Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Πως επηρεάζει τη σχέση σας - Point of view

Εν τάχει

Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Πως επηρεάζει τη σχέση σας


Οι ανασφάλειες και η έλλειψη αυτοπεποίθησης που δημιουργείται μέσα σε μια σχέση μπορεί να προκαλέσει και το τέλος της. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σχέσεων και γάμων, είναι συχνό φαινόμενο οι γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση αφού δεν έχουν την ίδια επιθυμία να γοητεύουν το αντίθετο φύλο, λειτουργώντας όμως έτσι καταστροφικά για την σχέση τους. Η ανασφάλειά σας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση που έχετε με τον σύντροφό σας ενώ η αυτοεκτίμηση να την ανανεώσει:
SELF-ESTEEM
1.Η χαμηλή αυτοπεποίθηση σας περιορίζει: Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση δύσκολα εκφράζουν τις επιθυμίες τους ή θέτουν τα όριά τους για όσα δεν θέλουν σε μια σχέση.
2. Άγχος: Όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση βιώνετε μια συνεχή αγχωτική φάση για να ικανοποιήσετε τους άλλους, για να κρύψετε τα συναισθήματά σας ή να αποφύγετε συγκρούσεις.
3.Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αυτοκαταστροφική: Χωρίς αυτοεκτίμηση, οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αξίζουν την καλοσύνη και τον σεβασμό των άλλων ενώ συχνά συμβιβάζονται με την κακή συμπεριφορά του συντρόφου τους.
4. Σεβασμός: Μια σχέση που δεν βασίζεται στον σεβασμό δύσκολα διαρκεί. Οι άνθρωποι που δεν σέβονται και δεν αγαπούν τον εαυτό τους δύσκολα μπορούν να φερθούν με σεβασμό στους άλλους.
5.Οι ανασφάλειες δεν είναι ελκυστικές: Πως θα είστε γοητευτική όταν δεν το αισθάνεστε; Οι ανασφάλειες μας κάνουν να φαινόμαστε ‘άχαρες’ κάτι που σε υπερβολικό βαθμό δεν είναι καθόλου γοητευτικό.
6.Φοβίες: Όσοι δεν έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση συνήθως φοβούνται να εμπιστευτούν τον σύντροφό τους, δημιουργώντας έλλειψη οικειότητας και εμπιστοσύνης στη σχέση τους.
via

Pages