Πολύ μικρά για Γάμο: Το άγουρο σώμα του θα επιβιώσει από τον βιασμό; - Point of view

Εν τάχει

Πολύ μικρά για Γάμο: Το άγουρο σώμα του θα επιβιώσει από τον βιασμό;



Κορίτσι ανήλικο στον 21ο αιώνα.
Πώς ζει; Εξαρτάται από το ποια είναι η πατρίδα του. Αν έχει γεννηθεί σε αναπτυσσόμενη χώρα, τότε ίσως δεν σταθεί και τόσο τυχερό. Πιθανότατα θα προστεθεί στην παγκόσμια λίστα των 400 εκατομμυρίων κοριτσιών που τα εξανάγκασαν να παντρευτούν, πριν προλάβουν να γίνουν γυναίκες.
Είναι άγνωστο αν το άγουρο σώμα του θα επιβιώσει από τον βιασμό που θα υποστεί. Μπορεί να το σύρουν δια της βίας σε γάμο ακόμα και από τα 6 του χρόνια. Με κλεμμένη την παιδική του ηλικία και στερημένο από κάθε δικαίωμα στην υγεία και την παιδεία, θα ζήσει καταρρακωμένο και δυστυχισμένο – ένα πρώιμο ερείπιο της ζωής.
Όλα αυτά τα ανήκουστα συμβαίνουν ακόμα στις μέρες μας, αφού κάποιοι θρησκευτικοί και εθιμοτυπικοί νόμοι εξακολουθούν να το επιτρέπουν. Και ας διαμαρτύρονται οργανισμοί όπως οι girlsnotbrides.org, toyoungtowed.org, unfpa.org, childinfo.org, unicef.org.
Αν ζήσει, θα είναι τυχερό!
Η φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική, την Υεμένη, την Κολομβία, τη Γουιάνα, τη Γουατεμάλα, την Τουρκία, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ και τις άλλες χώρες της Νότιας Ασίας σπρώχνει τους γονείς να πουλάνε τις ανήλικες κόρες τους σε γαμπρούς, για να ανακουφιστούν από τα οικογενειακά βάρη.
Το κοριτσάκι από την πρώτη νύχτα του γάμου θα κακοποιηθεί και, αν αντέξει και δεν πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία, πιθανόν θα χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στη γέννα. Ακόμα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μολυνθεί από AIDS. Ο σύζυγος θα μπορεί να το χτυπά ανενόχλητος και να το κακομεταχειρίζεται ποικιλοτρόπως.
Ο εφιάλτης δεν έχει τελειωμό…
Οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών αναγνωρίστηκαν από το «Παναφρικανικό φόρουμ κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών» ως ένα είδος εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Και; Τι αλλάζει; Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, την επόμενη δεκαετία άλλα 142 εκατομμύρια τρυφερές παιδικές ψυχές και σώματα αναμένεται να καταστραφούν μέσα σε έναν γάμο, που σίγουρα δε θα ήθελαν να έχουν ζήσει ούτε στον χειρότερο παιδικό εφιάλτη τους.
(Το βίντεο έχει σκληρές σκηνές, οπότε, αν δεν αντέχεις, μην το δεις).
bimag.gr

Pages