρενάρει» από το να ζήσουν έντονα τη ζωή τους. 

Ο «εσωτερικός κριτής» είναι για τις γυναίκες η «εσωτερική τους φωνή», είναι η «φωνή» που τους θέτει ερωτήματα, ασκεί κριτική στις επιλογές τους ή μπορεί ακόμα και να τις αποδοκιμάσει.

Σύμφωνα με την έρευνα: 

• 58% των γυναικών συμφώνησαν ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» τις κράτησε πίσω από το να δοκιμάσουν κάτι νέο στη ζωή τους 

• 62% των γυναικών δήλωσαν ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» τις απέτρεψε από το να κάνουν το επόμενο βήμα στην προσωπική τους ζωή


Ποιος είναι όμως πραγματικά αυτός ο «εσωτερικός κριτής;

Η καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και συγγραφέας, Ellen Langer, σχολιάζει σχετικά με την έρευνα: 

«Ο εσωτερικός κριτής» μπορεί να είναι κινητήριος μοχλός ή φρένο στη ζωή των γυναικών και αυτό εξαρτάται από τη θέση που αποφασίζουν οι γυναίκες να του δώσουν: αυτή του κακόβουλου κριτή ή του μυαλωμένου συμβουλάτορα».

Με το 67% των γυναικών να συμφωνούν ότι πίεσαν τον εαυτό τους για να πετύχουν το σκοπό τους, είναι φανερό ότι υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία να συμφιλιωθούν με τον «εσωτερικό τους κριτή» που θα τις βοηθήσει να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αυτό που χρειάζεται είναι να:

• Αναγνωρίσουν ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» αποτελεί μέρος του εαυτού τους

• Ασκήσουν «δίκαιη κριτική» στον εαυτό τους. 

Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να ζήσουν νέες καταστάσεις 

• Γίνουν πιο προσεκτικές, παρατηρώντας τις αλλαγές στο σώμα τους και στο περιβάλλον τους προκειμένου να νιώσουν πιο ασφαλείς και ήρεμες 

• Συνειδητοποιήσουν ότι ο «εσωτερικός τους κριτής» μπορεί να είναι κινητήριος μοχλός που θα τις βοηθήσει να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το μυστικό είναι ένα: Live InSync!* 

*(Ζήσε αρμονικά, σε συμφωνία λογικής και συναισθήματος, ζήσε συχρονισμένα





*Live Insync:Το αίσθημα της βαθιάς ισορροπίας και αρμονίας με τον εαυτό, δίνοντάς τη δυνατότητα να προσπεράσεις τα εμπόδια και να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις δυνατότητές σου σε όλες τις πτυχές της ζωής, επιτυγχάνοντας την πληρότητα και την προσωπική ολοκλήρωση.


via

Pages