11 τρόποι να απλοποιήσεις τη ζωή σου - Point of view

Εν τάχει

11 τρόποι να απλοποιήσεις τη ζωή σου





«Η απλότητα είναι η απόλυτη κομψότητα» – Leonardo Da Vinci

Η ζωή είναι πραγματικά αρκετά απλή, αλλά εμείς επιμένουμε στο να την κάνουμε πολύπλοκη. Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να την απλοποιήσετε:

Μάθε από το παρελθόν και στην συνέχεια φύγε από εκεί!


Τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να σε διδάξουν για να δημιουργήσεις ένα θαυμάσιο μέλλον, όχι να σε κάνουν να το φοβάσαι. Μην κουβαλάς τα λάθη μαζί σου. Αντ’ αυτού, τοποθέτησε τα κάτω από τα πόδια σου και χρησιμοποίησε τα ως εφαλτήρια. Αν είναι καλό, είναι υπέροχο. Αν είναι κακό, είναι εμπειρία. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή, έχει να κάνει με το πόσα έχεις μάθει και πόσο μακριά έφτασες για να βρίσκεσαι εκεί.

Συγκεντρώσου σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό.


Προσδιόρισε τι είναι πιο σημαντικό για εσένα. Εξάλειψε όσα περισσότερα μπορείς από τα υπόλοιπα. Καθόλου χαμένος χρόνος, καμία μετάνοια.

Συγκεντρώσου στο να είναι δημιουργικός, όχι να είσαι απασχολημένος.


Μην κάνεις απλά πράγματα, κάνε τα σωστά πράγματα. Τα αποτελέσματα είναι πάντα πιο σημαντικά από τον χρόνο που χρειάστηκαν για να επιτευχθούν. Σταμάτα και αναρωτήσου αν αυτό στο οποίο εργάζεσαι αξίζει τον κόπο. Σε φέρει στην ίδια κατεύθυνση με τους στόχους σου; Μην καταπιάνεσαι με δουλειές του ποδαριού, ακόμα και με αυτές που φαίνονται επείγουσες, εκτός και αν είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Δώσε ότι θέλεις να λαμβάνεις.


Παίρνεις το καλύτερο από τους άλλους και κάθε κατάσταση, όταν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Ξεκίνα να ασκείς αυτό τον χρυσό κανόνα. Αν θέλεις αγάπη, δώσε αγάπη. Αν θέλεις φίλους, γίνε φιλικός. Αν θέλεις χρήματα, δώσε αξία. Λειτουργεί. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Σταμάτα να είσαι τα πάντα για όλους.


Μην προσπαθείς να είσαι φίλος με όλους. Καλλιέργησε στενότερες σχέσεις με λιγότερους ανθρώπους. Επικεντρώσου στο να είσαι τα πάντα για κάποιον. Το να βοηθάς και να ευχαριστείς τους πάντες, είναι αδύνατο. Αλλά το να κάνεις ένα πρόσωπο να χαμογελάσει, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Ίσως όχι ολόκληρο τον κόσμο, αλλά τον δικό του κόσμο σίγουρα. Περιόρισε την εστίαση σου και να είσαι ο εαυτός σου.

Κάνε αυτό που η καρδιά σου ξέρει ότι είναι σωστό.


Σταμάτα να κάνεις ανήθικα πράγματα απλά επειδή μπορείς. Ξεκίνα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και όλους τους άλλους. Μην κλέβεις. Να είσαι πιστός. Να είσαι ευγενικός. Κάνε το σωστό! Πρόκειται για έναν λιγότερο περίπλοκο τρόπο για να ζήσεις. Η ακεραιότητα είναι η ουσία όλων των επιτυχημένων πραγμάτων. Όταν σπας τους κανόνες της ακεραιότητας, προκαλείς σοβαρές επιπλοκές στην ζωή σου. Κράτα τη ζωή απλή και ευχάριστη κάνοντας αυτό που η καρδιά σου ξέρει ότι είναι σωστό.

Οργάνωσε τον χώρο σου.


Ξεκίνα να καθαρίζεις την ακαταστασία. Ξεφορτώσου τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και στη συνέχεια οργάνωσε ότι έχει απομείνει. Το να κρατάς τον χώρο που ζεις και που εργάζεσαι οργανωμένο, είναι ζωτικής σημασίας. Αν έχεις έναν ακατάστατο χώρο, αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό και αγχωτικό. Ένας καθαρός χώρος είναι σαν ένας κενός καμβάς – είναι διαθέσιμος για να δημιουργήσεις κάτι μεγάλο.

Να είσαι αποτελεσματικός.


Σταμάτα να είναι αναποτελεσματικός επειδή πάντα το έκανες με αυτό τον τρόπο. Αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτό που παίρνεις. Πολλές φορές ζούμε με απρογραμμάτιστα, πολύπλοκα συστήματα ζωής απλώς και μόνο επειδή δεν τους έχουμε δώσει και πολύ σκέψη. Αντ’ αυτού, εκσυγχρόνισε την ζωή σου βρίσκοντας καλύτερους τρόπους να διαχειρίζεσαι συνηθισμένες εργασίες. Εστίασε σε ένα σύστημα κάθε φορά (το σύστημα καθαριότητας, τα θελήματα, τις εργασίες σου, τα email σου, κτλ) και προσπάθησε να το κάνεις απλούστερο, αποτελεσματικό και λογικό. Στη συνέχεια, αφού το έχεις τελειοποιήσει, επέμεινε σε αυτό.

Άσε να πράγματα να είναι λιγότερο από τέλεια.


Χαμογέλα με την κάθε ευκαιρία – όχι επειδή η ζωή είναι εύκολη ή ακριβώς όπως την περίμενες, αλλά επειδή επιλέγεις να είσαι χαρούμενος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που δεν έχεις. Πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι τέλεια, ότι οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και ότι εσύ δεν είσαι τέλειος. Και αυτό είναι εντάξει, επειδή ο αληθινός κόσμος δεν ανταμείβει την τελειότητα. Ανταμείβει τους ανθρώπους που κάνουν ΚΑΛΑ πράγματα. Και ο μόνος τρόπος για να κάνεις ΚΑΛΑ πράγματα, είναι να είσαι ατελής το 99% του χρόνου.

Άφησε τα περιττά δράματα για αυτούς που τα δημιουργούν.


Ποτέ μην δημιουργείς περιττά δράματα και μην περιβάλλεις τον εαυτό σου με αυτούς που τα δημιουργούν. Επέλεξε φίλους για τους οποίους είσαι υπερήφανος που γνωρίζεις, ανθρώπους που θαυμάζεις, που σε αγαπάνε και σε σέβονται – ανθρώπους που κάνουν τη μέρα σου λίγο πιο φωτεινή απλά με το να βρίσκονται εκεί. Μην απομακρύνεσαι από αρνητικούς ανθρώπους, ΤΡΕΞΕ! Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να περνάς το χρόνο σου με ανθρώπους που ρουφάνε την ευτυχία από μέσα σου.

Ξέχνα τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι και θέλουν για σένα.


Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι απλά το να μην νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Μερικές φορές χρειάζεται να βγεις έξω, να πάρεις λίγο καθαρό αέρα και να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου το ποιος είσαι και τι θέλεις να γίνεις. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την καρδιά σου. Πάρε ρίσκα. Μην δέχεσαι απλά τις ασφαλείς και εύκολες επιλογές επειδή φοβάσαι το τι θα σκεφτούν οι άλλοι ή επειδή φοβάσαι το τι μπορεί να γίνει. Αν το κάνεις, τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ. Μην αφήσεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Δεν είναι.
via

Pages