Ο μη άπιστος πρώτος τον λίθον βαλέτω - Point of view

Εν τάχει

Ο μη άπιστος πρώτος τον λίθον βαλέτω



Ακούσατε ακούσατε! Που μάλλον ακούσατε ήδη δηλαδή αλλά καμία σημασία δεν έχει διότι θα σας τα πω κι εγώ. Έγινε έρευνα σου λέει, μεγάλη και τρανή. Όχι από ‘κείνες που ρωτάνε δέκα νοματαίους. Δύο χιλιάδες ζευγάρια συμμετείχαν με τη θέλησή τους (!) στην έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που διήρκησε δύο χρόνια. Παρακολούθησαν, εξέτασαν, κατέληξαν και μας παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους με περισσή περηφάνια.
Ου γυναίκες απιστούν σε ποσοστό 78% και οι άντρες σε ποσοστό 84%. Κοινώς, τον ήπιαμε πανηγυρικά.
Από τότε που το είδα σκέφτομαι εκείνους τους δόλιους τους 2 στους 10 που αποφάσισαν να παραμείνουν πιστοί. Αυτοί θα βαράνε τα κεφάλια τους στον τοίχο. Σου λέει, όλοι το κάνουνε, εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε; Άσε που σίγουρα, όσοι συμμετείχαν είχαν διαβεβαιώσει ο ένας τον άλλο πως φυσικά και παραμένουν πιστοί αναμεταξύ τους. Τότε πώς βγήκε Γιούλα το ποσοστό; Ξέρω, εσύ δεν είσαι από αυτές. Το τιμάς το στεφάνι σου.




Η έρευνα μίλησε. 8 στους 10 το γυαλίζουν το φινιστρίνι. Κατά τα άλλα το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» μας μάρανε. Το θέμα ποιο είναι; Το θέμα, χρυσέ μου, είναι πως από όλα τα αποτελέσματα εσύ κράτησες ό,τι σε συμφέρει. Γέμισε ο τόπος τίτλους: «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΕΡΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ». Ναι, κι αυτοί κάθονται σαν τις όσιες παρθένες. Εδώ το λέει καθαρά. Όλοι παίρνονται με όλους. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αλλά βέβαια, για τον άντρα το περιμέναμε. Δεν μας έκανε εντύπωση. Εννοείται πως θα ξενοκοιμηθεί ο πασάς μας. Όλοι οι άντρες το κάνουνε. Αυτός θα αποτελεί εξαίρεση; Τον άντρα τον δικαιολογούμε. Κι αν ρίξει κι έναν πήδουλο παραπάνω, τι πειράζει; Σπίτι θα γυρίσει. Από τη γυναίκα, όμως, πώς να το δεχτείς; Δε χωνεύεται τούτο το πράγμα. Λερώθηκε η τιμή του σπιτιού, σου λέει, και δεν είναι εποχές τώρα να παίρνεις τη γυναίκα από πίσω να δεις πού πηγαίνει.
Ήρθε και σοκαρίστηκε η παρθένα η ελληνική κοινωνία που χειρότερο δεν έχει. Μην της πειράξεις τη γυναίκα. Διότι η γυναίκα όλα πρέπει να τα μπορεί κι όλα να τα αντέχει αβίαστα κι αδιαμαρτύρητα, αλλά όχι και να κερατώνει. Απόδειξη της έκπληξης ήταν πως δεν έμεινε εκπομπή για εκπομπή χωρίς να το σχολιάσει. Και να σου τα λόγια τα φαρμακερά, και να σου τα σχόλια τα σεξιστικά. Φανερώθηκαν οι σιγανοπαπαδιές και ήρθαν τα πάνω κάτω γιατί κανείς δεν το περίμενε.
Η Ελληνίδα είναι για κανένα μουσακά και για να γεννοβολάει σαν κουνέλα. Ακούς εκεί να ιδρώνει το κορμί της σε ξένα σεντόνια σε στάσεις που δεν κάνει μήτε με τον άντρα της. Το φυσάνε τα νταβραντισμένα αρσενικά και δεν κρυώνει. Ψάχνουν μανιωδώς να βρουν με πόσους τους απάτησε η κυρά τους. Γιατί το ότι τους απάτησε, το ‘χουμε σίγουρο. Το ‘πε η έρευνα ντε, μαζί με ένα σωρό άλλα που καθόλου δεν τους άρεσαν.



Η γυναίκα, λέει, άμα σε απατήσει, έφυγε για πάντα. Γιατί μανίτσα μου να φύγεις; Πού να πας; Άμα ήτανε κάθε φορά που σε κεράτωνε ο Μήτσος να ‘φευγε, θα τον βλέπαμε επίτιμο καλεσμένο της Νικολούλη κάθε βδομάδα.
Η γυναίκα απιστεί με στρατηγική. Δεν είναι άντε τον βρήκαμε, άντε να αρχίσουμε τις διατάσεις. Όχι. Το μελετά πρώτα το θέμα, το δουλεύει στο κεφάλι της κι έπειτα πράττει. Μέγιστη η απογοήτευση των κερατωμένων. Εκείνοι γουστάρουν, μπουμπουνάνε και μην τους είδατε. Άρα, η καλή τους προτίμησε συνειδητά να καβαλήσει ένα άλλο μόριο. Γιατί παρακαλώ; Τι είχε το μόριο του Μήτσου; Τόσα χρόνια καλό δεν ήτανε;
Το επόμενο που έμαθαν και δεν τους αφήνει να κοιμηθούν τα βράδια είναι πως οι γυναίκες είναι μαστόρισσες στο κέρατο. Ο άντρας είναι μπουνταλάς. Θα πιαστεί κι επ’ αυτοφώρω, θα πιαστεί και να λέει ψέματα, γενικά θα πιαστεί. Τη γυναίκα, όμως, που θέλει να στην κάνει, δε θα την ανακαλύψεις που να χτυπιέσαι σαν χταπόδι στα βράχια.
Για το τέλος κράτησα το καλύτερο και γελοιοδέστερο κομμάτι της έρευνας. Υπεύθυνα διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες απιστούν περισσότερο κατά τις μέρες της ωορρηξίας τους. Λίγο οι ορμόνες τους, λίγο που θέλουν να γίνουν μάνες, βγαίνουν έξω σαν λυσσασμένες κι όποιον πάρει ο χάρος. Ελεύθερη μετάφραση:Κλειδαμπαρώστε τες στα μπουντρούμια όσο έχουν κ****ς.
Μήπως αντί να χάνετε τον ύπνο σας για το αν τα κέρατά σας πιάνουν ταβάνι, θα ήταν προτιμότερο να βγάζετε τα μάτια σας αναμεταξύ σας; Πόση αντοχή να έχει ο άλλος αν του ρουφάς το μεδούλι κάθε τρεις και λίγο. Να κι εδώ που τα λέμε, άντρας ή γυναίκα καμία σημασία δεν έχει. Αν θέλει να στην κάνει θα στην κάνει και δεν υπάρχουν μέτρα προληπτικά να πάρεις. Ίσως μόνο αυτό.





Κάνε στο σύντροφό σου όσα, χωρίς αναστολές, θα έκανες στον γκόμενο και μπορεί να μη χρειαστεί να ξαναδιαβάσεις παρόμοιο άρθρο.



Pages