Κράτος αρχινταβατζής - Point of view

Εν τάχει

Κράτος αρχινταβατζής




Απορώ ποιος εγκληματικά νοσηρός εγκέφαλος το σκέφτηκε και ποιοι ανόητοι το υιοθέτησαν και μάλιστα προχωρούν και σε νομοθέτηση.
Ποιος αναίσθητος ηλίθιος ,μετατρέπει στα μάτια του κόσμου το ελληνικό κράτος στον χειρότερο εκβιαστή τοκογλύφο.

Αναφέρομαι στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, αν ένας  φορολογούμενος πολίτης, αδυνατεί να πληρώσει τους  πολλαπλούς μνημονιακούς φόρους  ή να πουλάει κάποιο ακίνητο του για να ξεπληρώσει ή να το παραχωρεί στο κράτος και να συμψηφίζει τα χρέη του!

 Έρχεται λοιπόν το ανάλγητο κράτος και σου επιβάλλει τα χαράτσια, τα ΦΑΠ, τους φόρους αλληλεγγύης, τις έκτακτες φορολογίες και παράλληλα σου κόβει στην καλύτερη περίπτωση στο μισό  μισθούς και συντάξεις και στη χειρότερη σε αφήνει άνεργο.

Αδυνατείς και λογικά ,να ανταποκριθείς στις  νέες σου υποχρεώσεις, οι οποίες σημειωτέον δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων δικών σου κακών επιλογών και εκτιμήσεων ούτε κάποιο άνοιγμα με οικονομικό ρίσκο και βρίσκεσαι κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Το κράτος όμως αντί για κατανόηση και ελαστικότητα απέναντι στο δράμα χιλιάδων  συμπολιτών μας τι κάνει; Τι λύση  εμφανίζει;

Να σου πάρει το σπίτι, το ακίνητο ή το χωράφι ώστε και τους ...λογαριασμούς σου με την εφορία να κλείσεις και να απαλλαγείς από περιουσιακά στοιχεία που ...μόνο μπελάδες σου δημιουργούν!

Δοξάστε τους!

Το σπίτι που απέκτησες  με κόπους μιας ζωής να το  δωρίσεις στο κράτος για να ισοφαρίσεις τους φόρους που σου επέβαλλε το ίδιο κράτος  και το οποίο βούλιαξαν οι φωστήρες πολιτικοί με τις επιλογές τους.

Το σπίτι ή το εξοχικό ή το χωραφάκι που κληρονόμησες από τους γονείς σου οι οποίοι  με τη σειρά τους δούλεψαν μια ζωή για να αφήσουν κάτι στο παιδί τους, καλείσαι τώρα να το πουλήσεις (σε ποιόν άραγε; ξέρει κανείς κάποιον που αγοράζει σήμερα και σε ποια τιμή;) ή να το χαρίσεις στο κράτος για να καθαρίσεις με τα χαράτσια.

Τα δικάσου παιδιά δεν θα χρειαστεί να κληρονομήσουν  τίποτα κι έτσι δεν θα μπουν στα βάσανα της ιδιοκτησίας!

Αυτό όμως δεν είναι κράτος δικαίου αλλά ένας τοκογλύφος χειρότερος και από τους φοροεισπράκτορες επί Τουρκοκρατίας. Εκείνοι  τουλάχιστον έπαιρναν το 10% της παραγωγής και ξεμπέρδευαν. Με τούτους εδώ  πως ξεμπερδεύουμε; Και φαντάσου να έχεις γλιτώσει από τράπεζες, εισπρακτικές  για τα δάνεια σου,  από τις οποίες θεωρητικά σε προστατεύει το κράτος, για να σου το πάρει στο τέλος αυτό, αποδεικνύοντας  στην πράξη ποιος είναι ο μεγαλύτερος νταβατζής!

Και άντε μας πήραν το χωραφάκι, το δυαράκι, το εξοχικό. Αναρωτιέμαι τι θα τα κάνουν; Θα τα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ και θα τα πουλήσουν;

Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές που ζούμε όλοι μας ,θα μπορούσαμε να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Όμως τώρα η κατάσταση είναι μόνο για κλάματα  και οργή που ξεχειλίζει.
via

Pages