Χαλάρωση;: αναπνευστική - μυϊκή - πνευματική - ολοκληρωμένη (α΄ & β΄) - Point of view

Εν τάχει

Χαλάρωση;: αναπνευστική - μυϊκή - πνευματική - ολοκληρωμένη (α΄ & β΄)





Ηχογραφημένη "άσκηση αναπνευστικής χαλάρωσης" με μουσική που προέρχεται από την διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=sSgPDK.... Κατ' αυτήν, οδηγείται σε χαλάρωση ο νους μαθαίνοντας απλά να ανασαίνει κανείς λίγο πιο ήρεμα και αργά. Η επιμήκυνση της εκπνοής, διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό συστημα και "χαλαρώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου" ("λειτουργία στα α- κύματα") βοηθώντας έτσι πολύ την "καταπολέμηση του στρες", πράγμα απαραίτητο για την υγεία, όπως μπορείτε να δείτε στην ειδική για την "αντιμετώπιση του στρες" ιστοσελίδα μου (http://lenahealth.blogspot.com).




Ηχογραφημένη άσκηση μυϊκής χαλάρωσης με μουσική που προέρχεται από τη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=U-Bjp7.... Κατ' αυτήν, μαθαίνει κανείς να χαλαρώνει διαδοχικά όλους του μυς του, λιγοστεύοντας "το στρες" που δημιουργείται από το "άγχος", την "κακή στάση του σώματος" και την "έλλειψη άσκησης". Η μυϊκή χαλάρωση είναι ένας "εύκολος τρόπος αντιμετώπισης του στρες" και βοηθάει πολύ την υγεία. Περισσότερα επάνω στο στρες και την αντιμετώπισή του θα βρείτε στην ιστοσελίδα  "http://lenahealth.blogspot.com".





Ηχογραφημένη άσκηση πνευματικής χαλάρωσης με μουσική που προέρχετια από τη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=uEbgNi.... Κατ' αύτήν, μαθαίνει κανείς να χαλαρώνει τον νου, αποσπώντας τη σκέψη του από καταστάσεις και θέματα που του προκαλούν "στρες" και κατευθύνοντάς την σε μία "χαλαρωτική σκηνή" που του δημιουργεί 'ηρεμία" και "γαλήνη". Η πνευματική χαλάρωση είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος αντιμετώπισης των στρες της ζωής και βοηθάει πολύ την υγεία. Περισσότεροι "τρόποι αντιμετώπισης του άγχους" και του στρες υπάρχουν στην ιστοσελίδα  http://lenhealth.blogspot.com.





Άσκηση ολοκληρωμένης χαλάρωσης χωρίς μουσική. Θεωρώ πως αφού έχετε ασκηθεί αρκετά στις ασκήσεις των τριών πρώτων μαθημάτων που έχουν μουσική χαλαρωτική, είναι ώρα πια, να μάθετε να χαλαρώνετε με αυτοσυγκέντρωση, χωρίς άλλη βοήθεια, στην παρακολούθηση της αναπνοής σας, της κυκλοφορίας σας και των εικόνων του οραματισμού σας. Έτσι θα μπορείτε να χαλαρώνετε χωρίς εξάρτηση και βοήθεια, όπου και όποτε το χρειάζεστε.





Μία ακόμη άσκηση ολοκληρωμένης χαλάρωσης, κατά την οποία μέσα από μία φανταστική είσοδο στο εσωτερικό του σώματος, οδηγείται ο ασκούμενος στην ένωση με την καθαρή ενέργεια από την οποία αποτελείται όχι μόνον το ανθρώπινο σώμα αλλά και ολόκληρο το σύμπαν.
Η εξάσκηση σε αυτή την φανταστική είσοδο στο σώμα, προετοιμάζει επίσης καλά, όσους επιθυμούν να προχωρήσουν στη συνέχεια σε θεραπευτικούς οραματισμούς.
Ωστόσο, θα πρέπει να έχει ήδη ασκηθεί αρκετά με τις τρεις πρώτες ασκήσεις χαλάρωσης όποιος θέλει να απολαύσει πραγματικά, τα αποτελέσματα αυτής της πέμπτης άσκησης.



http://lenahealth.blogspot.gr/

Pages