Το ταξίδι της ψυχής ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο - Point of view

Εν τάχει

Το ταξίδι της ψυχής ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο



Σήμερα θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή σας πάνω στο θέμα αυτού που έχουμε ονομάσει "Το Ταξίδι της Ψυχής μέσω της Γέννησης και του Θανάτου".
Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί πώς είναι για την ψυχή λίγο πριν από την ενσάρκωσή της στο φυσικό σώμα, καθώς και πώς είναι για την ψυχή κατά την αναχώρησή της από το φυσικό σώμα. Γι 'αυτό και θα μοιραστώ μαζί σας τη δική μας οπτική με την ελπίδα να σας προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια.

Όταν μια ψυχή λάβει την απόφαση να εισέλθει εκ νέου στον φυσικό κόσμο σας πρέπει να πάρει μερικές αποφάσεις πρώτα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει χρόνος στις ανώτερες σφαίρες και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σας πούμε πόσος χρόνος απαιτείται από μια ψυχή για να ετοιμαστεί για μια νέα ενσάρκωση σε μια νέα ζωή, μετά το θάνατό της. Βασικά, είναι διαφορετικός για κάθε ψυχή.
Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει η ψυχή, έχουν να κάνουν με τον τόπο στον οποίο επιθυμεί να γεννηθεί, με τους γονείς που θέλει να έχει και τα θέματα των μαθημάτων που επιθυμεί να εξερευνήσει περισσότερο.
Σας θυμίζουμε ότι η γέννηση είναι πολύ πιο τραυματική εμπειρία από το θάνατο, και αυτό επειδή για μια ακόμα φορά πρέπει να συμπιέσει η ψυχή τη συνειδητότητά της μέσα σ’ ένα υλικό σώμα, ενώ προέρχεται από τα ανώτερα πεδία στα οποία έχει γνώση της θεϊκότητάς της και του συνδέσμου της με την Πηγή Όλων, για να βρεθεί σε μια κατάσταση λήθης τόσο μεγάλης ώστε να μπορέσει να εξερευνήσει την δυαδικότητα εκ νέου.
Συχνά οι ψυχές χρειάζονται πολλά χρόνια παραμονής στο πνευματικό πεδίο, πριν αποφασίσουν να «γειωθούν» πλήρως σε νέα σώματα μέσω της γέννησης. Γι’ αυτό ελάχιστοι από εσάς έχετε μνήμες από την ενδομήτρια ζωή σας ή πριν από την ηλικία των 2 ετών. Αρχίζετε να έχετε συνειδητές μνήμες από τότε που ο εαυτός σας (η συνειδητότητά σας) γειωθεί καλά στο σώμα της, κάτι που συμβαίνει συνήθως στην ηλικία ανάμεσα στα 2 – 5 ανάλογα με την προτίμηση της κάθε ψυχής.
Δεν θα πούμε ότι η ψυχή δεν είναι παρούσα, αυτή την περίοδο, καθώς αυτό δεν είναι ακριβές. Μάλλον θα σας λέγαμε ότι η ψυχή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σαν να βρισκόταν πιο ψηλά, η έκφραση «birds eye view» είναι η πιο κατάλληλη. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι από εσάς θυμάστε τα γεγονότα της παιδικής σας ηλικίας σαν να βρισκόσασταν έξω από το σώμα σας, και η προοπτική σας είναι αυτή της αιώρησης πάνω από τη σκηνή, όχι μέσα σε αυτήν.
Υπάρχει μια πάθηση που επηρεάζει πολλά βρέφη και που είναι γνωστή ως «κολικοί». Το επιστημονικό σας προσωπικό, οι γιατροί σας, δεν είναι απόλυτα σίγουροι ως προς την αιτία που προκαλεί αυτή την κατάσταση σε κάποια μωρά και όχι σε άλλα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστό ότι προκαλεί συνεχές κλάμα, δυσφορία και διέγερση για μεγάλα χρονικά διαστήματα εντός των πρώτων μηνών της ζωής του μωρού.
Ο ιατρικός τομέας έχει την εντύπωση ότι αυτό οφείλεται σε πεπτικά προβλήματα καθώς το σύστημα είναι υπό ανάπτυξη και ως εκ τούτου προκαλείται μια δυσφορία στο παιδί. Θα σας πω ότι τα πεπτικά προβλήματα είναι μόνο ένα από τα συμπτώματα που προκαλούν τη δυσφορία στο βρέφος, τα άλλα είναι οι μυϊκές κράμπες, οι πονοκέφαλοι και οι ίλιγγοι.
Ο λόγος γι’ αυτό είναι απλά, ότι κάποιες ψυχές εγκλιματίζονται πιο δύσκολα στο υλικό πεδίο απ’ ό,τι άλλες! όπως θα σας πούμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια η ψυχή να χαμηλώσει τη δόνησή της, από τις πολύ υψηλές συχνότητες του πνευματικού πεδίου, προκειμένου να ταιριάξει με τη μορφή που επέλεξε να έχει στην ύλη.

Σε ολόκληρο το σύμπαν κυριαρχεί η ιερή γεωμετρία. Το δικό σας σύμπαν βασίζεται ιδίως στον κύκλο. Αυτός είναι ο λόγος που οι πλανήτες σας είναι κυκλικοί, οι πλανήτες σας κάνουν κύκλο γύρω από τον ήλιο σας, οι γαλαξίες σας έχουν σχήμα κυκλικό  …το ίδιο ισχύει και με τη ζωή σας που κάνει κύκλους.
Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε ένα νεαρό βρέφος και ένα πολύ γηραιό σώμα. Το γηραιό σώμα έχει κάνει έναν πλήρη κύκλο. Το σώμα χρειάζεται και πάλι λίγο ύπνο, το περπάτημα είναι κάπως δύσκολο και πάλι, η δύναμή σας αποδυναμώνει με την πάροδο του χρόνου και χρειάζεστε βοήθεια την οποία δεν χρειάζονται τα υγιή, νεαρά ενήλικα σώματα.

Πολλοί από εσάς είστε εξοικειωμένοι με την ασθένεια «Αλτσχάιμερ». Είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο νους χάνει την ικανότητά του να συγκρατεί την βραχυπρόθεσμη μνήμη. Ωστόσο, εκείνοι που πάσχουν από αυτή την κατάσταση είναι ακόμη σε θέση να θυμούνται γεγονότα πριν από δεκαετίες. Ο λόγος είναι πολύ παρόμοιος με το γιατί δεν θυμάστε τα πρώτα χρόνια της ζωής σας. Η ψυχή αρχίζει να αποσπάται από το υλικό πεδίο, κατά κάποιον τρόπο επιλέγει να αιωρείται και να παρακολουθεί τις εμπειρίες του σώματος από την «άποψη των πτηνών» για άλλη μια φορά.
Ωστόσο, το μυαλό δεν έχει κανένα πρόβλημα να θυμάται τα γεγονότα πριν από πολλά χρόνια, όταν η ψυχή ήταν πλήρως θεμελιωμένη στο σώμα. Σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει με όλες τις ψυχές, κάποιοι από εσάς θα επιλέξουν να παραμείνουν προσηλωμένοι και γειωμένοι στο σώμα τους μέχρι την στιγμή που θα το αφήσετε. Είναι μια προτίμηση της ψυχής, όπως ακριβώς κάθε ψυχή είναι ελεύθερη να επιλέξει πόσο σύντομα θα γειωθεί στο καινούργιο σώμα ως βρέφος.
Θα διαπιστώσετε ότι αν υπάρχει κάποιο τραυματικό γεγονός, αυτό τραβάει αμέσως την ψυχή στο σώμα και την γειώνει και το άτομο θα είναι σε θέση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη στιγμή. Όσοι από εσάς είχατε μια τραυματική εμπειρία σε πολύ νεαρή ηλικία πιθανότατα να την θυμάστε, ακόμη και αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πολλά άλλα γεγονότα από το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι ότι η ψυχή με το ατύχημα γειώνεται πιο γρήγορα με το σώμα της.

Θα σας πούμε ακόμη, ότι κατά τις ημέρες που οδηγούν στην τελευταία αναπνοή του σώματος, η ψυχή επιλέγει σχεδόν πάντα να αποκολληθεί νωρίτερα από το σώμα. Θα σας λέγαμε ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ παρόμοια με την κατάσταση του ύπνου σας, από το γεγονός ότι η συνειδητότητα δεν είναι βυθισμένη εντελώς στο υλικό σώμα, αλλά θυμάται ότι είναι πολυδιάστατη και ενυπάρχει μεταξύ των διαστάσεων (3ης και 5ης).

Το σώμα είναι ακόμη σε θέση να εκτελεί τα υποσυνείδητα καθήκοντα άντλησης του αίματος από την καρδιά, αναπνέοντας το οξυγόνο στους πνεύμονες και πολλές άλλες από τις απαραίτητες λειτουργίες που απαιτούνται για τη ζωή. Ωστόσο, η ψυχή αρχίζει να νοσταλγεί την ειρήνη και την ηρεμία που βρίσκονται στις υψηλότερες σφαίρες.
Μπορείτε και πάλι να δείτε και να επανενωθείτε με τους αγαπημένους σας και τις λεγεώνες των Αγγέλων που σας περιμένουν με χαρά να σας υποδεχτούν και να σας καλωσορίσουν και πάλι πίσω, στις υψηλότερες σφαίρες, που είναι το σπίτι σας.

Πηγή
Angelic Guides via Taryn Crimi

Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη
via

Pages