Οι 10 χειρότερες καταστροφές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο (βίντεο) - Point of view

Εν τάχει

Οι 10 χειρότερες καταστροφές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο (βίντεο)





Μπορεί να φοβόμαστε τις δυνάμεις της φύσης αλλά, αποδεδειγμένα, η τεχνολογική εξέλιξη που χάρισε στον άνθρωπο μια άνευ προηγουμένου δύναμη, τον έκανε νούμερο ένα κατστροφέα του εαυτού του και της φύσης. Δύναμη σε συνδυασμό με απληστία, έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι η λίστα είναι ελλιπής, διότι απουσιάζουν από αυτήν η αποψίλωση των δασών, ένα διαρκές έγκλημα που δεν έχει σταματήσει, οι παγκόσμιοι πόλεμοι και πολλά πολλά άλλα τα οποία δεν γνωρίζουμε ή δεν μπορούμε ακόμα να δούμε τις επιπτώσεις τους.


Στο βίντεο που θα δείτε θα παρακολουθήσετε τι συνέβη στο Τσέρνομπιλ και πόσοι άνθρωποι πέθαναν. Θα δείτε πως στην Ιαπωνία μόλυναν το νερό της θάλασσας και τι έπαθαν οι άνθρωποι που έφαγαν τα ψάρια. Ή τι συνέβη κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, όταν οι Αμερικάνοι κατάκαψαν χιλιάδες στρέμματα δασών.


10: το 1986, στο Πριπριατ (Τσέρνομπιλ) στην Ουκρανία. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας έσκασε στέλνοντας στην ατμόσφαιρα, ραδιενέργεια 100 φορές περισσότερη από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Αρχικά τουλάχιστον 270.000 άνθρωποι νόσησαν με διάφορα είδη καρκίνου. Οι συνέπειες δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.


9: Το 1978 στο Λοβ Κάναλ, στις ΗΠΑ, διαρροή χημικών, από το τοπικό εργοστάσιο. 21.000 τόνοι τοξικών ουσιών χύθηκαν στην παραποτάμια περιοχή κατά τις δεκαετίες 40 και 50. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 1978 και αφού είχε προκαλέσει χιλιάδες κρούσματα καρκίνου και τερατογεννέσεις, ενώ εκατοντάδες ήταν τα εγκαύματα στα νοσοκομεία.


8: Το 1976 στη βόρεια Ιταλία στο Σεβέσο. Μια βαλβίδα στο εργοστάσιο χημικών χάλασε και ο ουρανός γέμισε με τοξικό σύννεφό, το οποίο έγινε σύντομα τοξική βροχή και έπεσε στο έδαφος. Όλα τα σπαρτά και τα ζωντανά καταστράφηκαν και το χώμα κατέστη επικίνδυνο για σπορά.


7: το 1952 στο Λονδίνο. Η περίφημη ομίχλη. Το smog (από τις λέξεις smoke που είναι καπνός και fog που είναι ομίχλη). Ένα νέφος που κράτησε 4 ημέρες πάνω από τον ουρανό του Λονδίνου και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 4.000 ανθρώπους.


6: Ο Πόλεμος του Βιετνάμ από το 1962 μέχρι το 1971. Οι βόμβες ναπάλμ των Αμερικάνων κατέκαψαν 2,2 εκατομμύρια στρέμματα παρθένου δάσους. Οι επιπτώσεις αυτού δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη και σήμερα.


5: Κόλπος Μιναμάτα, Ιαπωνία, 1956. Το τοπικό εργοστάσιο υδραργύρου, έριξε όλα τα απόβλητα στον κόλπο. Οι άνθρωποι δεν το γνώριζαν. Συνέχιζαν να ψαρεύουν και να τρώνε τα ψάρια. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια Μιναμάτα και 2.000 επιπλέον πέθαναν από τοξική μόλυνση από υδράργυρο.


4: Γκρέιτ Πλανς στις ΗΠΑ, το 1930. Εργοστάσιο λιπασμάτων εξερράγη και το σύννεφο καπνού δημιούργησε και λόγω των καιρικών συνθηκών τεράστιους ανεμοστρόβιλους. Μόλυνε 100.000.000 στρέμματα και άφησε άστεγους 500.000 ανθρώπους.


3: Το 2010, στον κόλπο του Μεξικό. Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, διαλύθηκε. Επί 87 ημέρες χύθηκαν στον Ατλαντικό ωκεανό 5.000.000 βαρέλια πετρελαίου. Για το ατύχημα η εταιρία πλήρωσε πρόστιμο 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


2: Στην Ινδία το 1984 στην περιοχή Μπχοχάλ, μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτέθηκαν σε τοξικό αέριο μεθυλίου. Τριάντα χιλιάδες πέθαναν. Η περιοχή ερημώθηκε.


1: Κίνα. Δεκαετία του 30 και συγκεκριμένα το 1938, κατά τη διάρκεια του Σινοιαπωνικού πολέμου. Οι Κινέζοι για να σταματήσουν την επέλαση των Ιαπώνων κατέστρεψαν τα φράγματα του ποταμού Χουάνγκ Χε. Τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν και 700.000 κάτοικοι (όχι στρατιώτες) πνίγηκαν.


 via




Pages