Υποσχέσου - Point of view

Εν τάχει

Υποσχέσου





Θα φύγω, το αποφάσισα. Θα πάω αλλού, με τους Ζουλού! Θα περνάω την ώρα μου, ψάχνοντας σκουλίκια για να τραφώ, θα ανεμίζω αγέρωχα την πλούσια κώμη μου, θα κάθομαι σε σκληροτράχυλους βράχους με το κακοραμμένο πανί για ένδυμα και θα εκθειάζω τις χορευτικές κινήσεις του λαού γύρω από τη φωτιά, μέχρι να μάθω τα βήματα.
Το προτείνω και σε εσάς. Όχι σε όλους. Μονάχα σ’ εκείνους που αγανάκτησαν να βλέπουν σκυμμένα κεφάλια, δανεικά χαμόγελα, πικραμένα χείλη. Που είναι αλήθεια όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που έτρεχαν για να προλάβουν να σου δώσουν την καλημέρα τους; Που είναι τα παιδάκια στις αυλές; Τα αθώα φλερτ στο δρόμο, τα σ’ αγαπώ από μακριά; Τι έγινε; Ποιος τα πήρε και που τα έκρυψε;
Broken-SapnaChand
Ναι, είναι τα προβλήματα, τα χρέη, το νοίκι, το δάνειο, το σουπερ μάρκετ, η κρέμα προσώπου, η μηχανή αποτρίχωσης .Το ξέρω. Μα πότε δεν ήταν; Άσε λοιπόν το λογαριασμό στο πάνω πάνω ράφι, να μην τον βλέπεις και βγες έξω. Ψάξε παντού το μελαχρινό κορίτσι που συνάντησες τυχαία στο μαγαζάκι με τις αντίκες προχθές. Δεν είναι μακριά. Πες της πως σου έλειψε και κατανόησε την, ακόμα και αν στο φως του ήλιου διακρίνεις τους κόμπους στα μαλλιά της, το ψεγάδι στο πρόσωπό της. Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο όμορφη πια. Βοήθα τη μαυροφορεμένη γριούλα να περάσει το δρόμο και δέξου την ασήμαντη ευχή της. Πιάσε τη μπάλα την πιτσιρικάδων στη γειτονιά και γίνε επιτέλους τερματοφύλακας. Δώσε ένα φιλί στη μητέρα σου, πριν φύγεις βιαστικός κι ας μη πεις κουβέντα. Φτιάξε επιτέλους τα ταρτάκια από μους σοκολάτας, που βδομάδες τώρα έταξες στη συγκάτοικο. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και χοροπήδα μπροστά στον καθρέφτη, εκθειάζοντας τον απίστευτο εαυτό σου, σαν να είσαι ο ΜickJagger, -ή ο Ρουβάς, ή ο Καρράς- ή όποιος τελοσπάντων αγαπάς.
Μα υποσχέσου πως την επόμενη φορά που θα βγεις στο δρόμο, θα πάψεις να κοιτάς τα φθαρμένα σου αθλητικά-πανικοβάλλοντας τα πως ήρθε η ώρα να σε αποχωριστούν. Υποσχέσου πως θα κοιτάς ψηλά, θα χαμογελάς, όχι γιατί έγινες αισιόδοξος ή γιατί είδες ξαφνικά το ποτήρι μισογεμάτο. Αλλά γιατί , όταν θα σε δω θέλω να ξεχάσω τους Ζουλού και να θυμάμαι εσένα!
via

Pages