Αυστηρή μαμά; 5 πράγματα που δεν διαπραγματεύονται - Point of view

Εν τάχει

Αυστηρή μαμά; 5 πράγματα που δεν διαπραγματεύονται



Μπορεί να είσαι η πιο ελαστική μαμά του κόσμου, να θέλεις το παιδί σου να μεγαλώσει με επιλογές και την δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικής άποψης, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που δε χωρούν διαπραγμάτευσης. Ποιά είναι αυτά και γιατί;
daughter-mother

1. Ύπνος – Πολύτιμος & ουσιαστικός
Ο ύπνος είναι πολύτιμος και ουσιαστικός – ειδικά κατά την παιδική ηλικία – κι αυτό οφείλει να το καταλάβει το παιδί. Σε αυτό το ζήτημα δε χωράει ελαστικότητα κι εσύ πρέπει να μάθεις να κρατάς χαρακτήρα. Βάλε μια σταθερή ώρα ύπνου και μην αφήνεις περιθώρια αλλαγών.
2. Καλοί τρόποι – Και δε μιλάμε για savoir vivre
Το πώς συμπεριφερόμαστε δείχνει την παιδεία και το σεβασμό μας ενώ η ηλικία δεν είναι πανάκεια. Μάθε το παιδί να λέει ευχαριστώ και να ζητάει ευγενικά ότι θέλει και χρειάζεται για να μη βρεθείς αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις.
3. Υπευθυνότητα – Είναι μάθημα ζωής
Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να σέβονται κανονισμούς και οδηγίες, μέσα στο σπίτι αλλά και στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο θα μάθουν την έννοια της υπευθυνότητας. Καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και κάθε πράξη έχει συνέπειες, θετικές ή αρνητικές. Η ευθύνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής,
4. Καλοσύνη – Από τις μεγαλύτερες αρετές
Η καλοσύνη – αντίθετα με όσα πολλοί πιστεύουν – δεν είναι χαρακτηριστικό αδυναμίας αλλά ΔΥΝΑΜΗΣ. Από μικρά τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται και να φροντίζουν τους αδύναμους, είτε αυτό είναι το μικρό τους αδελφάκι ή αν απλά ένας συμμαθητής τους ¨διαφορετικός¨. Η ταπεινότητα και η ευγένεια είναι αρετές.
5. Υγεία – Αυτή κι αν δε διαπραγματεύεται
Η υγεία δεν διαπραγματεύεται. Το παιδί θα κάνει εμβόλια και θα φάει υγιεινά παρά τις όποιες αντιδράσεις. Κι ως προς την άσκηση; Σίγουρα δε θα το πιέσεις ν΄ασχοληθεί με κάτι που δεν του αρέσει αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποιο άθλημα που θα του ταιριάζει. Σε άλλη περίπτωση, ένας περίπατος ή το παιχνίδι δίνουν λύση.

Pages