Είσαι η ισορροπία φωτός και σκότους - Point of view

Εν τάχει

Είσαι η ισορροπία φωτός και σκότους


Το παρελθόν σου έχει φτιάξει 
ότι βλέπεις σήμερα

Όλα τα πισωγυρίσματα, κάθε χαρά και κάθε μάθημα που έχετε λάβει από τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια έχουν σχηματίσει αυτή την υπέροχη γυναίκα που είστε.



Η γυναίκα που είστε σήμερα έχει μια μοναδική και ξεχωριστή ιστορία. Η προσωπική σας ιστορία χαρακτηρίζεται τόσο από φως όσο και από σκοτάδι. Περιλαμβάνει στιγμές από προσωπικές δυσκολίες και στιγμές προσωπικών επιτυχιών.





Όλα όσα έχετε ζήσει, αισθανθεί και δει, δημιουργούν μια έκθεση εμπειριών οι οποίες συνθέτουν όλα όσα είστε σήμερα. Όταν ένα άτομο είναι έτοιμο να αποδεχτεί όλα αυτά τα κομμάτια χωρίς λύπη και χωρίς να έχει μετανιώσει για κάτι, θα μπορέσει να διανύσει τον κύκλο της ζωής του πολύ πιο εύκολα.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες αναμνήσεις που προκαλούν πολύ θυμό και στρες αλλά παράλληλα υπάρχουν και αρκετές στιγμές ευτυχίας.

Σίγουρα υπάρχει μια έκδοση του εαυτού σας που δεν σας αρέσει και θέλετε να εξαλείψετε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Θα πρέπει να αποδεχτείτε τη γυναίκα που ήσασταν χθες επειδή εκείνη σας βοήθησε να προσφέρετε δύναμη και ομορφιά στη γυναίκα που είστε σήμερα.

Η σημερινή γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέφτη και αντικρίζει μια απίστευτη ιστορία

Μόνο εσείς μπορείτε να δείτε όλα τα μονοπάτια τα οποία έχετε διαβεί. Κανείς άλλος δεν γνωρίζει τις προσωπικές σας ανησυχίες ή το πόσο πολύ κοπιάζετε για τα πράγματα που αγαπάτε.

Ο προσωπικός σας χάρτης θα περιλαμβάνει μερικές σκοτεινές γωνίες, γωνίες που δεν έχετε μοιραστεί ποτέ με κανέναν. Δεν το έχετε κάνει επειδή αντικατοπτρίζουν κρίσιμες εποχές για τις οποίες δεν είστε και ιδιαίτερα περήφανες.

Ωστόσο, όταν τις κοιτάτε από κάποια απόσταση, μπορείτε να τις αποδεχτείτε και να αναγνωρίσετε το πόσο μεγάλη επιρροή είχαν.



Μια αποτυχημένη και οδυνηρή σχέση, ένα έργο το οποίο δεν πέτυχε – όλα αυτά είναι υπολείμματα του παρελθόντος που μερικές φορές η θύμησή του μας προκαλεί πόνο.

Αλλά εκτός από το να κοιτάμε τη ζωή μας σαν να ήταν μια σειρά από σταθμούς θα πρέπει να τη δούμε και σαν ένα συνεχόμενο κύκλο όπου το καθετί καθορίζει τη γυναίκα που είμαστε σήμερα.


Αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Η αποδοχή του εαυτού μας δεν σημαίνει ότι απλά κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και λατρεύουμε κάθε εκατοστό από αυτό που αντικατοπτρίζεται στην επιφάνειά του. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Στην πραγματικότητα, η αποδοχή του εαυτού μας είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα.
Αποδέχομαι τον εαυτό μου, σημαίνει ότι γνωρίζω πώς να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου και να μαθαίνω από τα λάθη μου.
Αποδέχομαι τον εαυτό μου, σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ότι δεν μπορώ να κάνω τα πάντα ή να ικανοποιήσω τις επιθυμίες όλων των ανθρώπων γύρω μου.
Αποδέχομαι τον εαυτό μου, σημαίνει ότι γνωρίζω ότι η ζωή είναι γεμάτη με αλλαγές και ότι πρέπει να προσαρμόζομαι σε κάθε μια από αυτές με αισιοδοξία και ακεραιότητα. Αν όχι τότε δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε τη ζωή.


Η ωριμότητα είναι ένα πολύτιμο εσωτερικό ταξίδι

Κάθε χρονιά που μεγαλώνουμε δεν είναι ακόμη ένα πάρτι γενεθλίων. Κάθε χρονιά που περνά, σημαίνει ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να αφήνουμε το χρόνο να περνά έτσι απλά χωρίς αισθήσεις, ανακαλύψεις, νέα πράγματα, λάθη και χαμόγελα.
Η πραγματική ζωή βρίσκεται έξω από τη περιοχή ασφαλείας σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν ζείτε έξω από αυτή τη γραμμή, λίγο πιο πέρα από το φράγμα του φόβου, μπορούν να συμβούν αρκετά όμορφα πράγματα.
Το να μεγαλώνουμε είναι ένα εσωτερικό ταξίδι στο οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε όλα όσα σας έχουν διδάξει οι εμπειρίες σας για να μπορέσετε να τροποποιήσετε την προσωπικότητά σας.
Δεν είστε η ίδια γυναίκα που ήσασταν 20 χρόνια πριν. Σίγουρα έχετε διατηρήσει κάποιο κομμάτι από εκείνη τη γυναίκα αλλά αυτό το ταξίδι ξεφορτώνεται πολλά παλιά κομμάτια και τα αντικαθιστά με νέα.

Ποτέ μην αισθάνεστε φόβο επειδή μεγαλώνετε, να φοβάστε μόνο εκείνα τα κομμάτια της ζωής που δεν καταφέρατε να ζήσετε.


Ποια είμαι τώρα

Τώρα βρίσκεστε στο μέσο της διαδρομής κατά την οποία μπορείτε να κοιτάξετε το χθες με ικανοποίηση επειδή έχετε αποδεχτεί όλα τα μονοπάτια που έχετε διαβεί και τις επιλογές που έχετε κάνει. Ωστόσο, εστιάζετε την προσοχή σας στο μέλλον και συνεχίζετε να αναρωτιέστε τι υπάρχει στον ορίζοντα.


Ανεξάρτητα από το τι θα φέρει, το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Οι σοφοί άνθρωποι πιστεύουν σε ένα πράγμα: η καλύτερη ώρα είναι τώρα.
Η καλύτερη ηλικία σας είναι η τωρινή και η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας ανοίγεται μπροστά σας τώρα, ακριβώς αυτή τη στιγμή.
Ξέρετε ότι η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Ωστόσο, εσείς είστε η δημιουργός της δικής σας πραγματικότητας, εσείς είστε υπεύθυνες για τις αποφάσεις σας και να πολεμάτε πάντα για όσα θέλετε να αποκτήσετε.

Ολόκληρη η ζωή, σας έχει προσφέρει δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα και όλα αυτά είναι ανεκτίμητοι θησαυροί. Αυτή είναι η προσωπική σας κληρονομιά, κάτι που αναμφίβολα είναι πραγματικά υπέροχο.


via

Pages