Υπάρχουν κίνδυνοι όταν βλέπει κανείς πορνό; - Point of view

Εν τάχει

Υπάρχουν κίνδυνοι όταν βλέπει κανείς πορνό;


Ο πουριτανισμός του Εβραιοχριστιανικού, αλλά και μουσουλμανικού κόσμου έχει αποτρέψει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων από τους κατάλληλους ανθρώπους οπότε πολλές φορές το πορνό αποτελεί το άμεσο, πρωταρχικό και εύκολα ανευρισκόμενο πλέον μέσο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Κι εδώ πλέον υφίσταται ένας μεγάλος και υπαρκτός κίνδυνος.
Να θεωρεί δηλαδή κανείς ότι όσα βλέπει σε μια πορνό ταινία αποτελούν και τη συνήθη πρακτική στις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων.
Οι διάφοροι τρόποι σεξουαλικής ικανοποίησης είναι γνωστοί και εφαρμόσιμοι από αρχαιοτάτων χρόνων οπότε τίποτα καινούργιο δεν έχει να προσφέρει μια ταινία πορνό.




Η πορνό βιομηχανία αποτελεί βασικό στήριγμα του δολαρίου !
.
Από καθαρά κινηματογραφικής πλευράς η διαφορά του κινηματογράφου του ερωτισμού με το πορνό είναι η επιλογή ανάμεσα στο μέσο πλάνο και το γκρο πλάνο.
Πιο συγκεκριμένα στο φίλμ πορνό, η γωνία λήψης επιλέγεται απλά και μόνο αναφορικά με το σκοπό να εξασφαλιστεί στο θεατή η πληρέστερη θέαση.
Η αναγκαιότητα αυτή οδηγεί τους ηθοποιούς να συνευρίσκονται πολλές φορές σε τελείως απίθανες στάσεις, σχεδόν ακροβατικές!
Επειδή λοιπόν η αξία της πορνό ταινίας για τον θεατή της είναι η εικόνα σε γκρό πλάνο της διείσδυσης , η κολπική ή πρωκτική συνουσία έχει την πρωτοκαθεδρία. Όμως με την συνεχή και μονότονη επανάληψη της σε γκρο πλάνο καταντά βαρετή εκτός από τα προβλήματα που παρουσιάζει με τις περιορισμένες γωνίες λήψεως που είναι εφικτές.
Για τον λόγο αυτό οι κινηματογραφιστές αυτού του είδους έχουν αναπτύξει σε σημαντικό βαθμό το στοματικό σεξ που μπορούν να έχουν σαφώς πιο αβανταδόρικες εικόνες έχοντας στο πλάνο και την εικόνα του προσώπου της γυναίκας με έκφραση ικανοποίησης για αυτό το είδος του σεξ.
Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος λόγος που η κυρίαρχη αμερικανική κινηματογραφία του πορνό εμφανίζει σε σημαντικό βαθμό το στοματικό σεξ.
Στην Αμερική είναι ευρέως διαδεδομένη η περιτομή στους άνδρες.(Πάνω από το 56% του πληθυσμού) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η βάλανος του πέους να έχει υποστεί μια σχετική επιδερμοποίηση καθώς δεν καλύπτεται από την ακροποσθία, με αποτέλεσμα την μειωμένη κατά πολλούς αισθητικότητα της. Οι μυζητικές κινήσεις των χειλέων όπως και η άμεση επαφή της γλώσσας με μια τέτοια βάλανο προσφέρουν σα αυτά τα άτομα επαρκή ικανοποίηση.




Όπως γράφει με χιούμορ η Μάγκυ Πάλεϋ :Αν κάποιος μάθαινε για το ανθρώπινο ζευγάρωμα παρακολουθώντας αυτές τις βιντεοταινίες, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα πέη έχουν είτε πολύ ωραία γεύση είτε θεραπευτικές ιδιότητες που απορροφώνται στον οργανισμό μέσω της γλώσσας. Με το που ξεπροβάλλει από τα παντελόνια όπου βρίσκεται καλά προστατευμένο, κάποιος ή κάποια ορμάει καταπάνω του και το παίρνει στο στόμα. Εν συνεχεία ,ζορίζοντας εμφανώς σβέρκο, στόμα και λαιμό, ο εν λόγω υπερτυχερός ή υπερτυχερή ανεβοκατεβάζει το κεφάλι πάνω κάτω στον κορμό του πέους ώσπου το τελευταίο να αποσυρθεί και να εισχωρήσει σε κάποια άλλη οπή.(σε 113)




Βέβαια στις πορνοσταρ είναι άχρηστη η συμβουλή του Λούυς ότι: Σε ένα κύριο, που δεν του έχετε πάρει ποτέ πίπα ,μην κάνετε επισταμένως γλείψιμο κατά μήκος του πέους και πίσω από τους όρχεις. Θα αποκτήσει κακή γνώμη για το παρελθόν σας !! (Πλατής σελ 546)
Φαίνεται πάντως ότι η πεολειχία έτσι και αλλιώς είναι στις πρωταρχικές ανδρικές προτιμήσεις ,γεγονός που το επιβεβαιώνουν και οι Ελληνίδες, σε έρευνα που έγινε από το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο(Σ.Νέτα) . Πιστεύουν ότι η πεολειχία είναι στους άνδρες πιο δημοφιλής ακόμη και από την κολπική επαφή, ενώ από τις ίδιες μόνο το 8% το τοποθετεί στις προτιμήσεις τους στο σεξ, σε αντίθεση με την αιδοιολειχία που αρέσει στο 28% των γυναικών. Στην ίδια μελέτη 3 στις 5 θεωρούν ότι η πρωκτική επαφή αποτελεί βασική προτίμηση του άνδρα στο σεξ ενώ μόνο το 3% από αυτές το αναφέρουν στις προτιμήσεις τους.
Επειδή όμως το πορνό απευθύνεται κυρίως σε ανδρικό κοινό είναι ευεξήγητο γιατί οι ταινίες αυτές περιλαμβάνουν σε τέτοια έκταση αντίστοιχες σκηνές.




Άλλωστε όπως σωστά αναφέρει και ο Σ.Μανουσέλης οι άνδρες προτιμούν να βλέπουν το αντικείμενο του ερωτικού τους πόθου και οι γυναίκες να το φαντασιώνονται.Το πορνό όπως αναφέρθηκε δεν αφήνει περιθώρια στην φαντασία.
Όλα πρέπει να είναι εμφανή και χωρίς να υπάρχει η υπόνοια ότι θέλουν να κοροϊδέψουν τον θεατή.
Για τον λόγο αυτό η επιτυχής συνουσία πρέπει να ολοκληρώνεται με μία εμφανή εκσπερμάτιση. Αφού λοιπόν η εκσπερμάτιση στον κόλπο και τον πρωκτό δεν είναι εμφανής το πορνό έχει καθιερώσει την εκσπερμάτιση στο στόμα της πλήρως ικανοποιημένης και αναμένουσας εναγωνίως να καταπιεί το σπέρμα θηλυκιάς το οποίο ανάλογα με το τι έχει φάει ο αρσενικός έχει και την αντίστοιχη γεύση !
Αν διατρέφεται με κρέας ή ψάρι έχει μάλλον πικρή γεύση και πιθανόν γεύση ψαρίλας, ενώ αντίθετα η γεύση είναι γλυκιά και ευχάριστη αν τρώει φρούτα και πίνει αλκοόλ.
Για όσες τις απασχολεί το πάχος, από θερμίδες ευτυχώς έχει μόνο 15!
Ας δούμε λοιπόν τώρα γιατί μπήκε αυτός ο τίτλος στο ποστ.
Η απάντηση είναι σαφής.
Βεβαίως όχι, για αυτούς που είναι ενημερωμένοι σχετικά με την σεξουαλική ζωή και τις σεξουαλικές πρακτικές του ανθρώπου.
Ίσως αρκετές φορές να κινδυνεύει η αισθητική τους, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που όπως και η ηθική δεν είναι κάτι που απασχολεί αυτό το ποστ.
Όμως σε άτομα που βασίζουν την σεξουαλική τους ενημέρωση αποκλειστικά στο πορνό οι κίνδυνοι είναι αρκετοί και όχι άμεσα αντιληπτοί.
Αρχικά ας δούμε τις ψυχολογικές επιπτώσεις
Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο ποστ η γυναίκα στο πορνό είναι ένα αντικείμενο με 3 τρύπες που διατίθενται για την σεξουαλική ικανοποίηση του άνδρα.
Αυτό καταλήγει ,ιδίως σε άνδρες χαμηλής παιδείας, να αποκτούν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη για το άλλο φύλο, να θεωρούν ότι όλες οι γυναίκες είναι σαν τις πορνοστάρ, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αποτυχημένες συναισθηματικές σχέσεις σε όλη τους την ζωή.




Η εικόνα της γυναίκας στο πορνό σαν κατώτερο όν είναι σε ένα βαθμό αποτέλεσμα και από την αντιμετώπιση των γυναικών από την χριστιανική διδασκαλία.
Όπως τονίζει ο Ντέσνερ, οι μεγαλύτεροι διδάσκαλοι της Εκκλησίας όπως -ο Αμβρόσιος, ο Αυγουστίνος, ο Ιωάννης Χρυσόστομος-διέδιδαν ότι η γυναίκα δεν πλάστηκε κατ΄ εικόνα και ομοίωση του θεού, ότι είναι κατώτερο όν ,προορισμένο να υπηρετεί τον άνδρα, με διάφορες εκφράσεις υπαινίσσονταν μια σχέση παρόμοια με εκείνη μεταξύ κυρίου και δούλου.Ακόμα και ο Λούθηρος, θεωρούσε τον άνδρα «ανώτερο και καλύτερο» και την γυναίκα «σχεδόν παιδί», «τρελό ζώο».«Η μεγαλύτερη τιμή γι΄ αυτήν είναι ότι όλους ανεξαιρέτως μας γεννούν γυναίκες» και άλλα τέτοια κολακευτικά λόγια.(σελ 27)
Ένα άλλο πρόβλημα είναι η αίσθηση ανεπάρκειας και κατωτερότητας που δημιουργείται σε πολλούς άνδρες βλέποντας τα τεραστίου μεγέθους πέη που διαθέτουν οι ηθοποιοί των πορνό συγκρινόμενα με το δικό τους.
Δεν γνωρίζουν ότι στην ικανοποίηση της γυναίκας δεν έχει τόση σημασία το μήκος, αλλά αντίθετα το πάχος τους ανδρικού μορίου, γιατί αισθητικότητα στην γυναίκα έχει το κάτω τριτημόριο του κόλπου και η κλειτορίδα. ΄Εκτός των άλλων δε ο κόλπος της άτοκης γυναίκας είναι μόνο 7,5 εκ οπότε και άνδρες με πολύ μικρό πέος δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ικανοποιήσουν πλήρως μια γυναίκα.
Παρά δε το γεγονός ότι το 85% των γυναικών είναι ευχαριστημένες με το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους μόνο το 55% των ανδρών είναι ευχαριστημένο και είναι αρκετοί αυτοί οι ανόητοι που θέλουν να το μεγαλώσουν με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί ολόκληρη βιομηχανία για να τους τον μεγαλώσει!
Εγκυκλοπαιδικά απλά αναφέρω ότι ένα σύνηθες πέος σε 15 χώρες του κόσμου που μετρήθηκε έχει το μεγαλύτερο μήκος εν στήσει στους Γάλλους,16 εκ., και μικρότερο στην Νότιο Κορέα που είναι μόνο 9,6 εκ.
Δυστυχώς οι Έλληνες, παρά τους τόσους Ελληναράδες που διαθέτουμε, βρισκόμαστε στην 13η θέση με 12,18 εκ μήκος.
Βέβαια αυτό βολεύει όσες Ελληνίδες προσπαθούν μιμηθούν την πρωταγωνίστρια του Βαθύ Λαρύγγι γιατί δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και το βάθος της στοματικής κοιλότητας είναι τουλάχιστον 9 εκ.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από μια χωρίς προφυλάξεις σεξουαλική επαφή είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Παρά την αρχική φοβία που επικράτησε με την εμφάνιση του AIDS στον κόσμο, στα πορνό η χρήση του προφυλακτικού είναι πολύ σπάνια.
Το χειρότερο δε είναι ότι χωρίς καμία διακοπή και ανάλογη καθαριότητα εναλλάσσονται πρωκτική με στοματική ή κολπική συνουσία.
Για το AIDS έχουν γραφτεί πολλά και το μόνο που αναφέρω είναι ότι μεταδίδεται με το αίμα, το σπέρμα, το γάλα και τα κολπικά υγρά.


.........................................................1-AIDS
Ένας άλλος ιός που μεταδίδεται σεξουαλικά, είναι ο ιός του έρπητα.
Ο τύπος Ι είναι ο γνωστός έρπης που εμφανίζεται στα χείλη και το στόμα.
Ο τύπος ΙΙ είναι αυτός που εμφανίζεται στα γεννητικά όργανα.
Μεταδίδονται με επαφή του δέρματος της περιοχής και των βλεννογόνων.
Και οι δύο μπορούν να βρεθούν και στα δύο.
...................................................... 2-Έρπης χειλέων
 



.............................................3-4Έρπης γεννητικών οργάνων
.

Ένας άλλος ευρύτατα διαδεδομένος ιός είναι ο ιός HPV. Αυτός έχει πάνω από 100 στελέχη και μεταδίδεται και αυτός με την σεξουαλική επαφή.
Η πιο γνωστή, καλοήθης και εμφανής εκδήλωση του, είναι τα γνωστά οξυτενή κονδυλώματα. Αυτά μπορούν να εμφανιστούν εκτός από τα γεννητικά όργανα και στον πρωκτό ή και την στοματική κοιλότητα.
Ορισμένα από τα άλλα στελέχη του, σε ΣΠΑΝΙΕΣ περιπτώσεις ,ευθύνονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς κυριολεκτώντας ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.Ο καρκίνος αυτός είναι πρώτος καρκίνος που διαπιστωμένα πλέον οφείλεται στον ιό HPV και αυτός που πρώτος έκανε αυτή την διαπίστωση πήρε το φετινό βραβείο Νόμπελ. Ευτυχώς τις περισσότερες φορές υπάρχει αυτοϊαση και δεν γίνεται καν αντιληπτή η μόλυνση από τον ιό.

Ήδη με τον έγκαιρο εμβολιασμό των κοριτσιών υπάρχει πλήρης προφύλαξη από τα στελέχη που προκαλούν τα οξυτενή κονδυλώματα και πάνω από 70% προφύλαξη από τα επικίνδυνα στελέχη που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

 
5-6Κονδυλώματα πέους και περιπρωκτικής περιοχής

.......................... 7-Κονδυλώματα στοματικής κοιλότητας

.

Η βλεννόρροια και η σύφιλης είναι στους περισσότερους γνωστό ότι μεταδίδονται σεξουαλικώς.
Αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι σεξουαλικώς μπορεί να μεταδοθεί και η ηπατίτις Α από τα κόπρανα και το στόμα, ενώ η ηπατίτιδα Β με το αίμα το σάλιο, τα κόπρανα και τα ούρα.

...................................................8-9-Βλεννόρροια




.....................................................10-11-Σύφιλη
.

Ας μην ξεχνάει κανείς ότι ο πρωκτός άλλα και το στόμα μας βρίθουν μικροβίων.
Αντίθετα ο κόλπος των γυναικών διαθέτει το κολποβακτηρίδιο που φροντίζει να τον διατηρεί καθαρό και υγιή. Όμως τριχομονάδες, χλαμύδια ,κόκκοι ή μύκητες μπορούν να δημιουργήσουν μια κολπίτιδα μετά από μια απρόσεκτη επαφή.
Αντίστοιχα στον άνδρα μπορεί να υπάρχει μια σαπροφυτική ουρηθρίτιδα ή και προστατίτιδα. Δεν αναφέρω μερικά άλλα σπανιότερα ή μικρότερης σημασίας σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
.

..........................................121-Μύκητες

.................................................13-Ψώρα

.

Όλα αυτά δεν γράφονται για να προκαλέσουν φοβίες και αποχή από το σεξ ούτε να οδηγήσουν τους έφηβους ενάντια στην φύση, στις προτεσταντικές ανοησίες με τα δακτυλίδια αγνότητας ή ακόμα χειρότερα στο να γίνουν κτηματομεσίτες στο Βατοπέδιο !
Βέβαια μπορεί να είναι πιο ευχάριστο να τρέχεις με μοτοσικλέτα χωρίς κράνος και ο αέρας να σου χαϊδεύει το κεφάλι, αλλά όταν ξέρεις ότι αν δεν σκοτωθείς το λιγότερο που μπορείς να πάθεις είναι το βρεθείς στο ΚΑΤ και σε ράντζο, τότε φοράς κράνος και δεν σταματάς να καβαλάς την μηχανή σου.
Γι΄ αυτό λοιπόν είναι τελείως διαφορετικό το να απολαμβάνει κανείς την σεξουαλική του ζωή με όποιο τρόπο του αρέσει λαμβάνοντας τις προφυλάξεις που χρειάζονται, ενημερωμένος για το τι πρέπει να αποφεύγει, από το να θεωρεί ότι η πλασματική εικόνα που βλέπει σε ένα πορνό είναι και σωστός οδηγός σεξουαλικής συμπεριφοράς.




.

Μάγκι Πάλεϋ Το βιβλίο του πέους Β΄Έκδοση Αλεξάνδρεια 2005
Νίκος Πλατής Ουαλικό Λεξικό του Σεξ Κέδρος 2007
Πιέρ Λούυς Εγχειρίδιον Κοσμιότητος Ερατώ 1997
Καρλχαϊντς Ντέσνερ Σεξουαλικότητα και Χριστιανισμός Μαύρη Λίστα 1999
Νέτα Σοφία Η σεξουαλική μοναξιά της Ελληνίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1-12-97
atheofobos2

Pages