Karezza: Το νέο είδος σεξ - Point of view

Εν τάχει

Karezza: Το νέο είδος σεξ



Πολλά λέγονται τον τελευταίο καιρό για την νέα σεξουαλική «ανακάλυψη», μια σεξουαλική τεχνική που υπόσχεται πολλά και ακούει στο όνομα Karezza.
Πρόκειται για μια τεχνική καθόλου καινούργια, μάλιστα το βιβλίο έχει γραφτεί πάνω από ένα αιώνα πριν.Αναβιώνει όμως σήμερα και φαίνεται να αποχτά πολλούς θαυμαστές. Η τεχνική είναι επηρεασμένη από την ανατολική φιλοσοφία και τις τεχνικές του τ' αντρικού σεξ.
Η γυναικολόγος Alice Bunker Stockham έγραψε το βιβλίο Karezza (χάδι στα Ιταλικά) το 1896 αναφερόμενη σε ένα είδος σεξουαλικής συνεύρεσης που την χαρακτηρίζει η «εγκράτεια». Η ίδια η συγγραφέας την περιγράφει ως«ελεγχόμενη, μη οργασμική συνουσία».
Συγκεκριμένα, οι σύντροφοι επιδίδονται σε ερωτικά χάδια, φιλιά και σεξουαλικά παιχνίδια, χωρίς όμως να επιτρέπεται ο οργασμός. Η θεωρία πίσω από αυτό αφορά στο ότι ο οργασμός διακόπτει απότομα την σεξουαλική εμπειρία. Ένας ακόμα λόγος που η συγγραφέας προέτρεπε σε σεξουαλικές επαφές χωρίς εκσπερμάτιση ήταν η ανάγκη για περιορισμό των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων την εποχή εκείνη, ενώ υποστήριζε πως επρόκειτο και για ένα μέσο ανάπτυξης της πνευματικότητας.
Η Stockham αναφέρει στο βιβλίο της πως «πρόκειται για μια θεωρία συζυγικής ζωής, όπου υπάρχει μια ερωτική επικοινωνία ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα από την οποία μπορεί να προκύψει η μαεστρία της σωματικής ηδονής».
Οι μέθοδοι και οι τεχνικές της Karezza χρησιμοποιούνται σήμερα και στη σύγχρονη θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών αφού εκπαιδεύει τους συντρόφους σε μια νέα σεξουαλική διαδικασία που σκοπό έχει τηναμοιβαία απόλαυση, το αισθησιακό παιχνίδι και το ξύπνημα το αισθήσεων ενώ ταυτόχρονα τους απομακρύνειαπό το άγχος και τις προσδοκίες των επιδόσεων και του οργασμού.
Πέρα από την σεξουαλική ηδονή, η τεχνική αυτή προάγει και την καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία των συντρόφων. 

Υπάρχει βέβαια και επιστημονική εξήγηση πίσω από την συγκεκριμένη τεχνική. Η τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η παραγωγή τεστοστερόνης ενεργοποιείται από την ύπαρξη υψηλών επιπέδων ντοπαμίνης. Η ορμόνη ντοπαμίνη παράγεται όταν επιδιδόμαστε σε δραστηριότητες που μας προσφέρουν ευχαρίστηση, όπως για παράδειγμα ότανκάνουμε σεξ. Όταν λοιπόν αφιερώνουμε χρόνο στα σεξουαλικά παιχνίδια ή προκαταρκτικά, τα επίπεδα της ντοπαμίνης αυξάνονται σταδιακά προσμένοντας τη σεξουαλική ολοκλήρωση.
Επομένως, το σεξουαλικό παιχνίδι προκαλεί την έντονη παραγωγή ντοπαμίνης που με της σειρά της ενεργοποιεί την παραγωγή τεστοστερόνης που με τη σειρά της αυξάνει τα επίπεδα ερωτικής επιθυμίας.
via

Pages