5 λόγοι να μην τον παντρευτείς - Point of view

Εν τάχει

5 λόγοι να μην τον παντρευτείς



Είναι καλή ιδέα να παντρευτείτε; Πιθανότατα, από τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, έχει ήδη τις αμφιβολίες σου –κι ας λες στον εαυτό σου ότι βρίσκεσαι εδώ για να επιβεβαιώσεις πόσο “marriage material” είναι ο σύντροφός σου και να γελάσεις με τα… κουσούρια των άλλων. Εμείς είμαστε εδώ, να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, και να επιβεβαιώσουμε ότι αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να παντρευτείτε. Θα μας ευχαριστείς, μερικά χρόνια αργότερα.

no_marriage

  • Σε έχει (ήδη) απατήσει: Και το έμαθες, και τον συγχώρησες, και αποφασίσατε να το ξαναπροσπαθήσετε από την αρχή. Οι βρετανοί έχουν μια παροιμία που λέει “once a cheater, always a cheater”. Αν η μονογαμία δεν είναι γενικώς ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές σου όσον αφορά μια σχέση, προχώρα στην επόμενη παράγραφο. Αν, πάλι, η απιστία σε πλήγωσε, ξανασκέψου το.
  • Δεν αντέχεις με τίποτα τους δικούς του (κι εκείνος απλά σε θεωρεί τρελή):Το να μην τους συμπαθείς ιδιαίτερα είναι αντιμετωπίσιμο. Το να μην τους αντέχεις, και να μην τους αντέχει κι εκείνος, επίσης. Το να μην μπορείς να βρεθείς στο ίδιο δωμάτιο μαζί τους για μισή ώρα χωρίς να ανεβάσεις πίεση, ενώ εκείνος σε κοιτά απορημένος κάθε φορά που εκφράζεις παράπονα σχετικά με την οικογένειά του, δεν είναι. Ό,τι και αν λένε οι υποστηρικτές του ρομαντισμού, όταν παντρεύεσαι κάποιον παίρνεις αναγκαστικά πακέτο και την οικογένειά του. Αν το πακέτο δεν σ’ αρέσει, ξανασκέψου το.
  • Έχει πρόβλημα διαχείρισης των καυγάδων: Είτε αυτό σημαίνει ότι εκδηλώνει σημάδια βίας (στην οποία περίπτωση θα έπρεπε να είναι προφανές ότι όχι απλά δεν τον παντρεύεσαι, αλλά τον χωρίζεις τώρα) είτε ότι εξαφανίζεται μετά από τον παραμικρό καυγά και κάνει να σου μιλήσει τρεις μέρες. Δεν θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, αλλά μετά τον γάμο οι καυγάδες πολλαπλασιάζονται –χρειάζεσαι κάποιον που να μπορεί να τους διαχειριστεί, για να μην καταλήξετε δύο ψυχολογικά ράκη στο ίδιο σπίτι.


  • sxeseis_1


  • Δεν σου αρέσει όπως είναι: Σε ενοχλούν επάνω του πράγματα τόσο σημαντικά όσο το ότι είναι αγενής ή τόσο ασήμαντα όσο ο τρόπος που γελάει/ που κρατάει το μαχαίρι/ που κάνει δέκα λεπτά να δέσει τα κορδόνια του. Τα μικρά ή μεγάλα ελαττώματα όλων μας χειροτερεύουν, δεν διορθώνονται με τα χρόνια. Κι αν κάτι σε ενοχλεί τώρα, σε δέκα χρόνια θα σου φαίνεται ανυπόφορο. Αν είναι να παντρευτείς, βρες κάποιον του οποίου τα ελαττώματα μπορείς αν όχι απαραίτητα να αγαπήσεις, τουλάχιστον να ανεχτείς ή να διακωμωδήσεις.
  • Δεν μιλάτε: Αν οι κουβέντες σας περιορίζονται στο τι θα φάτε σήμερα, πού θα πάτε με την παρέα σας το Σαββατοκύριακο, και τι ταινία θα δείτε το βράδυ, αρχίστε να ανησυχείτε. Αν τα νέα από τη δουλειά/ τη γνώμη σας για την επικαιρότητα/ το τελευταίο βιβλίο που διαβάσατε το συζητάτε ο καθένας με τους φίλους και τους συναδέλφους του αλλά όχι μεταξύ σας, ξανασκεφτείτε το πριν καταδικάσετε τον εαυτό σας σε μερικά πολύ βαρετά χρόνια.
via

Pages