O ‘Eλληνας Μanolo Blahnik - Point of view

Εν τάχει

O ‘Eλληνας Μanolo Blahnik






Βασίλης Ζούλιας ο ‘Eλληνας Μanolo Blahnik .
 Τα παπούτσια με τους φιόγκους και τα ρετρό φορέματα
 αλά Οντρεϊ Χέμπορν που λατρεύουν οι γυναίκες.

Kάπου εκεί στην αρχή της Ακαδημίας υπάρχει ένα μαγαζί που θυμίζει παλιά Αθήνα. Ψηλοτάβανο, σε παστέλ αποχρώσεις με κρυστάλλινους πολυελαίους. Κοιτώντας τις δημιουργίες στη βιτρίνα δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις ότι πρόκειται για το χώρο του Βασίλη Ζούλια. Του σχεδιαστή που αγαπούν οι γυναίκες γιατί φορώντας τα ρούχα του νιώθουν λίγο… Οντρεϊ Χέπμπορν, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί των Καννών.

Στις κρεμάστρες και στις κούκλες ρούχα χρωματιστά και αισιόδοξα, με vintage επιρροές, παιχνιδιάρικη διάθεση, εναλλακτικά μοτίβα και κοψίματα που φωνάζουν… Ζούλιας. Ο σχεδιαστής από το 2007, όταν αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τον στιλίστα και ντεμπούταρε ως σχεδιαστής, μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεφύγει διόλου από τη γραμμή του. Κάθε του συλλογή είναι διαφορετική, επηρεασμένη από τη μόδα, αλλά το στιλ είναι πάντα το ίδιο, κάτι το οποίο καθιστά τις δημιουργίες του αναγνωρίσιμες από το κοινό. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος του. «Αυτό μου άρεσε πάντα. Το θέμα είναι να αλλάζεις συνεχώς μένοντας ίδιος», έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Στο ίδιο στιλ και τα παπούτσια του που έχουν αγαπηθεί από τις γυναίκες για τα εκπληκτικά τους χρώματα αλλά και για τους φιόγκους τους που αποτελούν κάτι σαν σήμα κατατεθέν του σχεδιαστή. Παπούτσια κλασικά αλλά ξεχωριστά. Από αυτά που όταν πρωτοφοράς χαίρεσαι σαν μικρό παιδί και χωρίς να το καταλάβεις γίνεσαι φαν τους.

Ξεχωριστά και ιδιαίτερα, πέρα από τα συνηθισμένα είναι φυσικά και τα νυφικά φορέματα του Βασίλη Ζούλια. Σικ, με φίνες δαντέλες, όμορφα υφάσματα, ιδιαίτερες πλάτες, σικάτα μπούστα που θυμίζουν λίγο… παραμύθι. Για αυτό δεν είναι και λίγες οι γυναίκες που για τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους εμπιστεύονται τον πάντα χαμογελαστό και καλοσυνάτο Βασίλη Ζούλια.


zoulias (5)
zoulias (9)
zoulias (6)
zoulias (10)
zoulias (8)
zoulias (7)
zoulias (1)
zoulias (2)
zoulias (3)
via

Pages