Πώς ξεπερνιέται η ζήλια - Point of view

Εν τάχει

Πώς ξεπερνιέται η ζήλια



Η ζήλια είναι ένα δηλητηριώδες φίδι που κατοικεί στις καρδιές εκείνων που έχουν μέσα τους σκοτάδι. Όταν ζηλεύουμε, υπηρετούμε τη ζήλια μας και μετατρεπόμαστε σε σκλάβο της. Η ζήλια εκδηλώνεται πρώτα όταν ένα άτομο μισεί σε άλλους τα ακόλουθα:
- Ομορφιά
- Ικανότητες
- Επιτυχία
- Ταλέντα
- Υγεία
- Επιμονή
- Ενέργεια
- Δυναμισμό
- Σοβαρότητα
- Πλούτο
- Αποκτήματα
Η δεύτερη φάση της ζήλιας εκδηλώνεται όταν το άτομο επιτίθεται στους άλλους αυτές τις ιδιότητες ή τα χαρακτηριστικά που δεν έχει ή που είναι καλύτερα από ό, τι έχει. Δυσφημεί το άλλο άτομο, τον γελοιοποιεί, γελάει με αυτόν, τον παραμορφώνει και αλλάζει τις εκφράσεις του ατόμου, ή υπονοεί λάθος κίνητρα πίσω από όλες τις προσπάθειες και τις ενέργειές του.
Η τρίτη φάση της ζήλιας είναι όταν το ζηλιάρικο άτομο μισεί τον εαυτό του και πέφτει σε κατάθλιψη. Δεν σέβεται καμία αξία και νομίζει ότι ο ίδιος δεν υπάρχει.
Ο άνθρωπος ανθίζει μόνο εκτιμώντας τους άλλους, με το να είναι ευγνώμων για το ταλέντο τους και την ομορφιά τους, και βοηθώντας τους να ξεδιπλώνονται και να ανθίζουν. Όταν, λόγω της ζήλιας, ένα άτομο απορρίπτει την αναγνώριση της αξίας των άλλων, την ομορφιά και το ταλέντο τους, δημιουργεί ένα μπλοκάρισμα ανάμεσα στην Ψυχή του και την προσωπικότητά του. Η Ψυχή σταματά να παρέχει έμπνευση στο πρόσωπο. Είναι ένα βαθύ ψυχολογικό γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζηλεύουν τελικά γίνονται άσχημοι, ξερά εδάφη, επειδή η Ψυχή τους δεν καθιζάνει τη βροχή των ταλέντων πάνω τους.
Η ζήλια βλάπτει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, το ήπαρ και το πάγκρεας. Η μεγαλύτερη ζημιά που ένας ζηλιάρης άνθρωπος κάνει στον εαυτό του είναι όταν με την έξαψη της ζήλιας πετρώνει η επίφυση του. Η ιατρική κάποια μέρα θα ανακαλύψει ότι η ζήλια είναι η αιτία πολλών περίπλοκων ασθενειών.
Η ζήλια διαταράσσει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Δημιουργεί ένταση, τσακωμούς, εχθρότητα και χωρισμό. Η ζήλεια οδηγεί τελικά στην αυτοκτονία. Δημιουργεί μια γκρίζα ομίχλη στην αύρα και δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος. Τα περισσότερα από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στον κόσμο προκαλούνται από ζήλια.
Η ζήλια μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την άσκηση της ταύτισης με εκείνον τον οποίο ζηλεύετε. Γίνετε εκείνος ή εκείνη, και δείτε τον εαυτό σας
Στην ομορφιά του
Στο ταλέντο του
Στην κοινωνική θέση του
Στην δόξα του
Στην επιτυχία του
Στην ευημερία του
Μέσα από την ταύτιση με το άλλο πρόσωπο, έλκετε τα ίδια στοιχεία για τον εαυτό σας τα οποία αρχικά ζηλεύατε.
Να προσεύχεστε και να ευλογείτε εκείνους που είναι
- Πιο όμορφοι από ό, τι είστε
- Πιο επιτυχημένοι από ό, τι είστε
- Πιο ευτυχισμένοι από ό, τι είστε
- Πιο ευκατάστατοι από ό, τι είστε
- Πιο ταλαντούχοι από ό, τι είστε
Ο νόμος λέει να αναγνωρίζετε το μεγαλείο σε άλλους και να χαίρεστε με αυτό, αν θέλετε να βρείτε το δρόμο προς το μεγαλείο.
Κάθε άνθρωπος που ζηλεύει κουβαλάει μέσα του τους σπόρους της αναξιότητας - και η αναξιότητα είναι η αιτία της ηθικής και σωματικής αυτοκτονίας.
Να προσέχετε τους ανθρώπους που αναπτύσσουν εγώ, ματαιοδοξία και μια αίσθηση ανωτερότητας. Η παρουσία αυτών των τριών δηλητηρίων υποδεικνύει ότι το Δισκοπότηρο είναι ραγισμένο και αδειάζει. Αργά ή γρήγορα, το άτομο θα καταλάβει την αναξιότητά του. Η ζήλια εκδηλώνεται ως εγώ, ματαιοδοξία και μια αίσθηση ανωτερότητας καθώς οι θησαυροί του ατόμου σιγά-σιγά εξανεμίζονται.





-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Leadership vol.3

via

Pages