Το chatting βοηθά τους ψυχολογικά απομονωμένους - Point of view

Εν τάχει

Το chatting βοηθά τους ψυχολογικά απομονωμένους



Ο διαδικτυακός διάλογος (online forum chatting) βοηθά ψυχολογικά απομονωμένα και δυστυχισμένα άτομα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ανέλυσαν 14 διαφορετικές μελέτες σχετικές με τους νέους και την επιρροή του διαδικτύου σε αυτούς. 

chatting2

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης τονίζουν ότι στο διαδίκτυο εγκυμονούν «σημαντικοί κίνδυνοι» για τους νέους αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα διαδικτυακής «ψυχολογικής βίας» και περιπτώσεις νέων που έβλαψαν τον εαυτό τους επηρεασμένοι αρνητικά από το διαδίκτυο.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι τα διάφορα διαδικτυακά φόρα βοηθούν σημαντικά απομονωμένα άτομα καθώς και συναισθηματικά «ευάλωτους» νέους.



Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, σε πολλές περιπτώσεις η ψυχολογική στήριξη που λαμβάνουν και η σύνδεση με άλλους ανθρώπους που επιτυγχάνουν απομονωμένα άτομα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ τους βοηθά σημαντικά να κοινωνικοποιηθούν και τελικώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο καθηγητής Κιθ Χάουτον, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και άλλων ηλεκτρονικών μέσων μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή αυτοκτονιών και στην ευρύτερη ψυχολογική στήριξη των νέων ανθρώπων».

via

Pages