Σούσι χωρίς ωμό ψάρι - Point of view

Εν τάχει

Σούσι χωρίς ωμό ψάρι



Αν σε εντυπωσιάζουν οπτικά τα μικρά ρολά σούσι, αλλά δε σου αρέσει το ωμό ψάρι, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου τυλίγοντας τα υλικά της αρεσκείας σου. Δε θα χρειαστείς περισσότερο από δέκα λεπτά για να ετοιμάσεις τις πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες σου. Δες δύο ιδέες για χορτοφαγικό σούσι.
Τι θα χρειαστείς:
  • Τετράγωνες φέτες από μαλακό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (σίκαλης ή ολικής άλεσης)
  • Ένα βαζάκι πάστα ελιάς
  • 1-2 καρότα κομμένα σε ραβδάκια
  • Μία κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά, επίσης κομμένες σε ραβδάκια
  • Λίγο αγγούρι, κομμένο κατά τον ίδιο τρόπο (μαζί με τη φλούδα)
  • Μαλακό λευκό τυρί που αλείφεται
  • Οδοντογλυφίδες
Πώς θα το κάνεις:
Ακούμπησε μια φέτα ψωμιού επάνω σε ένα ξύλο κοπής και άλειψέ την με πάστα ελιάς. Στη μία άκρη της βάλε 2-3 ραβδάκια καρότο και 2-3 ραβδάκια αγγούρι και άρχισε να την τυλίγεις σφικτά προσέχοντας να μην ξεχειλίσουν τα υλικά (τα ραβδάκια λαχανικών θα τα τοποθετήσεις παράλληλα με την πλευρά που θα τυλίξεις). Μόλις τελειώσεις το δίπλωμα, πάτησε καλά την άκρη του να κολλήσει και κάρφωσε από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε άκρη του ρολού για να μην ξεδιπλωθεί. Πάρε ένα μαχαίρι, κόψε το ρολό στη μέση και τοποθέτησε τα δύο κομμάτια όρθια στην πιατέλα (άσε την οδοντογλυφίδα καρφωμένη στη βάση κάθε ρολού, για να μην ξεδιπλώσει).
Πάρε την επόμενη φέτα και άλειψέ τη με το μαλακό τυρί της αρεσκείας σου. Στη μία άκρη της θα βάλεις αυτή τη φορά 2-3 ραβδάκια κόκκινη πιπεριά και 2-3 πράσινη. Τύλιξε το ψωμί με τον ίδιο τρόπο και ακολούθησε τα προηγούμενα βήματα για το σερβίρισμα. Κανόνισε την ποσότητα για τα ρολάκια ψωμιού ανάλογα με τον αριθμό των συνδαιτυμόνων σου.
* Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τις φέτες με οποιοδήποτε υλικό σου αρέσει, ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα ή μαρμελάδα για γλυκιά γεύση. Φαντασία να έχεις και μπορείς να φτιάξεις όσες σούσι νοστιμιές θέλεις.
via

Pages