Φίλησέ με... Δεν μπορείς... Χαχα…! - Point of view

Εν τάχει

Φίλησέ με... Δεν μπορείς... Χαχα…!




Ο περίεργος τίτλος αυτού του σημειώματος…..έχει να κάμει με τα φιλιά. Το φιλί ως ανθρώπινο – κοινωνικό χαρακτηριστικό θεωρείται ότι εφευρέθηκε από αρκετούς ως ένας τρόπος μετάδοσης μικροβίων από τον έναν στον άλλον….με απώτερο στόχο τη δημιουργία ανοσίας. Το φιλί όμως έχει μια υποβόσκουσα βιολογική λειτουργία και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο δέσιμο ή αν θέλετε στη συνολική υγεία γενικότερα.


Τα οφέλη του φιλιού είναι πάρα πολλά και δεν είναι μόνο η αίσθηση του φιλιού που είναι πουλύ ωραία και μας κάνει να πετάμε….στα σύννεφα….αλλά είναι καλό το φιλί για εμάς ουφέλιμου….για την υγεία μας αφού να σας πω μας ανακουφίζει από του άγχους και μας απελευθερώνει την επινεφρίνη μέσα στο αίμα μας διευκολύνοντας έτσι τη διοχέτευση, η οποία δύναται να μειώσει την LDL χοληστερόλη. Το φιλί λοιπόν αποτελεί σίγουρα έναν καινοτόμο τρόπο όπου εκκρίνονται συγκεκριμένες ορμόνες όπως π.χ. η τεστοστερόνη.


Οι βλεννώδεις μεμβράνες του στόματος μας….είναι διαπερατές από ορμόνες….όπως η τεστοστερόνη. Έτσι με την κίνηση του στόματος μας όταν φιλάμε…μάτσα μούτσα….εμείς οι άντρες…μεταβιβάζουμε την τεστοστερόνη στις γυναίκες….η οποία τελικώς απορροφιέται μέσω των βλεννωδών μεμβρανών…αυξάνοντας έτσι την ερωτική διέγερση….καθώς και τις πιθανότητες να εμπλακεί μια γυναίκα σε ερωτική συνεύρεση.


Επίσης το φιλί….μειώνει την πίεση του αίματος….όπου βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος.


Ανακουφίζει από τις διάφορες κράμπες και τους πονοκεφάλους…λόγω της


διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.


Όσο και να σας φαίνεται παράξενο….καταπολεμά τη φθορά των δοντιών σας…διότι όταν φιλάμε….αυξάνεται η παραγωγή του σάλιου μας το οποίο απομακρύνει την πλάκα που προκαλεί τις φθορές. Ωστόσο, οι φθορές που προέρχονται από τα βακτήρια επίσης μεταδίδονται με το φιλί, ειδικά από άτομα που δεν προσέχουν τη στοματική τους υγιεινή. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι τα βακτήρια μπορούν να μεταφερθούν ακόμα και από τη μητέρα που φιλάει το μωρό της.


Μας απελευθερώνει επίσης τις ορμόνες της χαράς…διότι το φιλί….όταν δίνεται με πάθος….παροτρύνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει ένα ελιξίριο ευτυχίας γεμάτο χημικά…..όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, το οποίο δεν είναι μόνο σημαντικό για την ευτυχία μας, αλλά συμβάλει συνάμα και στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κατά ένα περίεργο τρόπο, το φιλί….ενεργοποιεί τις ίδιες εκείνες περιοχές του εγκεφάλου μας που συνδέονται με την επιβράβευση και την εξάρτηση. Σύμφωνα με τους ερευνητές ανέδειξαν αυτό το συμπέρασμα: «ότι το φιλί δύναται να τονώσει εκείνα τα συστήματα του εγκεφάλου μας που σχετίζονται με την σεξουαλική μας ορμή, τη ρομαντική αγάπη μας και το συναισθηματικό δεσμό μας, ώστε γενικότερα οι άνθρωποι να κινητοποιούνται και να αναζητούν μια ποικιλία πιθανών συντρόφων, στην πορεία να επικεντρώνονται σ’ έναν για να ζευγαρώσουν και τελικά να είναι ικανοί να υπομένουν έναν σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να αναθρέψουν ένα παιδί μαζί σαν ομάδα.


Ακόμη καίει θερμίδες….εεε….εντάξει σ’ ένα δραστήριο φιλί να περιμένετε να κάψει περίπου γύρω στις 8 με 16 θερμίδες . Καλά μην πλακωθείτε τώρα…στα φιλιά…και αράξτε στο κατσιό…..κάντε και λίγο τρέξιμο….!


Γενικά το φιλί….ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας….και ειδικά στους άντρες όταν λαμβάνουν ένα πολύ παθιασμένο φιλί πριν φύγουν για τη δουλειά τους, κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Αυτό υποδηλώνει ότι το φιλί και πιθανόν η ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή να κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και να τους ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους, όπως και την παραγωγικότητα στην εργασία.


Επίσης…τονώνει τους μυς του προσώπου μας…..διότι το φιλί γυμνάζει όλο το λαιμό μας και τη γνάθο μας….αφού γυμνάζονται οι μυς του προσώπου συνολικά.


Και τέλος….ελέγχει τη συμβατότητα των συντρόφων μας….διότι είναι μια ισχυρή μονάδα μέτρησης της αρχικής μας έλξης προς ένα άτομο....που η πλειοψηφία των αντρών και των γυναικών σχετικής μελέτης που έγινε….μας έδειξε ότι και μόνο το πρώτο φιλί….ναι, ναι…μπορεί να τους απωθήσει ή όχι. Ειδικά οι γυναίκες θεωρούν σημαντικό το φιλί…αφού είναι ένα «μέσο αξιολόγησης του συντρόφου» και δείκτης «εκκίνησης, διατήρησης και επιτήρησης της μακροπρόθεσμης σχέσης με ένα σύντροφο».


Έτσι απλά το φιλί ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα…ενώ ανακουφίζει και από το άγχος. Τι κάθεστε…φιληθείτε…κι εάν δεν έχετε παρέα…εκτυπώστε το κείμενο…και δώστε το…μοιράστε το..με το αντίθετο φύλο…και που ξέρετε…ίσως να λάβετε κάποιο φιλί. Σε περίπτωση αποτυχίας…παίρνω όλη την ευθύνη επάνω μου….!


Σημείωση: (Το ξέρατε: ότι μέσος όρος των ανθρώπων ξοδεύει παραπάνω από 20.000 λεπτά της ζωής τους στα φιλιά…..διότι χωρίς να το ξέρουμε το φιλί….ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις και τις δερματικές ή ρινικές αλλεργίες.)


Ε.Ι.

Pages