Ρωσίδες - Τα μυστικά ομορφιάς των κοριτσιών της στέπας - Point of view

Εν τάχει

Ρωσίδες - Τα μυστικά ομορφιάς των κοριτσιών της στέπας







Τα μυστικά ομορφιάς των κοριτσιών της στέπας..Ο 38χρονος Τζίμι Λουν, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, αναφέρει: «Τα τελευταία έξι χρόνια πηγαίνω συχνά στη Ρωσία και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι κοπέλες εκεί είναι όντως οι πιο όμορφες. Πηγαίνω συχνά στην πόλη Πένζα για δουλειές και τόσες πολλές ωραίες κοπέλες, δεν έχω δει σε ολόκληρη την Αμερική!». 






 Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό των ρωσίδων καλλονών;

Η Μάγια Κοντρασόβα, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών και αρχίατρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αισθητικής Ιατρικής, λέγει: «Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε αυτό. Οι κοπέλες στη Ρωσία έχουν συνηθίσει από μικρή ηλικία να φροντίζουν τον εαυτό τους. Ήδη από τα 12-13, είμαστε αρκετά καταρτισμένες όσον αφορά τη φροντίδα του προσώπου και του σώματος». 






 Ωστόσο, δεν είναι μόνο η περιποίηση του εαυτού τους που επιδρά στην ομορφιά. Το δικό τους ρόλο παίζουν ακόμη το κλίμα και η γενετική. «Στις χώρες της Δύσης -συνεχίζει η Μάγια- είναι διαδεδομένη η φωτογήρανση, ή με άλλα λόγια η πρώιμη βλάβη στο δέρμα από την επίδραση των ηλιακών ακτίνων. Το ρωσικό κλίμα δεν έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, γι’ αυτό το δέρμα των γυναικών στη Ρωσία διατηρεί περισσότερο καιρό τον τόνο του».





Επίσης, οι διακυμάνσεις των θερινών και χειμερινών θερμοκρασιών κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό και ροδαλό. Να γιατί οι ρώσοι ζωγράφοι απεικόνιζαν πάντα τις Ρωσίδες με έντονο ροδοκόκκινο χρώμα. Συν την ανάμιξη πολλών ειδών αίματος. Οι πόλεμοι και οι μετακινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να εγκατασταθούν στο ρωσικό έδαφος ξένοι. Τα παιδιά από γάμους μεταξύ γονέων διαφορετικών εθνοτήτων είναι πιο υγιή και όμορφα.







Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει από παλιά ότι η θεμελιώδης διαφορά της σλαβικού τύπου εξωτερικής εμφάνισης από τον ευρωπαϊκό και ασιατικό, βρίσκεται κατά πρώτο λόγο στο ότι οι Σλάβες έχουν πιο πυκνό δέρμα και πιο ανεπτυγμένο υποδερμικό λιπώδη ιστό. Όσο πιο πυκνό είναι το δέρμα, τόσο πιο αργά εμφανίζονται οι ρυτίδες. Η Μάγια αναφέρει ότι στο Ινστιτούτο που εργάζεται έρχονται κυρίως γυναίκες μετά τα 40, με σκοπό να μη χάσουν τη νεότητα και να διατηρήσουν τη φυσική υδάτωση του δέρματος. Ενώ, οι νεαρές κοπέλες έρχονται συνήθως για συμβουλές.






Ανταγωνισμός: 100 προς 88







ΣΥΛΛΟΓΗ:

 



Τους ξένους τουρίστες εκπλήσσει όχι μόνο η φυσική ομορφιά και ο σλαβικός τύπος στην εξωτερική εμφάνιση των Ρωσίδων, αλλά το πώς περιποιούνται τον εαυτό τους. «Δίχως αμφιβολία, οι κοπέλες της Ρωσίας είναι από τις ομορφότερες», λέει με τη σειρά του ο Γκονσάλο Φουρτάδο, ιδιοκτήτης οινοπωλείου στο Πόρτο της Πορτογαλίας. «Έρχομαι στη Μόσχα -αναφέρει- τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο σε εκθέσεις, και μπορώ να πω ότι οι γυναίκες εκεί ντύνονται με πολύ στυλ. Επίσης, έχουν πολύ χαριτωμένα χαρακτηριστικά προσώπου και ωραία κορμοστασιά».






Βγαίνοντας στο δρόμο σε οποιαδήποτε ρωσική πόλη, πιθανότατα θα εκπλαγείτε από το πόσο πολλές κοπέλες φορούν μίνι και φορέματα, όπως και από το ότι δεν παραμελούν το μακιγιάζ και το μανικιούρ. Στη Ρωσία οι κοπέλες φροντίζουν τον εαυτό τους όχι περιστασιακά, αλλά έχουν καταστήσει τη φροντίδα αυτή τρόπο ζωής. Ένας από τους λόγους, είναι ο υψηλός ανταγωνισμός.






 Για παράδειγμα, στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιαπωνία, στις 100 γυναίκες αντιστοιχούν περίπου 96 άντρες, ενώ στη Ρωσία στις 100 γυναίκες αντιστοιχούν 88 άντρες. Επιπλέον, οι άντρες στη Ρωσία ζουν κατά μέσο όρο λιγότερο από τις γυναίκες (το προσδόκιμο ζωής των αντρών είναι 58,8 έτη, ενώ των γυναικών 72).






Ένα από τα ομορφότερα και πιο περιζήτητα μοντέλα στον κόσμο, η διάσημη Ιρίνα Σάικ, είχε πει σε μια συνέντευξή της: «Στη χώρα μου οι γυναίκες πάντα ξοδεύουν πολύ χρόνο για να διατηρούν την ομορφιά τους.





 Στη Ρωσία συνηθίζουν να προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Στη φυσική ομορφιά προστίθενται το μακιγιάζ και τα κομψά ρούχα. Συνυπολογίστε και αυτό, το οποίο είθισται να αποκαλούμε προσωπική γοητεία, και έχετε το αποτέλεσμα».






via

Pages