Τα παιδιά μας είναι πιθανό να μοιάζουν στους πρώην μας!!! - Point of view

Εν τάχει

Τα παιδιά μας είναι πιθανό να μοιάζουν στους πρώην μας!!!



Εάν βρεθείτε σε μια παρέα με μωρά είναι βέβαιο ότι θα ακούσετε πολλές εκφράσεις, όπως «ίδιο η μαμά του» ή «τα ματιά και η μύτη είναι του πατέρα του» ή «θυμίζει λίγο και το θείο Γιάννη» αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ακούσετε κάποιον να λέει στην περήφανη μητέρα «βρε, το μωρό δεν είναι φτυστό με το Γιώργο, τον πρώην σου; Ξέρεις, αυτόν που σε παράτησε για τη γραμματέα του»!
cute_baby_girlΚι όμως, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα βρέφη υπάρχει πιθανότητα να διαθέτουν χαρακτηριστικά από παλαιότερους σεξουαλικούς συντρόφους της μητέρας τους.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας διαπίστωσαν ότι σε κάποια είδη, όπως οι μύγες, τα μωρά γεννιούνται με το μέγεθος του πρώτου συντρόφου της μητέρας τους και όχι με αυτό του βιολογικού πατέρα τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μόρια από το σπέρμα του πρώτου συντρόφου είναι πιθανό να απορροφώνται από τα ωάρια της μητέρας πριν αυτά ωριμάσουν.
Η θεωρία δεν είναι καινούρια. Η «τηλεγονία» όπως ονομάζεται η διαδικασία στην οποία γενετικό υλικό από παλαιότερους συντρόφους περνάει στα μελλοντικά παιδιά, είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά από τον Αριστοτέλη, πρωταγωνίστησε στην ελληνική μυθολογία (όπου άνθρωποι γεννιούνταν με τη διαμεσολάβηση ενός θνητού κι ενός θεού), αλλά αργότερα η επιστήμη της γενετικής την απέρριψε ταυτίζοντάς τη με προκαταλήψεις χωρίς καμία επιστημονική βάση.
Η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που διαπιστώνει εργαστηριακά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει στο ζωικό βασίλειο –τουλάχιστον στις μύγες. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν αυτό ισχύει και για άλλα είδη», εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας δρ. Άντζελα Κρέαν.
Αλλά, αν ισχύει;  Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι οι προηγούμενοι σεξουαλικοί σύντροφοί μας είχαν αρκετά θετικά χαρακτηριστικά (διαφορετικά, γιατί να τους επιλέξουμε, άλλωστε;) που δεν μας ενοχλεί να  τα διαθέτουν και τα παιδιά μας. Κι όταν δείτε το μωρό σας να παίρνει τα μακαρόνια από το πιάτο του και να τα απλώνει πάνω στο χαλί, ίσως νιώσετε ότι τόσο πολύ είχατε να εκνευριστείτε από εκείνο το απίστευτο συμβάν με τον πρώην σας και για μια στιγμή είναι πιθανό να σκεφτείτε ότι μπορεί να έχει πάρει και κάτι από εκείνον…
via

Pages