Τα συναισθημάτα στη ζωή σου - Point of view

Εν τάχει

Τα συναισθημάτα στη ζωή σου



Η θέση των συναισθημάτων στη ζωή σου
Όταν μεγαλώνεις μέσα σε μια οικογένεια που έχει προβλήματα και δε λειτουργεί σωστά, τότε μαθαίνεις να αποφεύγεις όσο είναι δυνατόν τις αντιπαραθέσεις, γεγονός που σε αναγκάζει να απαρνηθείς τα συναισθήματά σου.
Συχνά, πιστεύεις ότι κάποιοι θα καλύψουν τις ανάγκες σου κι έτσι δε ζητάς καν βοήθεια. Είσαι πεπεισμένος ότι πρέπει να έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα μόνος σου και το μόνο που πετυχαίνεις είναι να χάσεις την επαφή με τα συναισθήματά σου.
Τα συναισθήματα είναι ο πιο χρήσιμος συνδετικός κρίκος στις σχέσεις που έχεις με τον εαυτό σου, με τους άλλους και με τον κόσμο γύρω σου και αποτελούν ενδείξεις για αυτά που πάνε καλά και για εκείνα που δεν πάνε καλά στη ζωή σου.
Με το να τα απομονώνεις, οδηγείσαι σε πιο πολύπλοκα προβλήματα και σε σωματικές αρρώστιες/ Αυτό που μπορείς να νιώσεις μπορείς και να το γιατρέψεις. Αν όμως δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να αισθανθεί τι συμβαίνει μέσα σου, τότε δε θα ξέρεις από πού να αρχίσεις τη θεραπευτική διαδικασία.
Από την άλλη μεριά πολλοί νιώθουν συνεχώς ενοχές, ζήλια, φόβο ή λύπη και δημιουργούν πρότυπα συνηθειών που διαιωνίζουν τις ίδιες εμπειρίες που λένε ότι δε θέλουν να έχουν. Αν συνεχίσεις να αισθάνεσαι τέτοια συναισθήματα και δεν προσεγγίσεις τη γενεσιουργό αιτία που κρύβεται πίσω από αυτά, τότε θα συνεχίσεις να δημιουργείς κι άλλο θυμό, λύπη, φόβο, κλπ. Όταν όμως πάψεις να αισθάνεσαι ότι είσαι θύμα, τότε θα μπορέσεις να ανακτήσεις τη δύναμή σου. Χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να μάθεις το μάθημα, για να μπορέσεις να εξαφανίσεις το πρόβλημα.
Όταν έχεις εμπιστοσύνη στη διαδικασία της ζωής και στην πνευματική σου σύνδεση με το σύμπαν, τότε μπορείς να διαλύεις εύκολα τους θυμούς και τους φόβους σου μόλις εμφανίζονται. Πάντα μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη ζωή και ξέρουμε ότι τα πάντα γίνονται με θεία τάξη, στον τέλειο συνδυασμό χρόνου και χώρου.
via

Pages