Ούτε ένας δεν υπάρχει που να κάνει το καλό, κανείς, όλοι μαζί διεφθάρησαν - Point of view

Breaking

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε ένας δεν υπάρχει που να κάνει το καλό, κανείς, όλοι μαζί διεφθάρησαν"Όλοι εξέκλιναν, όλοι μαζί διεφθάρησαν, δεν υπάρχει κανείς που να κάνει το καλό, ούτε ένας." Ψαλμός 14:3
Εφτά πράγματα που μισεί ο Θεός: (Παροιμίες 6:16-19) Υπερήφανη ματιά Γλώσσα που λέει ψέματα Χέρια που χύνουν αθώο αίμα Καρδιά που κάνει πονηρά σχέδια Πόδια που τρέχουν να κάνουν το κακό Ψευδομαρτυρία Αυτόν που φέρνει προβλήματα ανάμεσα σε αδέρφια
Πράγματα που σιχαίνεται ο Κύριος: (Δευτερονόμιο 18:10-12) Αυτόν που ασκεί δαιμονολατρεία (ανθρωποθυσίες) Αυτόν που ασκεί μαντεία Αυτόν που ασκεί μαγεία Αυτόν που προλέγει τα μέλλοντα (ωροσκόπια, φλυτζάνι, χαρτιά, ταρώ κλπ) Αυτόν που εκτοξεύει κατάρες Αυτόν που είναι μέντιουμ ή πνευματιστής (επικοινωνεί με πνεύματα, δαιμόνια) Αυτόν που καλεί πνεύματα νεκρών (νεκρομαντεία) Δεκατρείς διαστροφές που βγαίνουν από την ανθρώπινη καρδιά:
(Μάρκος 7:21-22) κακές σκέψεις σεξουαλική ανηθικότητα, πορνείες κλοπές φόνοι μοιχείες πλεονεξίες πονηρίες δόλος ακολασία φθόνος βλασφημία αλαζονεία αφροσύνη Στην εποχή μας, όλα είναι σχετικά. Το κυρίαρχο σύνθημα είναι κάνε αυτό που αισθάνεσαι, κάνε αυτό που σ΄ αρέσει χωρίς ενδοιασμούς και άσχετα αν αυτό είναι σωστό ή όχι. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι να "περνάμε καλά", χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες ή την ορθότητα των πράξεών μας. Έτσι κι αλλιώς, "σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι". Όμως παρόλο που κάνουμε "αυτό που μας αρέσει", η ζωή μας είναι άδεια, χωρίς νόημα και σκοπό.
Δεν είναι; Η αμαρτία μας έχει χωρίσει από τον Θεό. Και χωρίς τον Θεό στη ζωή μας, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε ευτυχισμένοι, ούτε ολοκληρωμένοι σαν προσωπικότητες. Και όταν έρθει το τέλος θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την δίκαια κρίση του Θεού. Αλλά, υπάρχει ελπίδα. Ο Ιησούς Χριστός, είναι η ελπίδα μου, και η δική σου.

Η Αγία Γραφή κάνει μια διάγνωση για την ανθρώπινη καρδιά. Πάσχει από μια ασθένεια που ονομάζεται αμαρτία. Πρόκειται για μια εσωτερική πνευματική στάση ανταρσίας ενάντια στον Θεό, που εκφράζεται με πράξεις ανυπακοής. Όλοι μας υποφέρουμε από αυτή την ασθένεια που είναι μοιραία αν δεν αντιμετωπιστεί. Έχει τρεις διαφορετικές συνέπειες στη ζωή μας:
πρώτον, εσωτερικός πνευματικός θάνατος, ή αποχωρισμός από τον Θεό δεύτερον, φυσικός θάνατος του σώματος και τρίτον, αιώνιος αποχωρισμός από την παρουσία του Θεού. Ο Μεσσίας ήρθε για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Αναμάρτητος ο ίδιος, πήρε τις αμαρτίες μας επάνω Του, πέθανε αντί για μας, και αναστήθηκε από τους νεκρούς, έτσι ώστε να μπορούμε κι εμείς να συγχωρεθούμε και να έχουμε αιώνια ζωή. Η προσφορά σωτηρίας του Θεού στην Καινή Διαθήκη είναι μια προσφορά στο άτομο. Δεν βασίζεται στην εθνικότητα ή σε κάποιο "κληρονομικό δικαίωμα", σε θρησκευτικές τελετές ή καλά έργα, αλλά έρχεται μόνο μέσον της προσωπικής πίστης στο λυτρωτικό έργο του Μεσσία. Για να δεχτούμε τη προσφορά του Θεού και να λάβουμε σωτηρία θα πρέπει:

  • να αναγνωρίσουμε τις αμαρτίες μας και να μετανοήσουμε (να απομακρυνθούμε απο την αμαρτία)
  • να πιστέψουμε ότι ο Ιησούς πέθανε για μας και αναστήθηκε ξανά
  • να δεχθούμε, μέσον της πίστης, τον αναστημένο Ιησού σαν προσωπικό Σωτήρα, δημόσια να ομολογήσουμε τον Ιησού σαν Κύριο.
Όταν λάβουμε τον Ιησού σαν Σωτήρα και Κύριο, έρχεται να κατοικήσει στις καρδιές μας και μας δίνει αιώνια ζωή και τη δύναμη να ζήσουμε μια ζωή δικαιοσύνης και νίκης απέναντι στην αμαρτία.


"Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος, η λίμνη της φωτιάς, κι όποιος δε βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο της ζωής ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς." Αποκ. 20:15

"Σ΄ όσους όμως Τον δέχτηκαν και πίστεψαν σ΄ Αυτόν έδωσε το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού." Ιωάννης 1:12
via

Σελίδες