Από φίλοι… εραστές - Point of view

Εν τάχει

Από φίλοι… εραστές


«Φιλία ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα», μια πρόταση αμφιλεγόμενη από την αρχαιότητα. Και ξαφνικά ιδού η απορία από φίλοι… εραστές; Η φιλία ανάμεσα στα αντίθετα φύλα πολλές φορές μετατρέπεται σε ρίσκο, μια «ρουλέτα» που είτε θα γυρίσει με τη δύναμη της τύχης ή θα σας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Οι περισσότεροι φοβούνται μην χαλάσουν τη δυνατή φιλία τους, ενώ άλλοι τρέμουν στην ιδέα της απόρριψης. Όλα γυρίζουν γύρω από το «όχι» και το «ναι». Όμως στη ζωή υπάρχει και το «γκρι» που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σας…

Σημάδια… Κάτι τρέχει περισσότερο από μια φιλία!
Ξαφνικά μια άνετη και χαλαρή φιλία παίρνει ένα διαφορετικό δρόμο. Ξαφνικά κάτι αλλάζει… χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε! Μήπως η συμπεριφορά του άλλου έχει γίνει πιο μαζεμένη ή πιο εκδηλωτική; Οι παρακάτω ενδείξεις θα σας «ανοίξουν» τα μάτια…
- Οι κοινοί σας φίλοι κάνουν προφανή σχόλια! Η υπόλοιπη παρέα αποτελεί ένα καθοριστικό σημάδι. Αν βγαίνετε έξω και οι φίλοι σας σχολιάζουν διαρκώς πόσο χαριτωμένο ζευγάρι θα ήσασταν ή πόσο ταιριάζετε… τότε κάτι συμβαίνει! Συχνά η παρέα σας μπορεί να παρατηρήσει τη ρομανική σπίθα μεταξύ σας, πριν καν το διαπιστώσετε εσείς.
Δέχεστε ή κάνετε μια κλήση καθημερινά πριν τον ύπνο. Από το πουθενά, οι δύο σας ξεκινήσατε να μιλάτε κάθε μέρα επί ώρες! Πώς ήταν η μέρα σας… τι θα κάνετε μετά το τηλεφώνημα; κ.α. Συζητήσεις χωρίς συγκεκριμένο θέμα που όμως σας είναι απαραίτητες. Αν κάποια ημέρα περάσει χωρίς να επικοινωνήσετε και δεν σας φαίνεται σωστό… τότε ίσως και να είστε ερωτευμένοι!
- Τα ψευδώνυμα μεταξύ σας αλλάζουν απότομα… Μπορεί ξαφνικά η λέξη «φίλη» να μετατράπηκε στη λέξη «κούκλα»! Μια τέτοια κίνηση κρύβει συχνά εκπλήξεις. Πολλοί ενσωματώνουν επίσης στο λόγο τους φράσεις που προβάλουν τη γλυκύτητα σας. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε… πράξτε εντελώς αυθόρμητα.
- Η γλώσσα του σώματος έχει μετατραπεί σε ερωτική! Είτε βλέπετε μια ταινία στην τηλεόραση, είτε κάθεστε για έναν καφέ, η γλώσσα του σώματος προδίδει τα συναισθήματά σας. Μια φιλική αγκαλιά και ένα χάδι εντελώς άνετο γίνεται πιο μαλακό, πιο ερωτικό. Αν παρατηρήσετε ότι κάθεται διαρκώς δίπλα σας ή στα πόδια σας ή ψάχνει αφορμή για να βρεθεί πιο κοντά σας… τότε σίγουρα υπάρχει κάτι μεταξύ σας.


Θέλετε κάτι περισσότερο από μια φιλία ή ίσως όχι;
Όταν πρόκειται για μια κίνηση – ρίσκο στη ζωή μας… πάντα σκεφτόμαστε περισσότερο για τα αποτελέσματα ή τον ιδανικό τρόπο! Βέβαια, αν νιώθετε ερωτική έλξη για τον άλλο… μην κρατάτε πιεσμένο τον εαυτό σας, αλλά εξομολογηθείτε τα συναισθήματα σας. Ακόμα και αν ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά, οι ιδέες για το πώς θα τον μετατρέψετε από φίλο σε εραστή είναι δεδομένες… 
Αποφασίστε τι αναζητάτε από μια σχέση
Η αυτογνωσία αποτελεί το πρώτο κομμάτι του πάζλ! Ίσως θέλετε κάποιον που να είναι ειλικρινής, πιστός ή να έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς. Εντοπίστε τα χαρακτηριστικά του φίλου σας. Είναι σημαντικό να ανακαλύψετε αν ο φίλος σας έχει αυτό που ψάχνετε, αν βρίσκεστε δηλαδή στην ίδια «σελίδα» του βιβλίου!
Σκεφτείτε τις επιλογές του σε μια σχέση του παρελθόντος
Άλλοι αναζητούν ρομαντισμό, μερικοί πάθος και ορισμένοι ήρεμες στιγμές. Φέρτε στο μυαλό σας προηγούμενες σχέσεις του φίλου σας και κρίνετε τις επιλογές του και το αν ταιριάζουν με τα «θέλω» σας. Προσοχή όμως! Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Δεν σημαίνει ότι θα κάνει τα ίδια με εσάς. Θυμηθείτε οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται το ίδιο σε μια φιλία και σε μια σχέση…
Υπάρχει άραγε αμοιβαία έλξη μεταξύ σας;
Μπορεί να ταιριάζετε… αλλά η σπίθα πρέπει να υπάρχει μεταξύ σας! Μπορεί να υπάρχουν παντρεμένοι για πολλά χρόνια, που δεν ήταν ποτέ ερωτευμένοι, αλλά η χημεία μεταξύ σας δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αν τα βλέμματά σας συναντιούνται περισσότερο από το συνηθισμένο… η απάντηση είναι «ναι»!
Ρωτήστε τη γνώμη του για όσα σας προβληματίζουν.
Θα έκανε ποτέ ερωτική σχέση με ένα στενή φίλη; Έχει σκεφτεί ποτέ του να προχωρήσει σε άλλο στάδιο η σχέση σας; Μπορεί ο φίλος σας να υποστηρίξει ότι δεν είναι ικανός να δει ερωτικά ένα φίλο ή ότι έχει σκεφτεί μια πιθανή σχέση μεταξύ σας. Μπορεί να είναι αδιάφορος ή να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση! Τουλάχιστον θα γνωρίζετε την αλήθεια χωρίς να χάσετε μια φιλία.
Συζητήστε με ειλικρίνεια τις αποφάσεις σας!
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια σχέση με έναν φίλο είναι να είστε ειλικρινείς για τις σκέψεις, τις επιθυμίες αλλά και τις ανησυχίες σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα νιώθετε άβολα μεταξύ σας αν κάτι πάει στραβά στο μέλλον και μιλήστε για τα συναισθήματά σας. Μπορεί στην αρχή να νιώθετε αμήχανα ή να μην είστε έτοιμοι να συνηθίσετε την αλλαγή στην κατάσταση της σχέσης σας, αλλά αν είστε ειλικρινείς όλα θα λυθούν…
5 λόγοι για να μείνετε απλά φίλοι!
Μερικές φορές είναι γραφτό να μένουμε μόνο φιλαράκια! Καλύτερα να μην προχωρήσετε σε μια ερωτική σχέση κυρίως αν…
- Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες μεταξύ σας, όσον αφορά την επικοινωνία ή τα πράγματα που κάνετε μαζί. Οι καλοί φίλοι μπορούν να μετατραπούν σε εραστές, αλλά το επίπεδο της σχέσης τους πρέπει να εξελίσσεται. Δεν γίνεται να αλλάζει μόνο η «ετικέτα» στη σχέση σας.
Αν προγραμματίζετε έξοδο και δεν αισθάνεστε την πίεση ενός ραντεβού. Από την επιλογή του σωστού ρούχου… μέχρι τα μαλλιά σας! Πριν από ένα ερωτικό ραντεβού, ειδικά όταν μιλάμε για την αρχή της σχέσης, συχνά το σώμα  γεμίζει με αναταραχή. Αν δεν έχετε τέτοια συναισθήματα μήπως δεν τον βλέπετε περισσότερο από ένα φίλο;
- Αν δεν απογοητεύεστε όταν σας ακυρώνει ένα ραντεβού! Οι αντιδράσεις σε ξαφνικά περιστατικά δείχνουν τα συναισθήματά σας. Βέβαια η υπερβολική αναστάτωση… δεν είναι και φυσιολογική! Απλώς ο τρόπος που αντιδράτε σε μια ακύρωση ενός ραντεβού δεν πρέπει να παρόμοιος με τη συνάντηση με ένα φίλο σας.
- Αν δεν προτιμάτε να ξοδεύετε απεριόριστο χρόνο μαζί του. Τότε δεν βρίσκεται τόσο ψηλά στις προτεραιότητές σας. Σίγουρα θα απολαύσετε την ώρα μαζί του… αλλά αν μπορείτε να σκεφτείτε πράγματα που θα σας έδιναν μεγαλύτερη ευχαρίστηση, τότε πείτε «όχι» σε μια ενδεχόμενη σχέση.
Αν δεν αισθάνεστε ζήλια, όταν σκέφτεστε ότι βρίσκεται με άλλη.
Πάντα θα πρέπει να υπάρχει έστω και μια μικρή ζήλια στη σκέψη του άλλου με μια γυναίκα! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς μέσα στη ζήλια και να βλέπουμε φαντάσματα! Η ιδανική ζήλια είναι αυτή που δεν σας επηρεάζει αλλά σας αφήνει να επανεκτιμήσετε τη σχέση σας.
via

Pages