Σήκωσε το κεφάλι ψηλά! Οταν ανοίγει ο υπολογιστής, κλείνουν οι πόρτες -Συγκλονιστικό βίντεο για όσους ζουν μέσα στα social media - Point of view

Εν τάχει

Σήκωσε το κεφάλι ψηλά! Οταν ανοίγει ο υπολογιστής, κλείνουν οι πόρτες -Συγκλονιστικό βίντεο για όσους ζουν μέσα στα social media



«Εχω 442 φίλους, αλλά είμαι μόνος μου. Τους μιλάω κάθε μέρα, αλλά κανείς τους δεν με ξέρει». Με αυτές τις φράσεις ξεκινά το βίντεο που έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο και μιλά για την απομόνωση που φέρνουν τα social media.
look-up Το «Look Up», όπως είναι ο τίτλος του, καλεί ουσιαστικά όσους το δουν να κάνουν ακριβώς αυτή την κίνηση. Να σηκώσουν το βλέμμα τους από υπολογιστές και smartphone μέσω των οποίων πιστεύουν ότι επικοινωνούν με τους άλλους, ενώ στην ουσία απομονώνονται.Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γκάρι Τερκ, που το δημιούργησε, καλεί τον κόσμο να μην κάνει «like», αλλά να δείχνει την πραγματική του αγάπη στους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν, ενώ παρακινεί τα παιδιά να βγουν ξανά στους δρόμους για να παίξουν και να μην είναι «ζόμπι» μπροστά σε μία οθόνη. Κλείνοντας, συμβουλεύει όσους βλέπουν το βίντεο να βγουν στο έξω κόσμο, αφήνοντας πίσω τους ό,τι τους αποσπά, ώστε να ζήσουν πραγματικά.



Ένα ακόμη video έρχεται να προστεθεί στον συνεχώς αυξανόμενο προβληματισμό σχετικά με την χρήση των κοινωνικών δικτύων και της επίδρασης που αυτά έχουν στην καθημερινή μας ζωή.
Αυτή τη φορά με την αξιοζήλευτη βρετανική κυνικότητα αλλά και έμμετρο λόγο ο Gary Turk σκηνοθετεί και παρουσιάζει ένα βίντεο με κεντρικό σύνθημα "Look Up", σήκωσε τα μάτια, κλείσε την οθόνη. 
Στο βίντεο αυτό αναπτύσσει τον προβληματισμό του σχετικά με την μοναξιά που βιώνει αν και έχει αρκετούς φίλους στο facebook, τις στιγμές που βιώνει διαφορετικά από ότι στο παρελθόν και όλα όσα έχουν αλλάξει στη ζωή του από την στιγμή που έσκυψε πάνω από την οθόνη. Το βίντεο συνεχίζει με όμορφες στιγμές από μια άλλη ζωή όπου αξίζει να ζήσεις τη στιγμή και όχι να την απαθανατίσεις.
Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι φωνές προβληματισμού σχετικά με την αλλαγή που έχει επιφέρει η χρήση των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινότητα μας. "Κάθε φορά που ανοίγουμε τους υπολογιστές μας, κλείνουμε μια πόρτα". Είναι αλήθεια αυτό; Τι χαιρόμαστε πιο πολύ την επαφή με τους φίλους μας ή να κάνουμε chat μαζί τους; Οι γενιές που μεγαλώνουν με τη σύγχρονη τεχνολογία γίνονται πιο εσωστρεφείς ή όχι; Αναπτύσσονται νέες ασθένεις και εξαρτήσεις με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων; Τελικά τα χρειαζόμαστε τα social media; 
Σε κάθε περίπτωση τις απαντήσεις τις δίνει ο καθένας μόνος του σύμφωνα με τις ανάγκες του. Εξάλλου τίποτα δεν είναι επικίνδυνο από μόνο του, επικίνδυνο το κάνει η χρήση του. 

"Look Up"  ένα βίντεο ποίημα από τον Gary Turk


via

Pages