Ο Φοίνικας και το Παγώνι - Point of view

Εν τάχει

Ο Φοίνικας και το Παγώνι



Ένας   φοίνικας  εμφανίζεται   σπάνια, γιαυτό  θεωρείται καλότυχος  οιωνός... Τα παγώνια συνέχεια δείχνουν τα φτερά  τους, γιαυτό  αιχμαλωτίζονται..
Εκείνο  που αντιλαμβάνομαι, καθώς το  αναλογίζομαι, είναι το θέμα της  απόκρυψης και της αποκάλυψης, της καλής και κακής  τύχης.
Εκείνοι που είναι  έξυπνοι και υπολογίζουν στο ταλέντο τους, που είναι περήφανοι για την ικανότητα τους, ευχαριστημένοι  και ανταγωνιστικοί, που αφιερώνουν  τη  σκέψη και την προσοχή τους σε εξωτερικότητες, είναι  πιθανό να επιφέρουν πάνω τους  κακή τύχη. Εκείνοι που είναι  επιφυλακτικοί και αδιαφορούν για την ακτινοβολία  και την εξυπνάδα, που αδειάζουν την καρδιά τους και ταπεινώνουν τον εαυτό τους, που κατευθύνουν την προσπάθεια τους  στην αυτοβελτίωση, τείνουν πάντα  να φέρνουν καλή τύχη στον  εαυτό τους.
Εκείνοι που προκαλούν την ατυχία τους   είναι εκείνοι  που χρησιμοποιούν την ακτινοβολία τους εξωτερικά. Εκείνοι που προκαλούν την καλοτυχία τους είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν  την ακτινοβολία τους εσωτερικά....




Η εξωτερική  εφαρμογή σημαίνει αποδοχή του τεχνητού και χάσιμο του αληθινού, φθορά της ζωτικότητας και κατάχρηση του  πνεύματος, βάδισμα στο δρόμο του θανάτου.
Η εσωτερική  εφαρμογή σημαίνει  απαλλαγή από την ψευτιά και διατήρηση της ειλικρίνειας, αύξηση  της ζωτικότητας και θρέψη του πνεύματος, επιστροφή στην πύλη   της ζωής..
Η καλή και η κακή τύχη, η ζωή  και ο θάνατος  σχετίζονται άμεσα με την εσωτερική η την εξωτερική χρήση της  επίγνωσης... Γιαυτό  τα φωτισμένα άτομα   αποκόβουν τα εξωτερικά   για να κυβερνήσουν τα  εσωτερικά, ενώ  οι ανόητοι   άνθρωποι αγωνίζονται   για τα εξωτερικά, χάνοντας με  αυτό τον τρόπο τα εσωτερικά..
Αυτό  είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στη απόκρυψη  και την επίδειξη του φοίνικα και του παγωνιού, μέσω της οποίας  ο ένας φέρνει  καλή τύχη και  το άλλο επιφέρει συμφορά.
Ασφαλώς πρέπει να προσέχουμε πως χρησιμοποιούμε  την επίγνωση μας.....


 

Κυνηγοί  Νεκρής  Ύλης
Ποιός μπορεί να αναγνωρίσει την ουσία και τη ζωή;  Οι   άνθρωποι ανταγωνίζονται   για θέσεις και φήμη και δεν μπορούν να απαλλαγούν   απο τα συναισθηματικά  μπλεξίματα. Είναι  ικανοί μόνο για ψεύτικα πράγματα και να εκφράζουν απόψεις.
Όλοι   οι άνθρωποι αυτού του είδους   κυνηγάνε  νεκρή ύλη.
Απαιτείται να διαθέτει κανείς υπερβολική  γενναιότητα για να το αντιληφθεί, να αποσπαστεί και να αφυπνιστεί...


Λιου  Ι Μινγκ

Pages