Εκείνη που ήρθε για να μείνει! - Point of view

Εν τάχει

Εκείνη που ήρθε για να μείνει!




Πριν από λίγες μέρες συζητούσα μ’έναν φίλο για την πρόταση γάμου που σκοπεύει να κάνει στην καλή του.
Ήταν ξετρελαμένος και ήθελε να τα οργανώσει όλα άψογα. Πρώτη φορά τον έβλεπα τόσο ερωτευμένο.
Μ’αρέσουν οι ερωτευμένοι άντρες.
Έχουν άλλο αέρα. Έχουν ηρεμία στα μάτια και μια γλύκα, άλλο πράμα. Και μια σιγουριά που δεν χωράει ούτε αμφιβολίες, ούτε επιβεβαιώσεις.
Τους ξεχωρίζεις απ’το βήμα τους, απ’τον τρόπο που κινούνται στο χώρο. Μετά από δύο καφέδες, πολλά τσιγάρα, ένα σωρό δικές μου ερωτήσεις και μπόλικη κουβέντα, είδα το θέμα απ’την δική τους ματιά, την αντρική πλευρά. Και στα ξαφνικά τα πράγματα μου φάνηκαν τόσο μα τόσο απλά.
Η γυναίκα της ζωής σου δεν είναι ούτε όμορφη, ούτε άσχημη. Ψηλή, κοντή, ξανθιά, μελαχρινή. Είναι η μία. Η μοναδική. Θα τη διακρίνεις μες το πλήθος με μία μόνο ματιά. Θα την κοιτάξεις και θα νιώσεις πως την ξέρεις ήδη.
Και έτσι ξαφνικά, όλες οι προηγούμενες σχέσεις σου θα μοιάζουν οδοντόκρεμες. Είναι εκείνη που θα πετάξει από μέσα σου όλα τα αγορίστικα συμπλέγματα της παρατεταμένης σου εφηβείας και θα σε κάνει να νιώσεις ώριμος άντρας, χωρίς να χάσεις ούτε σταγόνα της γοητευτικής σου παιδικότητας.
Είναι εκείνη που θα σε κάνει να θες να φωνάξεις με όλη σου την δύναμη πως είσαι ερωτευμένος μαζί της. Δίπλα της δεν θα είσαι τίποτα άλλο παρά μόνο ο εαυτός σου, ατόφιος εσύ. Είναι αισιόδοξη, με θετική σκέψη και χωρίς άσκοπες γκρίνιες. Δίπλα σου στα δύσκολα, στα πολύ δύσκολα άλλα και σε όλα τα όμορφα. Θα σε στηρίζει όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλει. Γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Γιατί και για εκείνη εσύ είσαι ο ένας, ο μοναδικός.
Δεν θα σου κάνει χαζά, γυναικεία παιχνιδάκια, τάχα μου για να ζηλέψεις, ούτε θα εκμεταλλεύεται καταστάσεις για να περάσει το δικό της. Θα ανοίξει την καρδιά σου και θα την κάνει να ανθίσει πετώντας όλα τα περιττά σκουπίδια του παρελθόντος.
Και σαν παραδοσιακή γυναίκα δεν θα κουράζεται ποτέ να σε φροντίζει κι εσύ δεν θα κουράζεσαι ποτέ να την ακούς και να την χαζεύεις. Σε αγαπάει και σε αποδέχεται όπως είσαι. Δεν ήρθε στη ζωή σου με σκοπό να σε αλλάξει και να σε φέρει στα μέτρα της.
Αλλά δίπλα της εσύ ο ίδιος θα θες κάθε μέρα να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Η γυναίκα της ζωής σου θα εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή. Όταν το χθες θα’χει τελειώσει και το αύριο δε θα «κρατιέται». Και όταν κι εσύ θα είσαι έτοιμος να την υποδεχτείς όπως της αξίζει, με μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά και μια καρδιά που θα χτυπάει μόνο για εκείνη.

via

Pages