Δυνατός είναι ο άντρας που κάνει τη γυναίκα του να χαμογελά - Point of view

Εν τάχει

Δυνατός είναι ο άντρας που κάνει τη γυναίκα του να χαμογελά



Διάβασα κάπου πριν λίγες μέρες, πως, η δύναμη ενός άντρα, μετριέται από το μέγεθος του χαμόγελου της γυναίκας που βρίσκεται δίπλα του και θα ήθελα σήμερα, να σταθούμε λίγο σε αυτό.

Είναι βασικό, ο άντρας να είναι ικανός να στηρίζει, να ανεβάζει και να φτιάχνει την διάθεση της γυναίκας που είναι δίπλα του. 

Εννοείται ότι, και η γυναίκα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά είπαμε σήμερα για αλλαγή να μιλήσουμε για τις αντρικές.


Αναφέρομαι στις σχέσεις εκείνες, που ο θαυμασμός, τα κομπλιμέντα και η θετική αντιμετώπιση των χαρακτηριστικών του συντρόφου, είναι είτε μονόπλευρα, είτε ανύπαρκτα.

Εκείνα τα μικρά, καθημερινά, που ίσως να μην κάνουν απέραντη διαφορά στην σχέση συνολικά, αλλά μπορούν να φτιάξουν στο λεπτό το κέφι του συντρόφου μας.

Αρχικά, πολλές φορές η ανάγκη ενός ατόμου να εκδηλώνεται μόνο με αρνητικά σχόλια και να αποφεύγει κάθε είδους κομπλιμέντα, έχει να κάνει με δικές του ανασφάλειες και μειωμένη αυτοπεποίθηση.


Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος είναι ανασφαλής, προσπαθεί να εντοπίσει στο σύντροφό του μειονεκτήματα, έτσι ώστε να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι ισάξιος ή καλύτερος από εκείνον.

Γι’αυτό και πολλοί άντρες, προσπαθούν υποσυνείδητα ή ακόμη και συνειδητά να μειώσουν τις συντρόφους τους, μόνο και μόνο για να κρατούν το «πάνω» χέρι.

Ωστόσο, μία γυναίκα που γίνεται λήπτης καθημερινών αρνητικών σχολίων, καταλήγει να χάνει κάθε ίχνος αυτοσεβασμού, να κρατιέται από λεπτομέρειες και να ψάχνει τις πιο γελοίες αφορμές για καβγάδες.


Δε νομίζω εκείνη που διαμηνύετε πως αγαπάτε, να είναι συνεχώς στις μαύρες της και βυθισμένη σε σκέψεις. 

Ίσως να θεωρείτε αστεία τα επιχειρήματα, αλλά σας υπενθυμίζω ότι στο γυναικείο μυαλό, τριγυρνάνε διαρκώς χιλιάδες πράγματα, που δεν το αφήνουν να ηρεμήσει.

Τα δε χοντροκομμένα σχόλια για την εμφάνισή της, της γεννούν συναίσθημα κατωτερότητας, ανεπάρκειας στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά ακόμα και στον εργασιακό χώρο.


Πολλές γυναίκες θα καταλάβουν το σκεπτικό πίσω από τις συμπεριφορές των συντρόφων τους και θα τρέξουν να φύγουν. 

Ίσως να αργήσουν, ίσως να πληγωθούν ίσως και να μεταμορφωθούν σε όλες εκείνες, που οι άντρες θεωρούν την χειρότερη φάρα.


Αντιθέτως, θέλουμε η γενιά μας να μεγαλώνει γυναίκες με δύναμη, με αυτοπεποίθηση, έτοιμες να αντιμετωπίσουν την ζωή. 

Είναι φυσικά, επιτακτική ανάγκη, να ψάχνουμε για την δύναμη μέσα μας. 

Ωστόσο, οι εξωγενείς παράγοντες είναι πάντα σημαντικοί, πόσο μάλλον η επιρροή του συντρόφου.

Εάν λοιπόν αγαπημένε μου, θέλεις να θεωρείσαι άντρας του 21 πρώτου αιώνα, μην πέφτεις σε εγωιστικές παγίδες. 

Μην ξεχνάς να της λες πόσο όμορφη είναι όταν πρέπει, μην αμελήσεις να της δώσεις τις καλύτερες ευχές σου μετά από την τελευταία της επιτυχία, υπενθύμισέ της πόσο πιστεύεις σε αυτήν και στάσου στήριγμα εκείνες της μέρες που χάνει το κουράγιο και την πίστη στον εαυτό της.


Επιβράβευσέ την για όλα εκείνα που παλεύει.

Παρουσίασε τον καλύτερο δυνατό εαυτό σου και δώσε σ’εκείνη το κίνητρο να κάνει το ίδιο.

Στο τέλος της μέρας, το μοίρασμα αξίζει μόνο αν υπάρχει αληθινή αγάπη. 

Αύριο, κάντην να χαμογελάσει κι ερωτεύσου το γέλιο της πάλι από την αρχή.




Pages