Σπάνια εικόνα ανθρώπινου αυγού (ωαρίου) που συνελήφθει με κάμερα
Μπορείτε να έχετε ωορρηξία δύο φορές σε έναν κύκλο;
 Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι μετρίως πολύπλοκη και εξαρτάται σχετικά με τον ορισμό του "ωορρηξία." Αν ψάχνετε για πληροφορίες που να αναζητάτε  «αν έχετε ωορρηξία δύο φορές σε ένα κύκλο," είναι πιθανό να βρείτε αντικρουόμενες απόψεις, γι 'αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί η ωορρηξία.
 Μπορεί πράγματι να απελευθερώσετε δύο ή περισσότερα ωάρια κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας - αν και κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. 
Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις ωορρηξίες 

 Μια γυναίκα γεννιέται με ένα συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων που περιμένει να απελευθερωθεί κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. 
Μια γυναίκα μπορεί να:
 *έχει έμμηνο ρύση, χωρίς να έχει παράξει ένα ωάριο.
 *ωορρηξία χωρίς να έχει έμμηνο ρύση.
 *απελευθερώσει δύο ή περισσότερα ωάρια κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.
 *έχει δίδυμα από δύο πατέρες όταν πάει με δύο διαφορετικούς άνδρες.
 *ωορρηξία δύο φορές, παράγοντας διζυγωτικά δίδυμα.
 *έχει κανονικό κύκλο που διαρκεί οπουδήποτε 21 με 35 ημέρες.
 Μπορείτε να έχετε ωορρηξία δύο φορές σε ένα κύκλο;
 Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες ιατρικές αναφορές, θα έλεγαν ότι έχετε ωορρηξία «μία φορά κατά τη διάρκεια ενός κύκλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παράγετε ένα ή περισσότερα ωάρια κατά τη διάρκεια  «μιάς» περίοδου είκοσι τεσσάρων ωρών, το οποίο είναι, φυσικά, γνωστό ως ωοθυλακιορρηξία.
 Μπορείτε να απελευθερώσει δύο ωάρια σε ένα κύκλο; 
Μερικές φορές, όταν μια γυναίκα έχει διζυγωτικά δίδυμα, κάποιος θα νομίσει  ότι είχε ωορρηξία δύο φορές ή "διπλή ωορρηξία."  Αυτό όμως είναι απλά διαφορετική γλώσσα για το ίδιο πράγμα: την απελευθέρωση δύο ωαρίων κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου. Όταν δύο από αυτά τα ωάρια γονιμοποιηθούν, έχετε διζυγωτικά δίδυμα. Οι πιθανότητες να έχετε φυσικά διζυγωτικά δίδυμα είναι περίπου 1,7% (θυμηθείτε, επίσης, ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να απελευθερώσει δύο ωάρια αλλά δεν είναι απαραίτητο να γονιμοποιηθούν και τα δύο.) 
Μπορεί να απελευθερώσει δύο ή περισσότερα ωάρια καθ' όλη τη διάρκεια ενός κύκλου; 
Όχι - θα παράγει ωάρια κατά τη διάρκεια μόνο μιας περιόδου 24 ωρών. Δεν θα μπορούσε, για παράδειγμα, να απελευθερώσει ωάρια, την 14η ημέρα του κύκλου και στη συνέχεια και πάλι την ημέρα 23 του κύκλου. 
Μπορείς να απελευθερώσει δύο ωάρια στον ίδιο ημερολογιακό μήνα σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές;
 Ναι, αν ο κύκλος σας είναι πολύ μικρός θα μπορούσε να είχατε, θεωρητικά, δυό φορές ωορρηξία τον ίδιο μήνα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το υπολογήσετε ως ωορρηξία κατά τη διάρκεια του ίδιου κύκλου. Μερικές γυναίκες έχουν κύκλους 21 ημερών. Αν, θεωρητικά, ο κύκλος της ξεκίνησε την πρώτη του μήνα, θα έχει ωορρηξία την ένατη ή δέκατη του μήνα και στη συνέχεια εμμηνορρυσία κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας. Ο κύκλος θα αρχίσει ξανά γύρω από την 22η του μήνα και η ωορρηξία μπορεί να συμβεί και πάλι στις 30 ή 31 του μήνα. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα μέσο κύκλο 28 ​​ημερών. Σπάνια περιστατικά στο "Διπλής ωορρηξίας" 
Κάποτε πίστευαν ότι τα δίδυμα ήταν είτε αδελφά ή πανομοιότυπα. Ωστόσο, με την προόδο της γενετικής, οι επιστήμονες έμαθαν ότι ίσως υπάρχουν  και περισσότερες δυνατότητες για αδελφοποίηση (π.χ.  ωορρηξία δύο φορές σε ένα κύκλο) .
Διαφορετικές ηλικίες κύησης; 
Σε γενικές γραμμές, τα διζυγωτικά δίδυμα είναι το αποτέλεσμα των δύο ωαρίων που κυκλοφόρησαν μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα των 24 ωρών και στη συνέχεια γονιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Ωστόσο, σε πολλαπλές κύησεις, μια μητέρα απελευθερώνει ένα ωάριο, μένει έγκυος, και στη συνέχεια απελευθερώνει ένα άλλο ωάριο σε ένα διαφορετικό κύκλο - όπου ο κύκλος της δεν σταματήσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με την αρχή της εγκυμοσύνης. Αν και τα δύο ωάρια γονιμοποιηθούν, αυτό οδηγεί σε δίδυμα που έχουν διαφορετικές ηλικίες κύησης. 
Έχει αναφερθεί να έχει συμβεί, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο. Superfecundation Superfecundation είναι ο τεχνικός όρος για τα δίδυμα που έχουν δύο διαφορετικούς πατέρες. Σε αυτή την περίπτωση, μια γυναίκα κυκλοφόρησε δύο ωάρια και στη συνέχεια έκανε σεξ με δύο διαφορετικούς άνδρες, καθένας από τους οποίους είχε σπέρμα που γονιμοποίησε το ωάριο. Superfecundation είναι σπάνιο, κυρίως επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους κατά τη διάρκεια μιας περιόδου είκοσι τεσσάρων ωρών. 
Συμβαίνει στην ωορρηξία, απελευθέρωση δύο ωαρίων;
 Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε την ωορρηξία είναι να σκεφτούμε την άποψη της απελευθέρωσης ενός ή περισσότερων ωαρίων κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου είκοσι-τεσσάρων ωρών. Μπορείτε να έχετε ωορρηξία μία φορά, αλλά μπορεί να απελευθερώσετε περισσότερα από ένα ωάριο. Ακόμα και αν απελευθερώσεις δύο ή περισσότερα ωάρια όμως, σίγουρα δεν μπορείς να έχεις πολλές γόνιμες περιόδους κατά τη διάρκεια ενός κύκλου.
via
Share To:

Post A Comment: