Η θεραπεία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα - Point of view

Εν τάχει

Η θεραπεία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα


Όσα δεν μπορεί να θεραπεύσει η ψυχανάλυση

Καλοί είναι οι ψυχοθεραπευτές και μας βοηθάνε. Όμως όσο χρόνο και χρήματα και αν ξοδεύσετε και όσες συνεδρίες ψυχανάλυσης και αν κάνετε δεν είναι όλα στο χέρι σας.


Η τύχη, το κακό συναπάντημα, η ματαιότητα της ζωής και οι άνθρωποι που θα σας κακομεταχειρίζονται είναι εκεί και καραδοκούν…




-Όταν τα έχετε βρει με τον εαυτό σας…
Τα βρήκατε με τον εαυτό σας, ξεμπλοκαριστήκατε, καταλάβατε την αξία σας και τώρα προσπαθείτε να τα βρείτε με τους γύρω σας. Όμως, δεν μπορείτε… Όταν τα έχετε καλά με τον εαυτό σας, δυστυχώς είναι δύσκολο να επικοινωνήσετε με τους γύρω σας, γιατί πολύ απλά αυτοί δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, οπότε προτιμάτε και πάλι τη μοναξιά αφού κανένας ή καμία δεν σας γεμίζει.
-Όταν έχετε μάθει να συγχωρείτε τους άλλους για αυτά που κάνουν ή που δεν κάνουν…
Ωραία έχετε γίνει μεγαλόψυχοι, αλλά τώρα είναι που συνειδοτοποιείτε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι, εκνευριστικοί και απογοητευτικοί και ατομιστές, θέλετε να μείνετε περισσότερο μόνοι.
-Όταν έχετε ασχοληθεί με το Φενγκ Σούι στο σπίτι σας…
Ωραία όλα είναι τακτοποιημένα και σας δίνουν ενέργεια. Όμως τα προβλήματα στα επαγγελματικά, τα προβλήματα στα συναισθηματικά και οι διαφωνίες δεν θα πάψουν να υπάρχουν όση ενέργεια και ηρεμία αν υπάρχει στο σπίτι σας.



-Όταν έχετε βελτιώσει τον χαρακτήρα σας…
Καλώς έχετε μετριάσει τον θυμό σας και την υπερβολική χαρά και έχετε γίνει άνθρωπος του μέτρου. Δεν ξεσπάτε, δεν κλαίτε με το παραμικρό και δεν εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας. Δυστυχώς, δεν είναι καλό για την υγεία σας να μην ξεσπάτε.
-Έχετε γίνει ειλικρινείς…
Μην περιμένετε, όμως, κανένας να το εκτιμήσει και να σας δεχτεί με τα ελαττώματά σας. Θα καταλάβετε αργά ή γρήγορα πως δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πλούτο ψυχής και δεν μπορούν κατά βάθος να σας αποδεχτούν με τα ελαττώματά σας. Γι΄αυτό μην ξανοίγεστε και μην αποκαλύπτετε εύκολα και ολοκληρωτικά τον ψυχικό σας κόσμο.
Αποδεχτείτε την αλήθεια. Όση ψυχοθεραπεία και αν κάνετε εσείς, δυστυχώς, δεν μπορεί να διορθώσει τον ατελή κόσμο που υπάρχει γύρω σας…
via

Pages