Παγίδα ονείρων - Point of view

Εν τάχει

Παγίδα ονείρων






«Παγίδα ονείρων» από τους Momix
Με ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί τον μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας, η διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, οι Momix, επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας, για να μας μαγέψουν με την τέχνη της σκηνικής αποπλάνησης.
Σαν ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα πολιτισμικό εμβόλιο για την τρέχουσα οικονομική κρίση και, κυρίως, για την υφέρπουσα ανθρώπινη μελαγχολία, το οπτικοακουστικό θέαμα ύψιστης ομορφιάς, με τίτλο «Dreamcatcher», θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 5 Απριλίου.
Αμφισβητώντας το «αδύνατον»
Φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη και λανσάροντας νέους εκφραστικούς κώδικες, οι Momix αμφισβητούν ξανά το «αδύνατον» και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν τον θεατή ονειρικά. Το «Dreamcatcher» (Ονειροπαγίδα) είναι μια μίξη επιλεγμένων χορογραφιών τους, κάποιες από τις οποίες δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να δούμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία εκπληκτική παράσταση, ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, εμπλουτισμένο με τη φρεσκάδα 5 νέων χορογραφιών.
Ένα γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων
Ευαισθησία, χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία διακρίνουν τους περίφημους Momix. Οι «παραβάτες των φυσικών νόμων», οι «μάγοι χορευτές», οι «αλχημιστές των ψευδαισθήσεών μας», οι «ταχυδακτυλουργοί ακροβάτες», οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, δημιουργούν ένα μαγευτικό θέαμα.
Εικόνες μαγικές, στιγμές αιωρούμενες, σκηνικές ψευδαισθήσεις, που, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, προβολές, ειδικούς φωτισμούς, μαριονέτες, σκιές), συνθέτουν από κοινού ένα σουρεαλιστικό σκηνικό. Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας, αποδεικνύοντας πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.
Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 24 έως 27/3: 20.00, 28/3: 17.00 και 21.00, 29/3: 17.00 και 21.00. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ, Α΄ ζώνη: 50 ευρώ, Β΄ ζώνη: 40 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 30 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία – Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895800. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 1 έως 3/4: 20.30, 4 και 5/4: 17.00 και 21.00. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ, Α΄ ζώνη: 50 ευρώ, Β΄ ζώνη: 40 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 30 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, τηλεφωνικά: 2310 895939, ηλεκτρονικά: tch.gr.
via

Pages