Έχεις κι εσύ δικαίωμα στη σαβούρα - Point of view

Εν τάχει

Έχεις κι εσύ δικαίωμα στη σαβούρα


H χαρά του μπάζου


Και ο πιο χάλιας άντρας, αν πιεστεί (βούρδουλας), θα παραδεχτεί ότι μέσα στην εβδομάδα  έκανε σεξ. Με ποιάν; Με οποιανδήποτε. Σιγά μη κάτσει να σκάσει.
Όσο εμείς οι γυναίκες ανεβάζουμε τα στάνταρ, τόσο οι άντρες τα κατεβάζουν. Αν εσύ  το σκέφτεσαι πριν αποφασίσεις να κάνεις σεξ με τον συμπαθητικό κούριερ/πιτσαδόρο (μα ένας σκέτος πιτσάς;), τόσο ο διπλανός σου είναι πρόθυμος να κρεβατώσει την καθαρίστρια. Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, εάν και εφ΄όσον η καθαρίστρια (α) βλέπεται και (β) είναι πρόθυμη. Ακόμα και το «βλέπεται» για έναν άντρα σηκώνει νερό: αρτιμελής, στοιχειωδώς καθαρή (να μη βρωμάει από μακριά) και με τα μπροστινά της δόντια στη θέση τους, μια γυναίκα «βλέπεται» από πολλούς άντρες.
Κι εκεί που εσύ ποτέ δεν θα σκεφτόσουν να κάνεις σεξ με τον γκόμενο της κολλητής σου, εκείνος το συζητάει. Όχι απαραίτητα επειδή πεθαίνει για πάρτη σου – οπότε θα είχε μια σοβαρή δικαιολογία (βλέπε: πιο κάτω), αλλά επειδή ισχύει το  «γιατί όχι;» Αν δεν πρόκειται να το μάθει κανείς, αν δεν πρόκειται να κολλήσει τίποτα, αν δεν πρόκειται να φάει ξύλο, τότε γιατί όχι;
Υπάρχει η θεωρία ότι οι άντρες είναι πιο ζεμανφού από τις γυναίκες, ή η θεωρία, ότι έχουνε ρίξει τον πήχη στο πάτωμα ώστε να μην μπορούν να τον πάνε πιο χαμηλά. Η καλύτερη θεωρία είναι αυτή με τις δικαιολογίες: οι άντρες έχουνε πολύ καλύτερες δικαιολογίες από τις γυναίκες όταν προκύπτει σεξ. Θα το έκαναν και χωρίς καμία δικαιολογία, απλώς έχουνε αναπτύξει έναν ιστό από ουάουα δικαιολογίες, περισσότερο για τον εαυτό τους, ώστε να σαβουρογαμούν χωρίς τύψεις.
Κι εσύ, που ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάς με τον πίτσα-μπόη έστω κι αν έχεις να κάνεις σεξ ένα χρόνο…μπορείς να μάθεις το κάτι-τις σου από τις ανδρικές δικαιολογίες σαβουρογαμησιού:
1η δικαιολογία. «Ήμουν γκολ και δεν έβλεπα μπροστά μου»: σε κατάσταση μέθης ο άντρας βλέπει όλες τις γυναίκες σαν Μόνικες Μπελούτσι, και επειδή πέφτουν οι (πενιχρές) άμυνές του, ορμάει στο ψητό. Λέει τα πάντα, κάνει τα πάντα, και παρ΄όλο το μεθύσι του βρίσκει τις φράσεις-κλειδιά ώστε να του κάτσει η γκόμενα. Την οποία γκόμενα λέει ότι αν δεν είχε πιεί, δεν θα γύριζε να την κοιτάξει. Έχε χάρη που ήτανε στο τσακίρ κέφι, ειδ΄αλλοιώς είναι δύσκολος τύπος. Ναι. Και μ΄αυτό, πάμε στην
2η δικαιολογία: «Είχα πολύ καιρό να το κάνω και δεν άντεξα»: από προχτές, που ήταν όμως πολύ μεθυσμένος και δεν μετράει.
3η: «Ήταν κουκλάρα και δεν άντεξα»: Το ερώτημα είναι γιατί η κουκλάρα, που έχει όλους τους άντρες στα πόδια της, έπεσε σ΄αυτόν τον χαλβά; Είχε καιρό να το κάνει και δεν άντεξε ή είχε πιεί πάρα πολύ και δεν έβλεπε μπροστά της; Μήπως δεν ήταν κουκλάρα αλλά μία κανονική, για την οποίαν ισχύουν οι δύο παραπάνω δικαιολογίες;
4η:  «Μου την έπεφτε όλη νύχτα, τι να έκανα;» Ένας άντρας που αρνείται να κρεβατώσει μια γυναίκα ενώ εκείνη τον παρακαλάει, είναι ένας άντρας που δεν υπάρχει. Εδώ ο άντρας σου λέει ότι δεν ήθελε να κάνει σεξ, αλλά υποχώρησε στις απαιτήσεις της άλλης, που ψοφούσε για το κορμί του. Συνήθως οι άντρες που τα λένε αυτά δεν έχουνε καθόλου  κορμάρα, άρα λένε μπούρδες.
5η: «Την λυπήθηκα»: Αυτό το έχω ακούσει από άντρα που έκανε σεξ με έτσι-κι-έτσι γυναίκα, επειδή δεν άντεξε να της πεί «όχι» για να μην την πληγώσει. Από πότε οι άντρες κάνουν ή δεν κάνουν πράγματα για να μην σε πληγώσουν, δεν το ξέρω. Ούτε και καμιά άλλη γυναίκα το ξέρει. Την πήδηξε επειδή έτυχε, επειδή η γυναίκα βρισκόταν στην σωστή στιγμή  στο σωστό σημείο (=όπου να΄ναι). Το γεγονός ότι την άλλη μέρα την παράτησε στα κρύα του λουτρού, άρα την καρα-πλήγωσε, καταρρίπτει την δικαιολογία.
6η: «Με πίεσαν οι άλλοι»: Οι άλλοι μπορεί να σε πιέσουν να πάρεις χοτ-ντογκ αντί για χάμπουργκερ αλλά δεν μπορούν να σε πιέσουν να κάνεις σεξ. Υπάρχει η λεγόμενη «πίεση της ομάδας», και ίσως ένας αδύνατος χαρακτήρας να μην αντέξει, να φάει και τρίτη τουλούμπα…αλλά  κανένας άντρας δεν πηδάει μια γυναίκα επειδή τον ανάγκασαν οι φίλοι του. Την πηδάει επειδή – γιατί όχι;.
7η: «Ήξερα ότι αυτό περίμενε»: αυτή περίμενε ότι θα τα φτιάχνατε, δεν περίμενε ένα σεξ κι όξω απ΄την πόρτα. Κι αν η γυναίκα καταλάβει ότι ο μόνος λόγος που της την έπεσε ο άντρας είναι επειδή (ο άντρας) πίστευε ότι το περίμενε (η γυναίκα), εκνευρίζεται πάρα πολύ. Και χαλιέται κι όλας από πάνω.
8η: «Έλειπε η γυναίκα/γκόμενά μου εκτός Ελλάδος»: Αν η γκόμενα ήταν εντός Ελλάδος, στο Ξυλόκαστρο, ας πούμε, η δικαιολογία δεν θα έστεκε. Αλλά επειδή είχε βγεί από τα σύνορα, ένοιωσε ελεύθερος. Το επιχείρημα ήταν «Ήθελα σεξ και η δικιά μου δεν ήταν κοντά, επομένως το έκανα με μία άλλη». Η «μία άλλη» ή ήταν πολύ μεθυσμένη και δεν θυμάται τίποτα (έχουμε κι εμείς μερικές δικαιολογίες…) ή αισθάνεται κορόιδο, ή είναι τσουλάρα που ήξερε περί συζύγου/γκόμενας αλλά ωστόσο του έκατσε.
9η: «¨Ήμουν εκτός έδρας»: αυτή είναι μια καλή δικαιολογία που θα μπορούσες να την υιοθετήσεις κι εσύ. Κάθε φορά που πάς μέχρι το Κορωπί, π.χ., μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου εκτός έδρας και άρα, ελεύθερη να κάνεις σεξ με τον κούριερ. Που τον περιφρονείς τόσον καιρό.
10η: «Τι να έκανα; Όχι, πές μου εσύ τι να έκανα!»: Συνοδεύεται από περιγραφή της φάσης, και με κατάληξη «βρεθήκαμε σ΄ένα δωμάτιο με ένα προφυλακτικό στα δόντια». Κανένας δεν πρόκειται να του απαντήσει «ας τον έδενες κόμπο». Εκτός ίσως από την γκόμενά του.
11η: «Δεν θα το μάθει κανείς»: Η λογική είναι ότι αν δεν το μάθει κανείς, είναι σαν να μην έγινε. Το γεγονός ότι έγινε δεν αναιρεί την δικαιολογία. Μα είναι σα να μην έγινε, το’ χουμε κι εμείς, το’ χουμε!
12η: «Ήταν μια απλή αρπαχτή»: Δεν είχε συναισθηματικά στη μέση, ούτε καν του πολυάρεσε η γκόμενα, απλώς, να: συνέβη, δεν ξέρει πως. Ξέρουμε εμείς.
13η: «Γιατί όχι;» : είναι η πιο ισχυρή δικαιολογία. Ο,τι και να του απαντήσεις (γιατί είσαι παντρεμένος/δεσμευμένος, γιατί έχεις οκτώ παιδιά, γιατί εκείνη έχει οκτώ παιδιά, γιατί δεν υπάρχει σεξ χωρίς περιπλοκές, κλπ.), θα συνεχίσει να μην καταλαβαίνει τι του λές.
14η: «Την ήθελα πολύ καιρό»: ψέματα, την ήθελε εκείνη τη στιγμή. Πολύ καιρό ήθελε την Μόνικα Μπελούτσι.
15η: «Με ήθελε πολύ καιρό»: Ναι, καλά. Πολύ καιρό ήθελε τον Ράυαν Γκόσλινγκ. Ελα που της κάνει τον δύσκολο…
16η: «Έγινε χωρίς να το καταλάβω»: Δικαιολογία που ταιριάζει με την Νο 1, και συνήθως αλληλοσυμπληρώνονται. Ήταν τύφλα και έγινε χωρίς να το καταλάβει, ή έγινε χωρίς να το καταλάβει και μετά ήπιε τη μισή Σκωτία για να μην το καταλάβει.
17η: «Δεν το ήθελα»: Κάτι σαν το «δεν το εννοούσα». Ότι και καλά, ήθελε να μιλήσουνε για Τέχνη αλλά ξαφνικά βρέθηκε να πηδάει – και τι να κάνει το άτομο πάνω στην εκτέλεση, να προσποιηθεί ότι δένει τα κορδόνια του; Έκανε την καρδιά του πέτρα και συνέχισε ακάθεκτος.
18η: «Και συ στη θέση μου το ίδιο θα είχες κάνει»: τώρα που το λες….
19η: «Πήγαινε γυρεύοντας»: Ναι, γιατί δεν είχε πηδήξει τον κούριερ! Επειδή έχει βάλει ψηλά τον πήχη! Επειδή δεν θέλει να κάνει σεξ με όποιον κι όποιον! Ορίστε που την οδήγησε η ακεραιότητά της.
20η: «Άντρας είμαι, τι να σου κάνω;»: Δεν υπάρχει πιο ντεμόντα. Κι εσύ είσαι γυναίκα, άρα μπορείς να κάνεις τα δικά σου. Όλες αυτές οι σαβούρες με τις οποίες πηγαίνει, τελικά, γυναίκες δεν είναι; Ακόμα και η ομορφότερη, εξυπνότερη, πιο περπατημένη γυναίκα, για κάποιον άντρα είναι «σαβούρα». Με την ίδια λογική που ο πιο καυτός γκόμενος για σένα μπορεί να΄ναι μπάζο.
Άντε λοιπόν, πήδα τον αυτόν τον κούριερ που σου γυαλίζει – πριν τον/σε απολύσουνε. Έχεις κι εσύ δικαίωμα στη σαβούρα.
via

Pages