Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ - Point of view

Εν τάχει

Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ






Ακολουθεί η ιστορία της αδελφής μας Λίνας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ. Παραθέτω την ιστορία έτσι όπως μου την έστειλε η αδελφή μας. Στο τέλος της ιστορίας παραθέτω και το ηλεκτρονικό μήνυμα σε φωτογραφία.



Στο ονομα του Αλλαχ, του Παντελεημονος, του Πολυεσπλαχνου
Ειρηνη, ελεος, και η ευλογια του Θεου μαζι σας.
 Με την βοηθεια του Θεου, θα ηθελα να σας πω την ιστορια πως εγινα μουσουλμανα και τι σημαινει η θρησκεια μου, το Ισλαμ για μενα.
Το ονομα μου εινα Λινα και ειμαι Ελληνιδα, νεα μουσουλμανα. Για εμενα ο Θεος, απο τοτε που ημουν παιδι, ηταν ο Αγιος Πατερας μας, ειχα ενα βαθυ, δυνατο συναισθημα, αγαπης, στοργης. Θυμαμαι παντα τον εαυτο μου, να ζηταει στις προσευχες μου να με οδηγησει στον δικο του δρομο.
Σαν πρωην Ορθοδοξη, διδαχτηκα απο την πολυαγαπημενη μου οικογενεια, πως να ειμαι καλη Χριστιανη, αλλα κατι βαθια μεσα στην καρδια μου, μου ελεγε οτι τα περισσοτερα απο αυτα ηταν λανθασμενα, ηταν ψευτικα.
Την προσευχη μου, προτιμουσα να την κανω στο σπιτι, παρα στην εκκλησια και τωρα ως μουσουλμανα, ο Θεος μου επιτρεπει να πηγαινω στο Τζαμι, αλλα ειναι καλυτερο την καθημερινη μου προσευχη να την κανω στο σπιτι.
Την εξομολογηση, πραγματικα την ενιωθα σαν μια κουβεντα, ποτε δεν ενιωσα στην καρδια μου οτι ενας καλος, πιστος ιερεας θα ηταν ικανος να με συγχωρεσει.
Στην ηλικια των 20, πηγα να εξομολογηθω για πρωτη φορα στην εκκλησια, για να συγχωρεθουν τα αμαρτηματα μου. Πρωτα, χωρις κανενας να μου το πει, απλα ενιωσα οτι ηταν το σωστο, προσευχηθηκα στον Θεο, και μετα μιλησα στον ιερεα, αλλα ποτε σεν ενιωσα ανετα.
Ο ιερεας μου ειχε πει, οτι το μονο που μπορουσε να κανει, ειναι να προσευχηθει για εμενα, για να με συγχωρεσει ο Θεος, αλλα και αυτο ακομα ηταν αβεβεαιο οτι με την βοηθεια του ιερεα οτι θα συγχωρενομουνα, μονο εαν ηθελε ο Θεος θα συγχωρενομουνα, και θα το ενιωθα μεσα στην καρδια μου.
Τι λεει το Ισλαμ: Ακριβως το ιδιο, οτι μονο ο Θεος, μπορει να σε συγχωρεσει και κανενας αλλος, και ο Θεος, δεν χρειαζεται διαμεσολαβητη.
Προσκυνωντας και προσευχομενη μπροστα στις εικονες, για μενα τα ατομα που αποκαλουν αγιους, δεν σημαινε κατι, παντα ελεγα οτι μονο ο Θεος ειναι Αγιος, και κανενας αλλος, απλα αυτα τα ατομα ειναι πολυ καλοι θρησκευομενοι, που αγαπουσαν πολυ τον Θεο, και προτιμησαν να δωσουν την ζωη τους για τον Θεο, πραγματικα ποσο καλο παραδειγμα ειναι αυτο, εαν καποιος διαβασει μια βιογραφια αυτων των ανθρωπων, ποτε δεν αποκαλεσαν τους εαυτους τους αγιους, μονο τον Θεο.
Σας παρακαλω, επιτρεψτε μου να σας πω ενα περιστατικο, 1 μερα, εκλεγα τοσο πολυ μπροστα απο την εικονα, γιατι μια εσωτερικη φωνη, μου ελεγε οτι ειναι αμαρτια να προσκυναω εικονες, απο την αλλη σκευτομουνα, το πως εχω αναθρεφτει, και οτι θα ημουν ανυπακουο παιδι στα ματια των γονιων μου.
Οταν εβλεπα τους μουσουλμανους, να προσευχονται, και ποσο βαθια θρησκευομενα ατομα ητανε, ενιωθα ποσο αληθινη ηταν η πιστη τους. Ενιωθα ευτυχισμενη, χωρις να ξερω το γιατι, νομιζα οτι ηταν παιδικο συναισθημα και το αφησα.
Τα χρονια περασαν, και το 2004 κατι ξεκινηζε να αλλαζει. Στην δουλεια μου καθημερινα συναναστρεφομαι με πολλους πολλους ανθρωπους, ετσι για 2 ολοκληρα χροναι ειχα, επαφη με γεννημενες μουσουλμανες, σας παρακαλω, μην νομιζετε, ποτε απο μονες τους δεν μου μιλησαν για το Ισλαμ.
Αλλα καθε φορα που τις εβλεπα ξανα ενιωθα το συναισθημα της ευτυχιας που αγγιζε την καρδια μου, την ψυχη μου. Μπορει καποιος να πει οτι ηταν πολυ καλα ατομα, αλλα δεν ηταν μονο αυτο, ενιωθα πολυ κοντα σε αυτες. Ετσι ξεκινησα να κανω ερευνα για την Ορθοδοξια- Ισλαμ.
Ειχα το δικαιωμα να ψαξω και να μαθω για την προηγουμενη μου θρησκεια, και επειτα για το Ισλαμ, αλλα οσες προσπαθειες και να εκανα, παντα το Ισλαμ, μου εδινε, για καθε ερωτηση, συγκεκριμενη, λεπτομερη, καθαρη απαντηση.
 Το 2008, ο Θεος, μου εφερε στον δρομο μου, ενα πολυ καλο, ατομο, γεννημενο μουσουλμανο.
Πραγματικα απο τοτε, ο Θεος, αρχιζε και ανοιγε τον δρομο μου. Μια μερα, εντελως τυχαια, συναντησα μια μουσουλμανικη οικογενεια, ηταν οι 2 κορες, και η μητερα τους. Βρηκα την ευκαιρια να τους ρωτησω κατι για το Ισλαμ, αλλα δυστυχως δεν ηξεραν πως μπορουσαν να με βοηθησουνε.
Και ποτε δεν προκειται να ξεχασω την μητερα τους, παρ’ολο που δεν ηξερε Αγγλικα, ηρθε κοντα μου, με κοιταγε με τρυφεροτητα βαθια μεσα στα ματια, μου χαιδεψε στοργικα το δεξι μου μαγουλο και τα ματια της γεμισαν με δακρυα, χωρις να πει μια λεξη, εφυγε.
Δοξα τον Θεο, ο Θεος με βοηθησε και γνωρησα καλους μουσουλμανους, που μου εδωσαν το Ιερο Κορανι, και βιβλια, αλλα η ευτυχια μου πολυ γρηγορα μετατραπηκε σε δυστυχια. 2 φιλες μου, ειπαν τα παντα στους γονεις μου, οτι θελω να γινω μουσουλμανα, και τα επομενα 3 χρονια, ειχα πολλες πολλες δυσκολιες, απειλες, με καταριοντουσταν, μου μιλουσαν και μου συμπεριφεροντουσταν πολυ πολυ ασχημα.
Μου πηραν τα βιβλια μου, για λιγο χρονικο διαστημα το διαβατηριο μου, μετα απο λιγους μηνες μου το ξαναεπριστρεψανε. Εκανα οτι καλυτερο μπορουσα για να εχω γαληνη μεσα στο σπιτι μου.
Ετσι, στις 15/03/2010, ειπα κρυφα την Σαχαντα μου, ποτε δεν προκειται να ξεχασω το συναισθημα, γεννηθηκα ξανα, ενιωσα την καρδια μου, την ψυχη μου, τοσο τοσο καθαρες και αγνες.
Πριν λιγες ημερες, οι γονεις μου βρηκαν το Ιερο Κορανι και βιβλια που αναφεροντουσταν στην ζωη του Προφητη μας Μοχαμμεντ ( ειρηνη και ευλογια σ’αυτον). Για δευτερη φορα ειπα στην οικογενεια μου, ποσο αγαπω το Ισλαμ, οτι το Ισλαμ ηταν πιο κοντα σε μενα, και οτι ηταν δικη μου αποφαση, κανεις δεν με πιεσε να γινω μουσουλμανα.
Η μητερα μου επαθε νευρικο κλονισμο, δεν μπορουσα να πιστεψω οτι ξανα οι γονεις μου, θα μου συμπεριφεροντουσταν και θα μου μιλουσαν τοσο τοσο ασχημα.
Μετα απο πολλες ντουα, απο μουσουλμανους και τους περισσοτερους χωρις να τους ξερω προσωπικα, και τους λεω ενα βαθυ ευχαριστω και μετα απο τις δικες μου προσευχες, ο Θεος με βοηθησε μεσα σε μια εβδομαδα να εχω ξανα γαληνη μεσα στο σπιτι μου, και να σταματησουν οι μεγαλες φασαριες.
Με δεχτηκαν, αλλα ντρεπονται για μενα, αλλα πραγματικα δεν με απασχολει, γιατι δεν ειμαι κανενας εγκληματιας, προσπαθω να αγαπω τον Θεο, και να ειμαι σωστη πιστη του, γιατι του χρωσταω ολη την ζωη και την υπαρξη μου.
Αλλα πιστευω οτι ολα αυτα, ηταν τεστ απο τον Θεο, τιποτα δεν θα γινοτανε, εαν ο Θεος δεν επετρεπε να συμβει.
Ειμαι πολυ περηφανη που ειμαι μουσουλμανα, παντα ευχαριστω τον Θεο, που με βοηθησε και ηρθα στον δρομο του, τελευταια ευχαριστω τον Θεο, που εχω λιγους και καλους μουσουλμανους στο πλευρο μου, ο Θεος να σας ευλογει.



Ακολουθεί η ιστορία της αδελφής μας Νικης για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ. Παραθέτω την ιστορία έτσι όπως μου την έστειλε η αδελφή μας. Στο τέλος της ιστορίας παραθέτω και το ηλεκτρονικό μήνυμα σε φωτογραφία.
Σαλαμ Αλεκουμ Αχμεντ,
Ειμαι η Νικη, Ελληνιδα μεγαλωσα σε ορθοδοξη οικογενεια. Ασπαστικα το Ισλαμ στις 11/09/2011, Αλχαμντουλιλά.
Το 1999 γνωρισα τον συζυγο μου Αχμεντ,ειναι απο το κουβειτ, μουσουλμανος(φοιτητες στο εξωτερικο). Τοτε δεν γνωριζα τιποτα για το ισλαμ.  Οταν μαζευομασταν με τη παρεα μας, χριστιανοι ορθοδοξοι και μουσουλμανοι, παντα εμεις οι χριστιανοι ξεκινουσαμε τη συζητηση περι θρησκειων. Και παντα οι φιλοι μας μουσουλμανοι απαντουσαν με απιστευτη σιγουρια και πιστη προς το ισλαμ, προς το κορανι.   Τοτε ηταν η πρωτη φορα που συνειδητοποιησα  οτι οι χριστιανοι πιστευουν πως θα πανε στο παραδεισο επειδη ο Χριστος σταυρωθηκε και αναστηθηκε… οτι ο Χριστος ηταν γιος του Θεου, οποτε θεανθρωπος. Ολα αυτα τα εμαθα απο τους φιλους μου τους Χριστιανους.
Αρχισα να προβληματιζομαι. Γεννηθηκαν μεσα μου πολλες ερωτησεις… Ρωτησα τον συζυγο μου για το ισλαμ. Κατεληξα, με βαση τη λογικη:  οτι Χριστιανοι και μουσουλμανοι πιστευουμε στον ιδιο Θεο, σε αυτον που επλασε τα παντα, οτι δεν υπηρξα ποτε χριστιανη ορθοδοξη, δεν αποδεχομαι την αγια τριαδα παρα μονο τον Θεο,οτι  ουδεποτε πιστεψα πως ο Χριστος ηταν κατι περισσοτερο απο προφητης και οτι ειναι αμαρτια να πιστευουμε πως ο Θεος εχει παιδια.  Εξακολουθουσα να πιστευω στην σταυρωση και στην ανασταση του Χριστου χωρις ωστοσο να πιστευω πως εχω τον παραδεισο στο τσεπακι μου…
Παντρευτηκαμε, διατηρωντας ο καθενας τη θρησκεια του. Η κορη μας εγινε μουσουλμανα(κοινη αποφαση πριν ακομα παντρευτουμε).  Ζουμε στο Λονδινο, τα χρονια περνουν, εγω “ψαχνομαι” και προβληματιζομαι ολο και περισσοτερο.Καποια στιγμη αποφασισα πως πρεπει να μελετησω τη δικη μου θρησκεια πρωτα. Ξεκινησα με την αγια γραφη, (ολα γνωστα). Οταν ξεκινησα να διαβαζω το κορανι (το 2008) μου εκανε απιστευτη εντυπωση το ποσο κατανοητο ειναι και οτι αναφερεται στα παντα!Συμφωνουσα με τη καθε προταση που διαβαζα.Δεν το διαβασα ομως ολο. Σταματησα σχεδον στην αρχη. Ο λογος?
 Πως ειναι δυνατον να ειναι αληθεια οτι, ο Χριστος δεν σταυρωθηκε και δεν αναστηθηκε? Και η διδαχη των δωδεκα αποστολων? Πως μπορω να δεχτω κατι τετοιο μονο και μονο επειδη το γραφει το κορανι? Εγω που νηστευω καθε χρονο 40 μερες για τα χριστουγεννα και 48 για το πασχα? 
Η εσωτερικη μου συγχυση δεν περιγραφεται! Ρωτησα τον συζυγο μου, ολους τους μουσουλμανους φιλους μου πως μπορει να εναι σιγουροι οτι ο Χριστος δεν σταυρωθηκε…Η απαντηση ολων ηταν κοινη”επειδη το γραφει το κορανι”. Μιλησα στον συζυγο μου, του εξηγησα πως σεβομαι το ισλαμ και αποδεχομαι εστω αυτα τα πρωτα κεφαλαια που διαβασα στο κορανι αλλα πρεπει να μαθω την αληθεια σχετικα με τον Χριστο.  Ο συζυγος μου μου ειπε πως το ισλαμ εχει τις απαντησεις για τα παντα και πως θα πρεπει να απευθυνθω σε καποιον θρησκευτικο.
Την ιδια χρονια μετακομισαμε στην Ελλαδα…Νεα αρχη στη ζωη μας, αναζητηση εργασιας, καμια μουσουλμανικη κοινοτητα στη Πατρα. Τα ερωτηματα παραμενουν αναπαντητα. Σταματησα να κανω το σταυρο μου και να νηστευω. Σταματησα να προσευχομαι σε αγιους, να πηγαινω εκκλησια και να ασπαζομαι εικονες. Προσευχομουν μονο στο Θεο, αλλα αυτο δεν μου ηταν αρκετο.
Τον Αυγουστο(2011) ταξιδεψα στο Κουβειτ. Εξηγησα στην οικογενεια μου εκει(η οικογενεια του συζυγου μου) πως εχω καποιες αποριες… και θελω να μιλησω με καποιον θρησκευτικο. Η απαντηση της πεθερας μου ηταν αξια θαυμασμου: “εγω ποτε δεν θα σου πρωτεινα κατι τετοιο επειδη ισως να με παρεξηγουσες, αλλα εφοσον εσυ το ζητας κανενα προβλημα”. Αυτο το αναφερα ως απαντηση ολων αυτων που θεωρουν οτι οσοι ασπαζονται το ισλαμ  καταπιεζονται ή τους γινεται πλυση εγκεφαλου.
Απευθυνθηκα σε μια επιτροπη παρουσιασης του ισλαμ. Μιλησα με εναν κυριο ο οποιος ειναι διδακτορας του ισλαμ. Στη πρωτη μας συναντηση ουσιαστικα μου εδωσε καποια βιβλια να διαβασω, το κορανι, τι ειναι το ισλαμ, η ζωη του Μοχαμεντ, ρασουλ Αλλαχ. 



Μου προτεινε να ξεκινησω με τον συντομο εικονογραφημενο οδηγο για την κατανοηση του Ισλαμ. Ετσι και εγινε.
Μολις ξεκινησα να διαβαζω τα θαυματα του κορανιου “εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου”. Καθολη τη διαρκεια του διαβασματος αυτου του μικρου βιβλιου η καρδια μου χτυπουσε ακαταπαυστα,ενοιωθα ενα τεραστιο βαρος στο στηθος μου, προσπαθουσα να κρατησω τα δακρυα μου. Μολις ολοκληρωσα το διαβασμα(αυτου του βιβλιου) αισθανθηκα εναν απεραντο θυμο.. Εκλαιγα και ηθελα να ουρλιαξω με ολη τη δυναμη της ψυχης μου “γιατι”? Γιατι μας εμαθαν να πιστευουμε σε ενα ψεμα? Γιατι διαλεξαν να παραπλανησουν τον κοσμο? Γιατι ολη αυτη η προπαγανδα γυρω απο το Ισλαμ?Μηπως επειδη η εκκλησια και οι παπαδες της αποφασισαν να βαλουν τις θεσεις τους και τη τσεπη τους πανω απο ολους μας και πανω απο το Θεο?
Με βαση τη λογικη για ακομα μια φορα κατεληξα επιτελους στην αληθεια. Κανενας ανθρωπος τον 14ο αιωνα δεν μπορει να γνωριζε ολα αυτα για τη δημιουργια του ανθρωπου, των βουνων…  Μονο ο Αλλαχ(ο ενας και μοναδικος Θεος). Το Ισλαμ ειναι η αληθινη θρησκεια,. Το Ισλαμ σε παραπεμπει να ψαξεις να βρεις τις απαντησεις σε οτι σε απασχολει σχετικα με τη πιστη στο Θεο. Το Ισλαμ δεν φοβαται, εχει τις απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα. Το ” πιστευε και μη ερευνα” δεν υφισταται!
Αλχαμντουλιλλαχ ξαναγεννηθηκα, ημουν τυφλη και ειδα. Τωρα νοιωθω μια απεραντη εσωτερικη γαληνη, αισθανομαι ευτυχισμενη που ο Αλλαχ εστειλε στο δρομο μου τον συζυγο μου που με τη κατανοηση του και τις συμβουλες του με βοηθησε να ανακαλυψω την αληθεια.
Δεν φανταζεστε ποσο ομορφο ειναι να αισθανεται καποιος ευλογημενος απο το Θεο. Αλχαμντουλιλλαχ
Νικη

Pages