Οι 16 πιο ακριβές ουσίες του κόσμου - Point of view

Εν τάχει

Οι 16 πιο ακριβές ουσίες του κόσμου




Αυτές είναι οι 16 πιο ακριβές ουσίες που θα μπορούσαμε να βρούμε (σε σχέση πάντα με το βάρος τους).

Το σαφράν (κρόκος) 

Κόστος: 11,13 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Eίναι ένα ανθοφόρο φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της μαγειρικής, και σε φυσικές θεραπείες  από την κατάθλιψη μέχρι την έμμηνο ρύση.

Στη συνέχεια υπάρχει ο χρυσός

Κόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:  Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε  για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.

Ρόδιο

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Πλατίνα

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.
Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.

Η μεθαμφεταμίνη

Κόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό  προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.

Κέρατο ρινόκερου

Κόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του π είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .

Ηρωίνη

Κόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ
Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.

Κοκαΐνη

Κόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .

LSD

Κόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Πλουτώνιο

Κόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Painite

Κόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο

Taaffeite

Κόστος:  2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο 
Που χρησιμοποιείται::  Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια.  Και καθώς είναι πάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. 

Τρίτιο

Κόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαμάντια

Κόστος:  55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο.   

Καλιφόρνιο 252

Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο 
Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά  από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950.

Αντιύλη

Κόστος: 62.500 δισεκατομμυρία δολαρία ανά γραμμάριο 
Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καυσίμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.
_______________

Pages