Η «τρέλα» του facebook. Πώς οι 50άρες ανταγωνίζονται τις 20άρες - Point of view

Εν τάχει

Η «τρέλα» του facebook. Πώς οι 50άρες ανταγωνίζονται τις 20άρες





Άνδρες γυναίκες και παιδιά δεν κάνουν όλη ημέρα άλλη δουλειά από το να «ποστάρουν» ιδέες, σκέψεις, φωτογραφίες σε καθημερινή βάση με ταχύτητα πολυβόλου.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που ότι τους συμβαίνει στην καθημερινότητα τους το ποστάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη σχεδόν ανά λεπτό. 





Τι ώρα ξυπνάνε, τι ώρα κοιμούνται, πού θα πάνε το πρωί, πού το μεσημέρι, πού το βράδυ. Πού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ποιος τους τηλεφωνεί , σε ποιον τηλεφωνούν, ποιον θα ήθελαν να δουν. Ακόμα και ξεχασμένα ραντεβού οι χρήστες τα υπενθυμίζουν μέσω του facebook.

Εάν κάποιος ξυπνάει εν μέσω της νύχτας για 30 λεπτά δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ποστάρει.

Θέλει να ενημερώσει τους φίλους του ότι ξύπνησε στις 4 το πρωί και δεν μπορούσε να κοιμηθεί…

Και βεβαίως αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι το like. 



 Έχω δει να γράφονται “βλακείες” και να παίρνουν πολλά like.

Έχω δει ανθρώπους να θυμώνουν επειδή σε φωτογραφία τους κάποιος φίλος τους ή φίλη τους δεν τους έκανε like. Έχω δει ανθρώπους να «τα παίρνουν» με φίλους τους επειδή δεν τους έκαναν κάποιο σχόλιο για μια φωτογραφία.

Και φυσικά τα ποσταρίσματα που σαρώνουν είναι οι φωτογραφίες νέων και ώριμων γυναικών και ανδρών ειδικά τώρα το καλοκαίρι με μαγιό. Μαγιό «μικρά και μεγάλα». Που κρύβουν τα πάντα άλλα και που δείχνουν τα πάντα.

Είναι ενδεικτικό ότι «σοβαρή» 50άρα κυρία της Αθήνας πόσταρε φωτογραφία της σε πισίνα με μαγιό που μόνο μαγιό δεν ήταν με αποτέλεσμα να “πάρει” πάνω από 400 like. 





Ο ανταγωνισμός είναι στο φόρτε του, είτε από την Αθήνα είτε από την Μύκονο. Οι 50άρες ανταγωνίζονται με μανία τις 20άρες και τις 25άρες, οι 45άρες τις 35άρες κλπ.

Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες που ο κάθε ένας δείχνει ό,τι διαθέτει. Άλλος τους κοιλιακούς του, άλλος τα tattoo του, άλλος τα μούσια του και πάει λέγοντας. Αφήστε δε που τα μηνύματα μεταξύ αγνώστων δίνουν και παίρνουν. Ένα καλημέρα μεταξύ δυο «φίλων» στο inbox που δεν γνωρίζονται από κοντά μπορεί να μετατραπεί σε εύκολο φλερτ.

Επί της ουσίας το facebook έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο διαδραστικο πίνακα όπου όλοι προσπαθούν να φανούν, να πουν κάτι… Η απέραντη μοναξιά μέσα από την απέραντη φλυαρία.

Γιώργος Δημητρομανωλάκης
via

Pages