Η καλή διάθεση έχει γεύση κάστανου - Point of view

Εν τάχει

Η καλή διάθεση έχει γεύση κάστανου





Το κάστανο είναι ο αγαπημένος ξηρός καρπός του χειμώνα. Θρεπτικός, γλυκός και πλούσιος –εκτός των άλλων – σε υδατάνθρακες. Άρα είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας και ασπίδα κατά της κατάθλιψης.

Οι υδατάνθρακες διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, κάστανα, φρούτα) διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, της νευροχημικής ουσίας που εξυψώνει τη διάθεση, μειώνει το άγχος, καταστέλλει την όρεξη και δρα ως φυσικό ηρεμιστικό. Όταν λείπουν οι υδατάνθρακες από τη διατροφή, μπορούν να εμφανιστούν (ειδικά στις γυναίκες, οι οποίες συνήθως έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό τους από τους άνδρες) ασυνήθιστα επίπεδα θυμού, έντασης, φόβου, κούρασης, αϋπνίας, κατάθλιψης, απάθειας κ.ά. (Διάβασε περισσότερα για τους… αντικαταθλιπτικούς υδατάνθρακες ΕΔΩ)

Το κάστανο λοιπόν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του (45%) σε υδατάνθρακες, βρίσκεται στην πρώτη διατροφική γραμμή βελτίωσης της διάθεσης. Αλλά όχι μόνο αυτό… Διάβασε όλες τις διατροφικές λεπτομέρειες για το κάστανο ΕΔΩ και μετά φτιάξε ένα νόστιμο πιλάφι με κάστανα και μανιτάρια με συνταγή που θα βρεις ΕΔΩ

Golden Magazine

Pages