Για να παραμείνετε πνευματικά υγιής - Point of view

Εν τάχει

Για να παραμείνετε πνευματικά υγιής



 Είναι πολύ καλό να κάνεις λίγο διακοπές από "τας σώας φρένας" και η Κυριακή είναι καλή μέρα. 
Κάποτε-κάποτε ξέχνα τα πάντα για τη φρονιμάδα σου, τους κανόνες σου, την πειθαρχία σου, τον αυτοέλεγχό σου κι όλες αυτές τις ηλιθιότητες. Μερικές φορές, το να είσαι τρελός είναι βασική προϋπόθεση για να παραμείνεις πνευματικά υγιής.
Αν είσαι συνεχώς πνευματικά υγιής, τότε πρέπει ν’ αρχίσεις να υποψιάζεσαι. Τότε πρέπει να κουβαλάς πολύ καλά κρυμμένες νευρώσεις. Και από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεσπάσουν, να εκραγούν. Κάθεσαι πάνω σ’ ένα ηφαίστειο.



Κάνε διακοπές και χαλάρωσε. Και γίνε έξαλλος! 
Αν γίνεις έξω φρένων με τη θέλησή σου, με επίγνωση και με συνειδητότητα θα νιώσεις μια φανταστική εμπειρία. Και δεν θα διατρέχεις κανένα κίνδυνο. Αν το κάνεις συνειδητά, τότε μπορείς να γυρίσεις πίσω. Ξέρεις το δρόμο για να μπεις σ’ αυτό και ξέρεις πώς να βγεις έξω.



Όταν δεν μπαίνεις συνειδητά, αλλά είσαι μέσα σ' αυτήν την κατάσταση εξαιτίας τού ηφαιστείου σου, όταν δεν είναι επιλογή σου, αλλά απλά ένα ατύχημα, όχι επειδή εσύ έχεις διαλέξει τις διακοπές, αλλά επειδή έχεις αναγκαστεί να κάνεις διακοπές, τότε δεν έχεις τη δυνατότητα να γυρίσεις πίσω.

Για να παραμείνετε πνευματικά υγιής. χρειάζεται να τρελαίνεστε με τη θέλησή σας, συνειδητά, προσπαθώντας το. Είναι μια πολλή καλή εμπειρία. Παραμένεις ανοιχτός και στους δυο πόλους: Λογικός και παράλογος. Κινείσαι, έχεις ελευθερία.

Εκείνος που είναι συνεχώς λογικός, δεν είναι ελεύθερος. Κι εκείνος που είναι συνεχώς έξω φρένων, δεν είναι ελεύθερος. Μα εκείνος που μπορεί να κινηθεί και στη λογική και στην παραφροσύνη, που μπορεί να κινηθεί πολύ εύκολα και απαλά, χωρίς κανένα εμπόδιο, έχει πολλή μεγάλη ελευθερία. 

Κι αυτοί είναι οι άνθρωποι που ξέρουν τι είναι η ζωή.


Osho
via

Pages