Τι είναι αυτό που όλοι ξέρουμε να κάνουμε; - Point of view

Εν τάχει

Τι είναι αυτό που όλοι ξέρουμε να κάνουμε;








Μαθαίνεται το σεξ; Δεν είναι κάτι που όλοι ξέρουμε να κάνουμε αφού είναι το βασικό μας ένστικτο; Ναι, όλοι ξέρουμε να κάνουμε σεξ το ερώτημα όμως είναι πόσο καλό είναι το σεξ που κάνουμε. Είμαστε ανοιχτοί να ενημερωθούμε για τα νέα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη σεξουαλική κορύφωση, να γνωρίσουμε της τεχνικές των εραστών της Λατινικής Αμερικής, να εξερευνήσουμε τις ερωτογενείς ζώνες που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε;
Αλήθεια, εσείς ξέρετε πόσα είδη γυναικείου οργασμού υπάρχουν;
Κι από την άλλη, μαθαίνεται η συντροφικότητα; Οι περισσότεροι αναζητούμε σχέσεις, όλοι επιδιώκουμε τη συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, όλοι θέλουμε να γνωρίσουμε την αγάπη, αλλά πόσοι ξέρουν να διαχειριστούν τις κρίσεις που ξεσπούν ανάμεσα στα ζευγάρια και πόσοι αντιλαμβάνονται ότι ο καθένας από εμάς κουβαλάει τη δική του οπτική για το τι είναι αγάπη, έρωτας, συμβίωση;
Κι αν όλα αυτά φαντάζουν βουνό πόσα περισσότερα εμπόδια ορθώνονται στον δρόμο των gay/bisexuals που στοιχειώνονται από προκαταλήψεις, στερεότυπα κι απαρχαιωμένες ταμπέλες; Πώς σήμερα μπορεί κάποιος με θάρρος να διεκδικήσει τη δική του ερωτική, εντελώς προσωπική ταυτότητα, χωρίς να ντρέπεται ή να φοβάται, χωρίς να εξαναγκάζεται να μπει σε καλούπια;
«Η γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό πρέπει να χάσει τον έλεγχο, ο άνδρας για να φτάσει σε οργασμό πρέπει να αισθάνεται ότι τον έχει»
Ένα χείμαρρος ερωτημάτων, που ας μη γελιόμαστε, απασχολούν κάθε ερωτικά ενεργό άνθρωπο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Πολλές οι πηγές της πληροφόρησης πια αλλά πόσο αξιόπιστες είναι; Μέσα στον ναό του σύγχρονου άνδρα, δηλαδή στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, μια σειρά σεμιναρίων με τη μορφή “sex and life coaching” ξεκινάει σύντομα, ώστε να μπορεί κανείς να χτίσει το δικό του χάρτη, αυτόν που θα κάνει την ερωτική του ζωή να κυλάει πιο ομαλά χωρίς να βυθίζεται στη ρουτίνα και στη βαρεμάρα.
Ξεκινώντας το σεμινάριο, ο κύριος Κώστας Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, μας υποδέχτηκε μοιράζοντας σοφία «Η γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό πρέπει να χάσει τον έλεγχο, ο άνδρας για να φτάσει σε οργασμό πρέπει να αισθάνεται ότι τον έχει»είπε, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στους κοινωνικούς κανόνες.
Τη σκυτάλη πήρε κάπου από εκεί η dating and sex coach κυρία Ειρήνη Χειρδάρη που κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο παρελθόν («παλιότερα στις γυναίκες δεν επιτρέπονταν καν να έχουν οργασμό») ήρθε στις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει σήμερα. Τι μάθαμε:
  • Υπάρχουν εννιά είδη γυναικείου οργασμού: Κλειτοριδικός, κολπικός, σημείο G, τραχηλικός, σημείο e (emotional), πρωκτικός, στήθους, με την σκέψη, αυτόματος.
  • Οι ερωτικές ζώνες του άνδρα, εκτός της περιοχής των γεννητικών οργάνων, είναι οι λοβοί των αυτιών, ο σβέρκος, το μήλο του Αδάμ.
  • Οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό μόνο όταν… δώσουν εκείνες εντολή στο σώμα τους, όταν δηλαδή κρίνουν οι ίδιες ότι ο ερωτικός τους σύντροφος αξίζει τον οργασμό τους.
  • Οι Έλληνες κάνουν «βρώμικο» σεξ επειδή… κουβαλούν πολλές ενοχές στην ανατροφή τους και ερεθίζονται όταν παραβαίνουν όσα τους επιβλήθηκαν. Αντίθετα, οι Βραζιλιάνοι κάνουν «αισθησιακό» σεξ επειδή είναι απελευθερωμένοι από τα ταμπού και πάνε κατευθείαν στη χαρά της απόλαυσης.
  • Στο κρεβάτι: Στις γυναίκες αρέσει να ακούν ερωτικές ιστορίες-σενάρια με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, στους άνδρες αρέσει να ακούν πόσο καλοί εραστές είναι, πόσο την ικανοποιεί το πέος τους, πώς αυτός την φέρνει σε οργασμό.
  • Οι Ινδοί πιστεύουν ότι ένα κουλουριασμένο φίδι κοιμάται στη σπονδυλική μας στήλη, πρόκειται για το κουνταλίνι. Τα απαλά χάδια στη σπονδυλική στήλη το ξυπνούν και μαζί του ξυπνούν και την επιθυμία.
Μετά το κρεβάτι τι; Αυτή την αγωνία έρχεται να κατευνάσει η κυρία Μαρέα Λαουτάρη-Δεληγιάννη, ιδρύτρια της εταιρείας 1+1=2 Life & Business Coaching. Πολλά από όσα μοιράστηκε μαζί μας ήταν ενδιαφέροντα και χρήσιμα, αλλά ακύρωσε την εγκυρότητά τους, ή έστω τη διάθεσή μας να τα λάβουμε υπ’ όψιν μας, καθώς τα καταπλάκωσε από μια σειρά παραδειγμάτων που αναπαρήγαγαν κάθε παρωχημένο στερεότυπο στην ανδρική και γυναικεία συμπεριφορά. «Οι γυναίκες θα συζητάμε με τις φίλες μας, θα ρίχνουμε ταυτόχρονα μια ματιά στη Μενεγάκη, παράλληλα θα τσεκάρουμε το μωρό μας κι όλα αυτά ενώ θα περιμένουμε ένα επείγον, σημαντικό τηλεφώνημα. Οι άνδρες εάν αφοσιωθούν στο να βλέπουν μπάλα αυτό θα κάνουν και τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή», ήταν ένα μόνο από τα διάφορα «χαριτωμένα» που ακούστηκαν. Παραβλέποντας αυτή την παράμετρο μάθαμε ότι:
  • Στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να δίνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα πάρουμε πίσω. Αν δράσουμε έτσι τότε όντως θα πάρουμε πίσω.
  • Να ρωτούμε τον σύντροφό μας «Πώς θέλεις να αγαπιέσαι;». Τις περισσότερες φορές δίνουμε αυτό που θέλουμε οι ίδιοι να εισπράξουμε αδιαφορώντας για τις πραγματικές ή έστω υποκειμενικές ανάγκες του άλλου.
  • Μην τον/την εξευτελίζεις δημοσίως (σε φιλικά τραπέζια, στην οικογένεια, στους φίλους)
  • Εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε την κατάλληλη στιγμή. Μπορούμε ακόμη και να ορίσουμε μια μέρα την εβδομάδα όπου θα κάνουμε έναν απολογισμό μαζί με το ταίρι μας. Εκεί θα συζητάμε όσα μας πείραξαν αλλά και όσα μας άρεσαν στη συμπεριφορά του άλλου την εβδομάδα που πέρασε.
  • Προσπαθούμε να κατανοήσουμε την αιτία της συμπεριφοράς του άλλουκαι αναλόγως να πράξουμε. Δεν έχει νόημα να απαντήσουμε στο θυμό με θυμό. Ας δείξουμε ότι μας ενδιαφέρει γιατί ο σύντροφος μας αισθάνεται έτσι.
Η τρίτη παρουσίαση προσεχούς σεμιναρίου έγινε από την δημοσιογράφο και πιστοποιημένη gay/bi coach κυρία Ιλένα Μπόγρη που εστίασε στις ανάγκες τους. Tι μάθαμε;
  • Στη σχέση δύο ανθρώπων δεν πρέπει να υπάρχουν οι έννοιες top, bottom και versatile. Σε μια ερωτική σχέση δε χωρούν τέτοιου είδους ταμπέλες.
  • Στα πρώτα τους στάδια, τα gay app εστίαζαν στο σεξ. Πλέον πάνω από το 80% των gay και bi ανθρώπων που χρησιμοποιούν app αναζητούν και βρίσκουν μόνιμο σύντροφο.
  • Εύθραυστο είναι το νέο σέξι. 
  • Το βασικό ανθρώπινο ένστικτο είναι το παιχνίδι.
  • Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κοινωνική αποδοχή των gay και bi ατόμων. Πλέον υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, στο εξωτερικό είναι πολλές οι διαφημίσεις που παρουσιάζουν gay ζευγάρια, διάσημοι από όλους τους χώρους δηλώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα δημόσια.
  • Μη φοβάσαι, τόλμα να δείξεις ποιος είσαι και τι ζητάς.
Και κάπου εκεί πάλι καταλυτική ήταν η παρέμβαση του κυρίου Κωνσταντινίδη που αναφέροντας τα λόγια δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο της φιλοσοφίας έγραψε το κατάλληλο επιμύθιο γύρω από τον ανθρώπινο ερωτισμό.
«Αν το σεξ φορτώθηκε με τόσες αμαρτίες είναι επειδή το κρατήσαμε κρυφό»

Μισέλ Φουκώ
και
«Τρελός δεν είναι όποιος χάνει τη λογική του, τρελός είναι αυτός που χάνει το συναίσθημά του».

Λούντβιχ Βιτγκενστάιν

Pages