Ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας - Point of view

Εν τάχει

Ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας



«Τα χειρότερα ψέματα είναι τα ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας. Ζούμε μέσα σε μία άρνηση του τι κάνουμε, ακόμη και του τι σκεφτόμαστε. Το κάνουμε αυτό γιατί φοβόμαστε. Φοβόμαστε ότι δεν θα βρούμε την αγάπη, και όταν τη βρούμε, φοβόμαστε ότι θα τη χάσουμε. Φοβόμαστε ότι αν δεν έχουμε αγάπη θα είμαστε δυστυχισμένοι. "  ~ Richard Bach
Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι ψεύτες. Στην πραγματικότητα, συχνά αισθανόμαστε προσβεβλημένοι, ακόμα και θυμωμένοι, όταν ένα άλλο πρόσωπο λέει ψέματα σε μας.
 Αλλά η αλήθεια είναι ότι λέμε ψέματα στους εαυτούς μας κάθε μέρα. 

Έχουμε συμμετοχή σε αρνητικά πρότυπα αυτο ομιλίας και σκέψης που αναστέλλουν την προσωπική μας ανάπτυξη και περιορίζουν τη δυνατότητά μας να ζήσουμε μια πλήρη και γειωμένη ζωή. 

Μας αξίζει να ζούμε μία πλήρης ζωή, να απολαμβάνουμε όλη τη χαρά και το μυστήριο που η ζωή έχει να προσφέρει. 
Το πρώτο βήμα προς αυτόν τον τρόπο ύπαρξης είναι η συνειδητοποίηση. Αν μπορούμε να αποκτήσουμε επίγνωση των τρόπων με τους οποίους λέμε ψέματα στους εαυτούς μας, μπορούμε να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τις σκέψεις μας με έναν παραγωγικό τρόπο. Εδώ έχω μια λίστα με 10 ψέματα που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε τους εαυτούς μας, ώστε να  ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας  και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε το σύνολο της ζωής για την οποία προοριζόμαστε.



haunt by ashasylum

1. Το παρελθόν μου, θα με στοιχειώνει για πάντα
Διόρθωση-  το παρελθόν σας μπορεί να σας στοιχειώσει αν το αφήσετε.  Αλλά όχι, δεν είστε καταδικασμένοι να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας αναζητώντας απεγνωσμένα την αγάπη από τον καθένα που θα τη δείξει σε εσάς λόγω του γονέα που δεν την έδειξε ποτέ.
 Το πράγμα που κάνετε αυτή τη στιγμή - αυτο-συλλογισμό, αμφισβητώντας παλιά πρότυπα σκέψης - είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της αλλαγής. Την επόμενη φορά, πριν να απολαύσετε μια αβάσιμη πεποίθηση ή φόβο, ρωτήστε τον εαυτό σας, "Ποια είναι η πηγή των πληροφοριών μου;" Αν η απάντηση είναι-όπως συνήθως- «Εγώ το σκέφτηκα," τότε θα πρέπει να απορρίψετε την ιδέα. Να θυμάστε, όταν ''αγκιστρώνεστε'' στην ιστορία σας, ενεργείτε σε βάρος του πεπρωμένου σας.


Failure by Julie-de-Waroquier

2. Επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας
Δεν υπάρχουν αποτυχίες, απλά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο που περιμένατε,  μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια . Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε και προχωρήστε. Αυτός που συνεχίζει να προοδεύει με τον τρόπο αυτό, ένα βήμα τη φορά, είναι αυτός που κερδίζει τελικά στο τέλος. Η μάχη πάντα κερδίζεται πολύ πριν από την τελική νίκη. Είναι ένας τρόπος σκέψης. Η επιτυχία είναι μια διαδικασία που αποτελείται από μικρά βήματα,  αποφάσεις και  δράσεις που σταδιακά στηρίζονται η μία επάνω στην άλλη.


failure by ErinBird

3. Εάν είχα μόνο (συμπληρώστε το κενό), θα ήμουν ευτυχής
Υπάρχουν δύο τρόποι για να είστε πλούσιοι από ευτυχία: Η μία είναι να έχετε όλα όσα θέλετε, η άλλη είναι να είστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε. 
 Και οι δύο τρόποι είναι το ίδιο πράγμα. 

Εάν αποδεχτείτε και εκτιμήσετε τα πράγματα τώρα, θα βρείτε περισσότερη ευτυχία. 
Η ευτυχία έρχεται όταν  σταματήσετε να διαμαρτύρεστε  για τα προβλήματα που έχετε και αρχίσετε να προσφέρετε ευχαριστίες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε. Έτσι, την επόμενη φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεστε όλα τα πράγματα που θέλετε και δεν τα έχετε , αντίθετα σκεφτείτε, για όλα τα πράγματα που δεν θέλετε να τα έχετε. Και να είσαστε ευγνώμονες.


A Failure Fortune by TheFailSwales

4. Μία κρίση είναι ένα κακό πράγμα
Όπως  ο John F Kennedy  είπε κάποτε, «Το κινεζικό σύμβολο για τη λέξη« κρίση »γράφεται με δύο σύμβολα: το ένα σημαίνει κίνδυνο και το άλλο ευκαιρία. Σε μια κρίση, προσέχουμε τον κίνδυνο, αλλά και αναγνωρίζουμε την ευκαιρία. "  Η ζωή ισορροπεί το ίδιο πάντα μόνη της. Κάθε πρόκληση, πρόβλημα, και δυσκολία που προκύπτει είναι απλά μια άλλη ευκαιρία για να μάθουμε και να αναπτυχθούμε.

Never Too Old Stamp by Worldincoffee
 
5. Είμαι πολύ γέρος γι΄αυτό
 
Ποτέ δεν είστε πολύ γέρος για να κάνετε ό, τι θέλετε. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν 76 όταν έγινε πρόεδρος. Ο Leonardo Da Vinci ήταν 51 ετών όταν ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα. Ο Δρ Seuss ήταν 54 όταν έγραψε  το The Cat in the Hat . Ο Συνταγματάρχης Sanders ήταν 61 όταν ξεκίνησε το Franchise του KFC.Υπάρχουν αμέτρητα άλλα παραδείγματα. Και ο καθένας έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα. Και δεν είστε ποτέ πολύ μεγάλος ή πολύ νεαρός για να εκπληρώσετε το κάλεσμά σας.



AS OLD AS YOUR FEARS... by chryssalis

6. Αυτό το άτομο (συμπληρώστε το κενό) τα έχει βρει όλα εύκολα στη ζωή του, πολύ ευκολότερα από μένα.
Τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό. Αλλά απλά δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχετε ιδέα πως είναι η ζωή του κάθε ατόμου! Ο καθένας διερευνά και αγωνίζεται με το δικό του τρόπο. Κανείς δεν γεννήθηκε με ένα εγχειρίδιο ή με οδηγίες για τη ζωή - ο καθένας προσπαθεί να τα καταφέρει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που προσπαθείτε κι εσείς. Κάποτε άκουσα κάποιον να λέει ότι αν όλοι ρίχναμε τα προβλήματά μας σε ένα σωρό στη μέση ενός δωματίου και αναγκαζόμασταν να επιλέξουμε ένα, θα αγωνιζόμασταν να ανακτήσουμε το δικό μας.




7. Είναι καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις
Είναι μια ωραία σκέψη και χρήσιμη αν είστε ιδιαίτερα εγωκεντρικό άτομο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια. Ίσως μπορούμε να αντικαταστήσουμε αυτό το ψέμα με, "Είναι καλύτερα να δίνουμε και να λαμβάνουμε.
" Επειδή κανένα δεν είναι «καλύτερο» από το άλλο. Βρίσκονται σε ισορροπία. Είναι απλά μαθηματικά, για κάθε δωρητή πρέπει να υπάρχει ένας αποδέκτης. Και για να συνεχίσετε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας είναι ψυχολογικά πιο εύκολο από το λαμβάνοντας, διότι δεν υπάρχει καμία αίσθηση της αξίας του εαυτού που χρειάστηκε να δώσουμε. 

Μπορείτε να  δώσετε τα καλύτερα μέρη του εαυτού σας , γιατί δεν αισθάνεστε αντάξιος της ύπαρξης τους. Αλλά το να είστε πρόθυμοι να λάβετε σημαίνει ότι νιώθετε άξιοι να δέχεστε δώρα από τους άλλους.
No Better Time Than Now by Inuyashatoysrule

8. Μπορώ να το κάνω αύριο
 
Ίσως ένα από τα πιο συχνά ψέματα που λέμε στον εαυτό μας. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια! Το πρόβλημα είναι ότι μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι έχετε περισσότερο χρόνο από ό, τι έχετε στην πραγματικότητα . Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσετε και δεν θα υπάρχει πια καιρός να εργαστείτε για τα πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον και αν είναι καλό  να ζούμε με την νοοτροπία του "μία από αυτές τις μέρες". Η ζωή που έχετε είναι το παρών και ο χρόνος για να ζήσετε είναι το τώρα.Εκτός αυτού, αν όλοι περιμέναμε μέχρι να ήμασταν έτοιμοι, ποτέ δεν θα καταφέρναμε κάτι!

Things Will Get Better by ParadoxProphet

9. Η ευτυχία είναι το θεμέλιο της ευημερίας μου

Εμείς οι ίδιοι λέμε ξανά και ξανά, πρέπει να είμαι ευτυχισμένος. " Ρωτάμε τους εαυτούς μας, «Γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος;"  Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα είναι συναισθήματα είναι συναισθήματα.
Το να είσαι λυπημένος, θυμωμένος, μόνος, φοβισμένος, δεν είναι άσχημα πράγματα! Αντί να λέμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται όμως αισθανόμαστε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό το είδος της άδειας να αισθάνεται όπως αισθανόμαστε - ότι δεν είμαστε συνέχεια ευτυχισμένοι - είναι το θεμέλιο της ευημερίας σας.
.... by BaxiaArt

10. Είναι λάθος να είμαι εγωκεντρικός

Μερικές φορές το να είναι κάποιος εγωιστής είναι υγιές. Θα μπορούσαμε όλοι να μάθουμε να λέμε, "όχι" κάθε λίγο και λιγάκι. Και να σταματήσουμε να απολογούμαστε όλη την ώρα. 

Είναι η δική σας ζωή ! Τα συναισθήματά σας! Οι επιλογές σας! Έτσι, επιλέξτε τι είναι καλύτερο για σας. Και  σταματήστε να νοιάζεστε τι οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται για τις αποφάσεις σας. Εάν/όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξετε ανάμεσα σε κάποιον άλλον ή κάτι άλλο και στον εαυτό σας, πάντα διαλέξτε τον εαυτό σας.

 Whitney Anthony
Απόδοση Κειμένου dorieas
via

Pages