Αγάπη τη λένε! - Point of view

Εν τάχει

Αγάπη τη λένε!





"Αγάπη τη λένε" καινούργιο τραγούδι από τον Δημήτρη Κοργιαλά σε στίχους Θάνου Παπανικολάου με την συνεργασία της Ανδριάνας Μπάμπαλη και του Θοδωρή Μαραντίνη.
Εκεί που τα στοιχεία της φύσης εμπλέκονται και διαπλέκονται με τόση μαεστρία και το σύννεφο γίνεται βροχή και η αλμύρα αλάτι, εκεί που αγκαλιές σε υπερθερμαίνουν με λίγες στάλες ρακί παραπάνω και το άχρωμο τώρα, μόλις πήρε χρώμα γιατί το προ ολίγου τώρα έγινε παρελθόν, αυτό είναι. Είναι μια οπτασία γλυκιά και τόσο θηλυκή, σαγηνευτική, δύσκολα ωστόσο, προσδιορίσιμη και συνάμα τόσο αυτονόητα αναγκαία. Φοράει φόρεμα λευκό και με το μαγικό της ραβδί σε ταξιδεύει σε κόσμους άκοσμους, γεμάτους μυρωδιές, σε μονοπάτια με χάδια καράβια και γλάρους πειρατές...
Όλοι μας την αναζητούμε και βαθιά μέσα μας προσευχόμαστε για αυτή την ίδια στιγμή όπου ο Θάνος Παπανικολάου γράφει πως «Αγάπη τη λένε». Ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε μια νέα συνεργασία με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και το Θοδωρή Μαραντίνη, την ψάχνουν μαζί μας, ερμηνεύοντας αυτή την πανδαισία στίχων με τη βαθιά, σταθερή, ελληνική τους χροιά. Ένα δυνατό τρίπτυχο που ανάγει το μουσικό «δέσιμο» στα πιο υψηλά επίπεδα και ένας στίχος, ο οποίος θα έλεγες πως σου δημιουργεί την αίσθηση αυτή της γλυκιάς μελαγχολίας των πιο κρυφών σου μυστικών και αναμνήσεων γλυκών, καθώς κοιτάς φωτογραφίες από τα περασμένα και θες τόσο να γίνουν παρόν ξανά.




«Αγάπη τη λένε» λοιπόν και μόλις κυκλοφόρησε από τη MINOS EMI, ένα κομμάτι προσωπικό, βαθύ και τόσο χαρακτηριστικό μας, που όλοι αποζητάμε και θα δίναμε τα πάντα για να το έχουμε μια ζωή. Τώρα πια, ο γρίφος λύθηκε, το ξέρουμε όλοι καλά... Αγάπη τη λένε, είναι ταυτόχρονα παντού και τόσο μακριά. (Κείμενο: Μάρη Γαργαλιάνου)
Μουσική: Δημήτρης Κοργιαλάς
Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου
Εταιρεία: Minos EMI
   




Στίχοι: 

Αγάπη τη λένε και ψάχνω να τη βρω 
Στα στάχυα, στα βράχια, στο χώμα, στο νερό
Σε μαύρους κρατήρες, σε θάλασσες λευκές 
Με χάδια καράβια και γλάρους πειρατές 

Αγάπη τη λένε και ψάχνω να τη βρω
Στον Έβρο,στη Κρήτη, στο καθαρό ουρανό
Στη θλίψη της πόλης, στο τραμ και στο μετρό 
Στη κόλαση μέσα και δίπλα στον Θεό 

Αν ποτέ τη δείτε να περνά απο'δω 
Πείτε μου πως είναι να την φανταστώ 
Μάλλον θα φοράει φόρεμα λευκό
Ψάχνω την αγάπη, ψάχνω να τη βρω 

Αγάπη τη λένε και ψάχνω να τη βρω
Με άδεια βαλίτσα και τρέλα στο μυαλό
Με λάδι και αλμύρα, με μια φέτα ψωμί
Με γέλια από μπύρα και δάκρυ από ρακί 

Αγάπη τη λένε και ψάχνω να τη βρω
Με βάρη, με χρέη, με κόμπο στο λαιμό 
Με χάρτινες σφαίρες, με σύννεφα φιλιά
Με ωραίες παρέες και ορθάνοιχτη αγκαλιά 

Πείτε μου πως είναι να την φανταστώ 
Μάλλον θα φοράει φόρεμα λευκό
Ψάχνω την αγάπη, ψάχνω να τη βρω.
via

Pages